کد خبر: 4215366
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲
فهمی هویدی تأکید کرد:

نقش مؤثر گفت‌وگوهای ایرانی _ عربی در آزادسازی فلسطین

سیاستمدار فلسطینی گفت: گفت‌وگو‌های ایرانی _ عربی می‌تواند نقش سرنوشت‌سازی را برای آزاد‌سازی فلسطین داشته باشد. مسئله فلسطین گذرا نیست و اکنون با یک جنگ جهانی مواجه هستیم.

به گزارش ایکنا، سومین همایش گفت‌وگو‌های ایرانی ـ عربی با عنوان «برای همکاری و تعامل» به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی یکشنبه، ۲۳ اردیبهشت در تهران آغاز به‌کار کرد.

فهمی هویدی، سیاستمدار فلسطینی نیز در این نشست گفت: آرزوی من این است بتوانیم گام بلندی برای گفت‌وگوی فی‌مابین برداریم و به مسائلی از جمله ترویج زبان فارسی و عربی و پیگیری اهداف مشترک برسیم.

این سیاستمدار فلسطینی گفت: گفت‌وگو‌های ایرانی _ عربی می‌تواند نقش سرنوشت‌سازی را برای آزاد‌سازی فلسطین داشته باشد. مسئله فلسطین گذرا نیست و اکنون با یک جنگ جهانی مواجه هستیم.

وی‌ با انتقاد از عدم حضور برخی افراد که از حضور در این نشست خودداری کردند، اظهار کرد: مشکل عدم گفت‌وگو به خاطر کسانی که اینجا هستند نیست، بلکه به خاطر کسانی است که اینجا حضور ندارند. غایبان می‌توانستند بیایند اما این‌ها دنبال گفت‌وگو و حل مسائل نیستند.

این سیاستمدار فلسطینی تصریح کرد که جهان بعد از هفت اکتبر باید با جهان قبل از آن متفاوت باشد.

نقش مؤثر گفت‌وگوهای ایرانی _ عربی در آزادسازی فلسطین

غرب و اسرائیل مصمم هستند جنگ ادامه پیدا کند

همچنین «منیر شفیق»، ادیب و سیاستمدار فلسطینی در این نشست اظهار کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی موضوع روابط ایران و اعراب مهم شد. البته بعد از آن شاهد جنگ ایران و عراق بودیم و گفت‌وگوهای ایران و اعراب متوقف شد اما از سال ۲۰۰۰ موضوع گفت‌وگوها باز مهم شد تا بتوانیم با چالش‌ها مقابله کنیم.

شفیق تصریح کرد: موضوع گفت‌وگو بین امت عربی و ایرانی به همان اندازه که مساله ساده‌ای است، به همان اندازه پیچیده است. متاسفانه دوئل‌های زیادی که در منطقه شاهد بودیم باعث شد امت عربی، ایرانی و اسلامی با هم متحد نباشند و دچار تفرقه شوند.

وی گفت که پیوندهای ایران و عرب‌ها بسیار است اما عرب ها هم نیاز دارند بین خودشان این گفت‌وگوها را انجام دهند.

شفیق با اشاره به مذاکرات آتش‌بس اظهار داشت: برای همه مشخص شد یا این‌طور بگویم موضع مقاومت فلسطین مشخص کرد طرف‌های بین‌المللی مانع این مسئله هستند. کشور‌های غربی، آمریکا و رژیم صهیونیستی مصمم هستند این جنگ را ادامه دهند به همین دلیل در جنگی هستیم که باید غزه در آن پیروز شود، چراکه پیروزی غزه، پیروزی امت است.

سیاستمدار فلسطینی در پایان گفت: آن‌ها می‌خواهند جنگ را در رفح هم ادامه دهند. این تداوم جنگ خطری برای سراسر جهان است و آمریکا و رژیم صهیونیستی نمی‌توانند پیروزی غزه را درک کنند.

منطقه عرصه حیاتی در سیاست بین‌الملل است 

محمد سواق، مدیر شبکه الجزیره نیز در این نشست گفت: بسیاری از اختلافات در منطقه و میان کشورها ناشی از عدم فهم درست مقاصد است که به درگیری می‌انجامد. گفت‌وگو تنها راه پایان دادن به اختلاف‌هاست.

وی گفت که در این سلسله نشست‌ها که هر سال برگزار می‌شود، به دنبال گفت‌وگوی فی‌مابین هستیم، هر چند فاصله ممکن است وجود داشته باشد.

سواق با بیان اینکه نشست‌های گذشته تجربه مثبتی بود، ادامه داد: تلاش کردیم گفت‌وگوها در این نشست‌ها بدون تأثیر و دخالت رسانه‌ای باشد و طرف‌ها بدون واسطه با یگدیگر صحبت کنند. معتقدم هر چقدر گفت‌وگو را زودتر انجام دهیم، راه بر درگیری‌های موهوم بسته می‌شود.

مدیرکل شبکه الجزیره افزود: منطقه عرصه حیاتی در سیاست بین‌الملل است و کانون تمدن‌هاست و گفت‌وگوها میان کشورها باید به‌دور از تلاش برای حذف دیگری انجام شود. واقعیت منطقه ایجاب می‌کند کشورها با یکدیگر باشند ما انتخابی جز همراهی با یکدیگر نداریم.

ریشه‌ها و نژاد‌های عرب و ایرانی در هم تنیده است 

محمد مختار، مدیر مطالعات الجزیره در خصوص گفت‌وگوهای ایرانی ـ عربی گفت: این سومین نشست است و در طی دو دوره گذشته ما شاهد بازتاب‌های خوبی بودیم. ما این فرصت را داریم که افراد بتوانند نظرات خودشان را بیان کنند. عرب‌ها و ایرانی‌ها جایگاه‌هایی که دارند را خداوند انتخاب کرده است. بحث نژادها را ما در فرهنگمان می‌بینیم که در آمیخته شده است.

وی افزود: امیدوارم نتایج این گفت‌وگوها را ببینیم و ما به ادامه گفت‌وگوها اهمیت می‌دهیم. ما باید روی این فرصت تأکید کنیم و از جنگ دور باشیم.

مدیر مطالعات الجزیره گفت: در هر صورت و صرف نظر از شرایط باید گفت‌وگو‌ها ادامه پیدا کند و از جنگ به‌دور باشیم.

این همایش در پی دو همایشی برگزار می‌شود که به ابتکار مشترک شورای راهبردی روابط خارجی و مرکز الجزیره للدراسات در ۲ سال اخیر برگزار شده بود.

در همایش گفت‌وگو‌های ایرانی و عربی حدود ۴۰ نفر از اندیشمندان و کارشناسان از ۱۵ کشور عربی حضور دارند و با همتایان ایرانی خود به بررسی مهم‌ترین مسائل مبتلابه منطقه و جهان اسلام می‌پردازند؛ هدف این همایش رسیدن به تفاهم و درک بهتر از موضوع‌های مورد علاقه و نگرانی‌های مشترک میان ایران و جهان عرب است.

همایش یاد شده شامل هشت نشست تخصصی است که موضوع فلسطین، جنگ غزه و آینده آن، از مباحث ویژه محسوب می‌شود؛ دیگر نشست‌ها به مهم‌ترین مسائل منطقه از جمله نظم نوین جهانی و نقش منطقه غرب آسیا در این نظم و مباحث امنیتی و اقتصادی اختصاص دارد.

 

انتهای پیام
captcha