کد خبر: 4220205
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰

ذکر مصیبت امام جواد(ع) از زبان شهید مطهری

پس از به شهادت رساندن امام جواد(ع)، معتصم دستور داد بدن ایشان را در کوچه بیندازید. دو سه روز بدن امام در میان کوچه افتاده بود و هر روز بر بوی خوش پیکر افزوده می‌شد تا اینکه معتصم مجبور شد دستور به خاکسپاری امام بدهد.

ذکر مصیبت امام جواد(ع) از زبان شهید مطهریبه گزارش ایکنا، مجموعه 14 جلدى آشنايى با قرآن سلسله مباحث تفسيرى استاد شهيد آیت‌الله مطهرى است که بين سال‌هاى 1350 تا 1357  شمسى مطرح شده است. در جلد 12 این مجموعه شهید مطهری به بیان شرایط پیکر مطهر امام جواد(ع) بعد از شهادتشان می‌پردازند که به طور مختصر این مطلب را با هم می‌خوانیم.

«سیاست خلفای عباسی با سیاست اموی‌ها فرق داشت. اموی‌ها خشن‌تر بودند ولی اینها موذی‌تر بودند یعنی سیاستمدارانه‌تر عمل می‌کردند که فقط عده قلیلی می‌توانستند دست سیاست اینها را بخوانند.

یکی از کارهایی که اینها می‌کردند این بود که چون می‌خواستند ائمه را تحت‌ نظر داشته باشند، به زور و اجبار، یکی از دخترهایشان را به آنها می‌چسباندند که باید با این ازدواج کنی! بعد که ازدواج می‌کردند، می‌گفتند: دختر ما و داماد ما باید همین جا کنار خودمان باشند. برای اینکه به یک شکلی که مردم نفهمند اینها را تحت نظر و تحت مراقبت شدید و اذیت شدید داشته باشند.

معتصم بالاخره سبب شد که همسر امام یعنی امّ الفضل امام را مسموم کرد، آن هم با یک وضع خیلی ناراحت‌کننده‌ای و چون  برای همه مسموم‌کننده‌ها معلوم و محرز بود که دستور خلیفه بوده، جرأت این که بدن امام را دفن کنند، نداشتند. 

حتی معتصم دستور داد: بدنش را بیندازید در کوچه. دو سه روز بدن امام در میان کوچه افتاده بود. بعد به معتصم خبر دادند که یک وضع خارق‌العاده‌ای پیش آمده. هر میتی اگر سه چهار روز روی زمین افتاده باشد بدنش عفونت پیدا می‌کند و بدن این مرد روز به روز بر بوی خوشش افزوده می‌شود، و اگر مردم این موضوع را بفهمند اوضاع خیلی بد می‌شود.

این بود که خودش زودتر اجازه داد بدن امام را دفن کنند. وجود مقدسش را در کنار جدش موسی بن جعفر(ع) در همین محل معروف یعنی کاظمین (علیهما السلام) دفن کردند. و حالت ایشان از این جهت، تأسّی داشت به جدّ بزرگوارشان حسین بن علی(ع) که فرمود: مُلْقاً ثَلاثاً بِلا غُسْلٍ وَ لا کفَنٍ. و لا حول و لا قوّة الّا بالله العلی العظیم».

آشنایی با قرآن، ج۱۲، ص۳۲-۲۹ (با تلخیص)

انتهای پیام
captcha