کد خبر: 4218378
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴
حجت‌الاسلام و المسلمین محقق‌نیا:

رئیس‌جمهور فقید مقابل افزایش نقدینگی ایستاد

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه شهید رئیسی به دلیل حساسیت بر مسئله معیشت مردم با پیشنهاد گرانی بنزین، آرد و نان مخالفت می‌کرد، گفت: رئیس جمهور فقید مقابل افزایش نقدینگی ایستاد و به همین دلیل در دولت ایشان نرخ رشد نقدینگی به کمتر از 25 درصد رسید که اقدامی قابل توجه و حائز اهمیت محسوب می‌شود و برکات بسیاری برای کشور دارد.

حجت‌الاسلام محقق نیا

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد محقق‌نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس سابق انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه در گفت‌وگو با ایکنا، درباره عملکرد اقتصادی دولت شهید آیت‌الله رئیسی گفت: یکی از نقاط مثبت دولت شهید آیت‌الله رئیسی مربوط به حوزه‌های عمرانی و زیرساختی است. به عبارت بهتر او با توجه به پیگیری و جدیتی که داشت توانست سرعت پیشرفت پروژه‌ها را افزایش دهد تا پروژه‌های عمرانی هرچه‌ سریع‌تر به پایان برسند و مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

وی افزود: گاه پروژه‌های عمرانی که بیش از دو دهه راکد مانده و پیشرفتی نداشتند و مردم در انتظار افتتاح و استفاده از برکات آن بودند در دوران ریاست جمهوری آقای رئیسی به سرانجام رسیدند. از این دست پروژه‌های طولانی و برزمین‌مانده بسیارند که به خاطر همت و تلاش‌ شهید رئیسی افتتاح شدند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: یکی از ویژگی‌های مدیریتی و اجرایی شهید رئیسی این بود، در صورتی به سمت تعریف پروژه عمرانی جدید می‌رفت که پروژه‌های نیمه‌تمام قبلی تعیین تکلیف شده باشند؛ به عبارت بهتر او معتقد بود آنقدر پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام وجود دارند که اولویت اصلی دولت باید اتمام آنها باشد نه تعریف پروژه عمرانی جدید و بنایش این نبود پروژه ناتمام جدیدی را به پروژه‌های ناتمام قبلی بیفزاید و به همین دلیل در دولت سیزدهم پروژه‌های نیمه‌تمام به ارث‌رسیده از دولت‌های قبلی به سرعت پیش رفتند و بخش قابل توجهی از آنها افتتاح شدند چون تمرکز دولت بر به پایان رساندن این پروژه‌ها بود.

شهید رئیسی نگران معیشت مردم بود

محقق‌نیا به سیاستگذاری‌های اقتصادی شهید آیت‌الله رئیسی هم اشاره و تأکید کرد: شهید رئیسی به شدت نگران معیشت مردم بود. با وجود اینکه برخی پیشنهاد گرانی بنزین، آرد و نان را می‌دادند اما شهید رئیسی با این پیشنهادات مخالفت می‌کرد و همیشه در تلاش بود از فشارهای اقتصادی بر زندگی مردم کاسته شود. از سوی دیگر رئیس جمهور فقید شخصاً مقابل افزایش نقدینگی ایستاد و به همین دلیل در دولت ایشان نرخ رشد نقدینگی به کمتر از 25 درصد رسید که اقدامی قابل توجه و حائز اهمیت محسوب می‌شود. شاید عامه مردم متوجه این اقدام نباشند ولی مهار افزایش نقدینگی برکات بسیاری برای کشور به همراه دارد چون هر مصیبتی متوجه اقتصاد ایران شده از جانب افزایش نقدینگی است و همین که با نظارت و تدبیر شهید رئیسی رشد نقدینگی مهار شد قدم بزرگی محسوب می‌شود.

رئیس سابق انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه بیان کرد: شهید رئیسی در اغلب موارد از گرانی مضاعف جلوگیری کرد و روندی که از دولت قبل وجود داشت را شکست و تا حدودی گرانی‌ها را کنترل کرد. البته در حذف ارز 4200 تومانی اشتباهی شد و خود ایشان هم افرادی که باعث و بانی آن بودند را برکنار کردند و از این قضیه ناراحت بود و سعی کرد آن را جبران کند. اگر اقدامات شهید آیت‌الله رئیسی در حوزه اقتصاد نبود قطعاً امروز تورم سه‌رقمی را شاهد بودیم و اگر این دولت در زمینی که دولت قبلی تعریف کرده بود بازی می‌کرد این اتفاق رخ می‌داد. این دولت برای مقابله با کسری بودجه اضافه‌برداشت از بانک مرکزی نداشت.

وی با اشاره به شرایط بازار ارز تأکید کرد: برخی پوپولیستی سخن می‌گویند و مدام تأکید می‌کنند که در دولت آقای رئیسی نرخ ارز 30 هزار تومان گران شد در صورتی که در دولت قبلی نرخ ارز 9 برابر شد. البته تأکید می‌کنم حذف ارز 4200 تومانی اشتباه بود و اگر این اتفاق نمی‌افتاد قطعاً امروز تورم کمتر از 20 درصد را شاهد بودیم.

شهید رئیسی؛ فردی پیگیر

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه رئیس‌جمهور فقید به شدت فردی پیگیر بود و در میان مردم و در جای جای کشور حضور داشت، گفت: اینها نقاط قوتی است که از رئیس جمهور شهیدمان به یادگار مانده و باید دولت بعدی همه این موارد را با جدیت پیش ببرد. همین که آقای رئیسی اجازه گرانی نان و بنزین را نداد و مقابل حامیان این طرح ایستادگی کرد نشان از باور و اندیشه اقتصادی شهید رئیسی و روحیه عدالت‌طلبانه و محرومیت‌زدای او دارد.

محقق‌نیا در پایان تأکید کرد: شهید آیت‌الله رئیسی اتفاقات خوبی را برای اقتصاد کشور رقم زد که باید مورد تجزیه و تحلیل بیشتر قرار گیرند. او کشور را در شرایطی تحویل گرفت که نقدینگی 40 درصد بود ولی آن را به کمتر از 25 درصد کاهش داد و یا مشکل صادرات نفت داشتیم اما این مشکل را حل و فصل کرد.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام
captcha