سلامتی نعمتی متعالی است که در اسلام بر حفظ آن بسیار توصیه شده است. انسان سالم است که میتواند بر انجام عبادات مداومت داشته و از فیض زیارت و عبادت حظ وافر ببرد و با خدمت به خلق ثواب بندگی حقیقی را برای آخرت خود ذخیره کند.
نعمت سلامتی همیشه شیرین است، اما اهمیت این نعمت در مراسم و مناسک دینی بیش از پیش نمایان میشود. خبرگزاری ایکنا با توجه به اهمیت مقوله بهداشت و سلامت زائران در حج به تهیه درسگفتارهایی در این زمینه اقدام کرده است.
در این درسگفتارها طاهر درودی، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر و مدیر عملیات پزشکی حج ۱۴۰۳ به ارائه توصیههای بهداشتی و پزشکی پرداخته است. مشاهده و مطالعه این درسگفتارها کمک شایانی به تجربه حجی روان و مطلوب میکند.
طاهر درودی در بخش نهم این درسگفتارها به موضوع «خدمات بهداشتی درمانی در حج» میپردازد که در ادامه میبینیم و میخوانیم.
امروز در خصوص نحوه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در عملیات حج صحبت میکنیم. حج سفری دو ماهه است که عمده زائران 40 تا 45 روز آن را تجربه میکنند.
مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر با توجه به روال ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و امدادی که بر عهده این نهاد گذاشته شده است در خدمت زائران است و خدمت همه عزیزان اطمینان خاطر میدهم که نگرانی بابت بحثهای بهداشتی و درمانی در حج نداشته باشند.
همکاران ما از ماهها قبل پیشبینیهای لازم را برای تأمین دارو، تجهیزات، خدمات و ... در عربستان برای شما انجام دادهاند. امسال ما در حج 1403 حدود 65 مرکز درمانی را در سطح شهر مکه و سه مرکز درمانی را در مدینه خواهیم داشت. علاوه بر مراکز درمانی که در سطح شهر مکه ارائه خدمات را به صورت شبانهروزی و برخی به صورت 16 ساعته ارائه خواهند داد، بیمارستان جمعیت هلال احمر در مکه همزمان ارائه خدمات درمانی را با کادر و متخصصان ایرانی ارائه میدهد. پس خیال زائران ایرانی را راحت کنیم که از این بابت مشکلی نخواهند داشت.
دارو و تجهیزات لازم به مقدار کافی پیشبینی، تهیه و به عربستان ارسال شده پس از این بابت هم نگرانی وجود ندارد. البته در هتلهایی که زائران در آنها مستقر هستند نیز تقریباً در همه مراکز همکاران ما ارائه خدمات را به صورت 16 ساعته یا 24 ساعته با توجه به نوع مرکز ارائه میدهند.
علاوه بر بیمارستان هلال احمر در مکه، پنج درمانگاه نیز در سطح شهر مکه وجود دارند و آدرس و مشخصات این درمانگاهها توسط مرکز پزشکی هلال احمر به مدیران کاروانها منتقل شده و از طریق مدیران کاروانها به زائران ارائه میشود.
به محض ایجاد مشکل و یا احساس بیماری یا ناراحتی حتماً زائران به مراکز درمانی در هتل خودشان مراجعه کنند تا خدمات سطح اول شامل دارو و تجهیزات مورد نیاز به آنها ارائه شود. زائران در صورت نیاز به خدمات سطح بالاتر به بیمارستان مرکز پزشکی هلال احمر در مکه منتقل میشوند و در آنجا خدمات تخصصیتر را دریافت میکنند.
بیماران در صورت نیاز به خدمات سطح بالاتر مثل جراحی و ... نیز توسط همکاران ما به بیمارستانهای سعودی منتقل میشوند. پس خواهش ما این است که زائران به محض احساس نیاز به دریافت خدمات پزشکی یا دارویی به همکاران ما در مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند. آرزوی سلامتی برای همه زائران داریم.
انتهای پیام