کد خبر: 4219091
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۶
کارشناس لبنانی در گفت‌وگو با ایکنا:

شهید امیرعبداللهیان وزیر محور مقاومت و حامی آرمان فلسطین بود

محمد شمص تصریح کرد: شهید حسین امیرعبداللهیان فقط وزیر امور خارجه ایران نبود بلکه وزیر محور مقاومت و حامی آرمان فلسطین و آزادی قدس یکی از مهمترین مسائل مورد اهتمام او به عنوان وزیر دستگاه دیپلماسی ایران بود.

محمد شمص، مدیر و سردبیر پایگاه اینترنتی الخنادق و کارشناس امور ایران، دارای مدرک دکترای رسانه از دانشگاه لبنان در گفت‌وگو با ایکنا در خصوص موضع حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه شهید جمهوری اسلامی ایران در قبال مسئله فلسطین گفت: مسئله آزادی قدس و مسجدالاقصی همه فکر و ذهن شهید مجاهد، حسین امیرعبداللهیان را به خود مشغول کرده بود. او همانطور که دیگران می‌گویند وزیر خارجه محور مقاومت بود و این مسئله زندگی روزمره او را درگیر کرده بود. ما از هفتم اکتبر به بعد فعالیت‌های برجسته او در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی را شاهد بودیم. وی با طرح مسئله فلسطین و غزه، خواستار آتش‌بس در غزه شد و تهدید کرد که اگر اسرائیل تجاوزات خود را متوقف نکند، دایره جنگ و رویارویی با رژیم صهیونیستی گسترش خواهد یافت. او همچنین نسل‌کشی و جنایات جنگی صهیونیست‌ها در غزه را محکوم کرد.
 
این کارشناس لبنانی در ادامه اظهار کرد: امیرعبداللهیان به شکل قابل توجهی در تمام محافل بین‌المللی فعالیت داشت و موضعگیری او در سطح بین‌المللی بازتاب گسترده‌ای داشت. دغدغه اصلی وی پیگیری روزانه وضعیت غذا، محاصره و وضعیت میدانی فلسطینیان از طریق رزمندگان مقاومت و گروه‌های مقاومت فلسطین بود. او با رهبران گروه‌های مقاومت، چه در بیروت و چه در نقاط دیگر، ملاقات می‌کرد تا از جزئیات روند جنگ نظامی صهیونیست‌ها مطلع شود.
 
وی تأکید کرد: امیرعبداللهیان یک وزیر مقاوم و انقلابی بود و مسئله فلسطین یکی از اولین دغدغه‌های او در کارش به عنوان وزیر دستگاه دیپلماسی ایران و همچنین به عنوان یک مقام ایرانی دغدغه‌مند نسبت به مسئله فلسطین بود. به همین دلیل دوستدار آرمان فلسطین بود و با شور و شوق در مورد آن صحبت می‌کرد گویی که این اولین موضوعی است که قبل از هر موضوع دیگری به او مربوط می‌شود.
 
شمص با اشاره به اطلاعات بسیار با اهمیتی که بیانگر میزان عشق این شهید مجاهد به مسئله فلسطین و خدمات او در این راه است، بیان کرد: در کنفرانس سران اسلامی که ‍پس از عملیات طوفان الاقصی و آغاز جنگ اسرائیلی – آمریکایی علیه غزه، در جده برگزار شد، دکتر امیرعبداللهیان به دعوت سازمان همکاری اسلامی حضور یافت. در این کنفرانس که 55 کشور در آن حضور داشتند، امیرعبداللهیان به رئیس جمهور ایران پیشنهاد داد که برای گروه‌های مقاومت فلسطینی یک بیانیه بنویسد. آیت‌الله رئیسی نیز موافقت و این بیانیه را برای گروه‌های مقاومت فلسطین ارسال کرد. گروه‌های مقاومت پیشنهادات خود را ارائه کردند که مورد تأیید آیت‌الله رئیسی قرار گرفت و در بیانیه ریاست جمهوری که در اجلاس سران کشورهای اسلامی در جده قرائت شد گنجانده شد. این نشانه و شاهدی بر میزان علاقه امیرعبداللهیان به آرمان فلسطین، عشق به آن و دغدغه فکری او برای حمایت از آرمان فلسطین و مردم غزه بود.
 
گفتگو // شهید حسین امیرعبداللهیان؛ وزیر محور مقاومت و حامی آرمان فلسطین
 
کارشناس لبنانی امور ایران درباره کمک‌های حسین امیرعبداللهیان در تقویت محور مقاومت و فعالیت‌های او در حمایت از این جبهه نیز اظهار کرد: ایران از سال‌ها پیش محوری را به نام محور مقاومت پایه‌گذاری و آن را با سلاح، امکانات لجستیک، کمک‌های مالی، رسانه‌ای و سیاسی حمایت و تقویت کرد. این کشور هزینه هنگفتی در ازای حمایت از جنبش‌های مقاومت پرداخت که از آن جمله می‌توان به تحریم‌های اقتصادی ظالمانه علیه ملت ایران اشاره کرد. 
 
وی در ادامه افزود: با وجود این فشارها و هزینه‌های هنگفت، ایران بر حمایت از محور مقاومت اصرار و پافشاری ورزید تا چیزی که امروز با عنوان محور مقاومت شناخته می‌شود شکل گرفت. محوری که در مقابل آمریکا و اسرائیل و پروژه‌های تروریستی آنها و حتی طرح ناتو و غرب ایستاده است. امروز جنگ بین دو طرف در جریان است و طبیعتاً ایران با هوش و ذکاوت خود رابطه میان کشورهای محور مقاومت را مدیریت می‌کند.
 
شمص در ادامه این گفت‌وگو درباره نقش وزیر شهید، حسین امیرعبداللهیان در ایجاد این اعتماد و هماهنگی میان کشورهای محور مقاومت نیز گفت: نقش وزیر شهید فقط دیپلماتیک و سیاسی نبود بلکه در ایجاد روحیه انقلابی در میان کشورهای محور مقاومت نیز نقش داشت.
 
وی تأکید کرد: امیرعبداللهیان فقط وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نبود بلکه وزیر خارجه محور مقاومت بود، زیرا شبانه‌روز برای حمایت از این جبهه تلاش می‌کرد و آن را برای مقابله با پروژه‌های غربی _ عبری قدرتمندتر کرده بود.
 
مدیر پایگاه اینترنتی الخنادق درباره برجسته‌ترین موفقیت‌های دیپلماتیک شهید امیرعبداللهیان در بهبود روابط خارجی ایران بیان کرد: شهید امیرعبداللهیان در تقویت اصول سیاست خارجی ایران موفق بود؛ یکی از مهمترین این اصول به حداقل رساندن مشکلات با کشورهای همسایه و ایجاد و تقویت بهترین روابط با کشورهای عربی همسایه و کشورهای حاشیه خلیج فارس است. توافقنامه عربستان سعودی و ایران یکی از موفقیت‌های او بود که این وزیر شهید نقش مهمی در موفقیت این توافقنامه داشت. دولت شهید سیدابراهیم رئیسی و وزیر امور خارجه او، شهید امیرعبداللهیان در درجه اول برای موفقیت این روابط با کشورهای عربی همجوار تلاش می‌کردند.
 
محمد شمص در ادامه به شرکت بسیاری از کشورها در مراسم تشییع شهدای خدمت اشاره کرد و افزود: در واقع، مشارکت چشمگیر کشورهای عربی که خصومتی نیز با ایران داشتند، در مراسم تشییع آیت‌الله رئیسی و همراهانش بیانگر موفقیت دولت آیت‌الله رئیسی و موفقیت دیپلماسی امیرعبداللهیان در تقویت روابط با کشورهای عربی مانند مصر، اردن، امارات و حتی بحرین بود.
 
این کارشناس لبنانی در پایان گفت‌وگوی خود با ایکنا، درباره نقش امیرعبداللهیان در تقویت روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و سایر کشورها در شرایط تحریم‌های بین‌المللی تصریح کرد: وزارت امور خارجه ایران به ریاست حسین امیرعبداللهیان، رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور، نقشی اساسی در توسعه روابط ایران با کشورهای آسیا، نه فقط در عرصه دیپلماتیک و سیاسی، بلکه در عرصه‌های تجاری و اقتصادی داشت. پیوستن ایران به سازمان‌های بین‌المللی شانگهای و بریکس و همچنین توسعه روابط ایران با کشورهای اوراسیا، چین و روسیه، دارای ابعاد اقتصادی و تجاری بود. لذا امیرعبداللهیان نقش مهمی در موفقیت این روابط تجاری و اقتصادی داشت علاوه بر اینکه روابط تجاری با کشورهای عربی همجوار نیز گسترش یافت.
 
گفتگو // شهید حسین امیرعبداللهیان؛ وزیر محور مقاومت و حامی آرمان فلسطین
 
شهید حسین امیرعبداللهیان در اردیبهشت سال ۱۳۴۳ در دامغان از توابع استان سمنان زاده شد. او دانش‌آموخته رشته کارشناسی روابط دیپلماتیک از دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۵ و دکترای روابط بین‌الملل از دانشگاه تهران بود.
 
او یکی از حامیان اصلی، مشوقان و سیاست‌گذاران محور مقاومت بود و تمام اعضای محور مقاومت، اعم از حزب‌الله لبنان، حشدالشعبی عراق، مبارزان یمن و مبارزان سوریه برای امیرعبداللهیان احترام بسیار زیادی قائل بودند. وی مسئله‌ غزه را بارِ گرانی بر شانه‌ وجدانِ بشریت می‌دانست و معتقد بود اروپا باید فریاد عدالتخواهی‌اش را در موضوع فلسطین بلند کند.
 
در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، امیرعبدالهیان به همراه آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور شهید کشورمان، در مراسم افتتاح یک سد در ورزقان واقع در استان آذربایجان شرقی حضور یافته بود که در بازگشت از این محل بالگرد حامل رئیس جمهور و هیئت همراه دچار سانحه شد و همه سرنشینان بالگرد به شهادت رسیدند.
انتهای پیام
captcha