سلامتی نعمتی متعالی است که در اسلام بر حفظ آن بسیار توصیه شده است. انسان سالم است که میتواند بر انجام عبادات مداومت داشته و از فیض زیارت و عبادت حظ وافر ببرد و با خدمت به خلق ثواب بندگی حقیقی را برای آخرت خود ذخیره کند.
نعمت سلامتی همیشه شیرین است، اما اهمیت این نعمت در مراسم و مناسک دینی بیش از پیش نمایان میشود. خبرگزاری ایکنا با توجه به اهمیت مقوله بهداشت و سلامت زائران در حج به تهیه درسگفتارهایی در این زمینه اقدام کرده است.
در این درسگفتارها طاهر درودی، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر و حسین فضلی، قائم مقام معاونت حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به ارائه توصیههای بهداشتی و پزشکی پرداخته است. مشاهده و مطالعه این درسگفتارها کمک شایانی به تجربه حجی روان و مطلوب میکند.
حسین فضلی در بخش پنجم این درسگفتارها به موضوع «بهداشت تغذیه» پرداخته است که در ادامه میبینیم و میخوانیم.
زائران باید به بهداشت تغذیه و مواد غذایی در طول سفر حج توجه داشته باشند. رژیم غذایی زائران در طول سفر طی 35 تا 45 روز تغییر میکند و تنوع غذایی از نظر کمی و کیفی با غذاهای مصرفی در ایران متفاوت میشود به همین دلیل باید به بهداشت تغذیه توجه داشته باشند.
زائران حج قبل و بعد از غذا خوردن حتماً باید دستهای خود را بشویند و از پُرخوری اجتناب کنند؛ چون پرخوری موجب میشود دچار مشکل شوند و ممکن است نتوانند اعمال حج را انجام دهند. برخی از زائران روزه استحبابی میگیرند و غذای ظهر را داخل اتاق میبرند تا در وعده سحری استفاده کنند. این کار احتمال مسمومیت غذایی را ایجاد میکند به همین دلیل توصیه اکید ما این است که از بردن مواد غذایی به داخل اتاقها پرهیز کنند.
افرادی که به دیابت مبتلا هستند باتوجه به اینکه سر میز غذا همیشه نوشابه وجود دارد باید دقت داشته باشند از مصرف نوشابه پرهیز کنند، همچنین افرادی که به فشار خون مبتلا هستند نباید از نمکدان استفاده کنند و به غذای خود نمک اضافه کنند. در صورتی که غذا شور بود نیز نباید از آن استفاده کنند.
افراد مبتلا به فشار خون همچنین نباید آجیل شور یا کنسرو مصرف کنند. زائرانی نیز هستند که با خودشان مواد غذایی به عربستان میبرند که این مواد غذایی حدود یک ماه در عربستان میماند و نباید از این غذا استفاده کنند.
انتهای پیام