کد خبر: 4222121
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
بهرام عین‌اللهی اعلام کرد:

افتتاح 3164 پروژه بهداشتی در دولت مردمی

وزیر بهداشت در نشست خبری مشترک با سخنگوی دولت با اشاره به توجه ویژه شهید آیت‌الله رئیسی به حوزه سلامت، از افتتاح سه هزار و 164 پروژه بهداشتی و 17 هزار تخت بیمارستانی در دولت مردمی تاکنون خبر داد.

افتتاح 3164 پروژه بهداشتی در دولت مردمیبه گزارش ایکنا به نقل از وبدا، نشست خبری مشترک بهرام عین‌اللهی، وزیر بداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت و صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

وزیر بهداشت در این نشست با اشاره به اینکه در دولت مردمی، نظام پیشگیری از بیماری‌ها توسعه یافته و نظام شبکه بهداشت و درمان کشور با تغییر رویکرد دولت از درمان محوری به پیشگیری محوری، تقویت شده است، گفت: در حوزه بهداشت و پیشگیری نگاه ویژه‌ای به مناطق محروم و کمتر برخوردار شده است.

وی افزود: 70 درصد از پروژه‌های بهداشتی افتتاح شده در این دولت با زیربنای 630 هزار متر مربع، در مناطق محروم و کمتر برخوردار بوده است.

وزیر بهداشت از جذب چهار هزار و 300 بهورز و شش هزار و 500 نیروی بهداشتی در دولت مردمی خبر داد و گفت: در حوزه ناوگان ترابری حوزه بهداشت، 500 دستگاه خودروی شاسی بلند کمک دار و پنج هزار و 400 دستگاه موتورسیکلت کمک دار به ظرفیت کشور اضافه شد در حالی که در شش سال منتهی به سال 1400هیچ ناوگان ترابری در حوزه بهداشت اضافه نشده بود.

عین‌اللهی با اشاره به تکمیل برنامه پزشکی خانواده در شهرهای زیر 20 هزار نفر در دی ماه 1401 پس از 20 سال، اظهار کرد: برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک که به نام جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی بهداشت ثبت شده در حال حاضر در 195 شهرستان کشور اجرایی شده و هدف از آن، کاهش بار بیماری‌ها، کاهش پرداختی از جیب مردم و تغییر رویکرد از درمان محوری به پیشگیری محوری است و تمرکز ما در این برنامه، تقویت خودمراقبتی است.

وی به تأکید ویژه رئیس جمهور شهید بر تقویت پوشش بیمه همگانی سلامت در کشور اشاره و اظهار کرد: در دولت مردمی پنج دهک اول درآمدی با جمعیت 12 میلیون نفر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. همچنین فرانشیز دریافتی از بیمه شدگان سازمان‌های حمایتی رایگان شد و با احتساب شهرهای زیر 20 هزار نفر، حدود 33 میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان هستند که به این جمعیت باید هشت میلیون کودک را اضافه کرد که خدمات درمانی برای آنها رایگان است.

وزیر بهداشت از اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به عنوان یکی از اولویت‌های مهم وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: در کشور حدود چهار میلیون زوج نابارور داریم و در این دولت علاوه بر پوشش بیمه رایگان برای مادران باردار و کودکان تا پنج سالگی، مراکز دولتی درمان ناباروری در جهت کاهش پرداختی از جیب مردم توسعه یافته است.

عین‌اللهی ادامه داد: در دولت مردمی 87 مرکز سطح دو درمان ناباروری راه اندازی شد که تا قبل از دولت سیزدهم در کشور وجود نداشت. همچنین  تعداد مراکز سطح سه خدمات تخصصی از 70 به 126 مرکز افزایش یافته است.

وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در راستای توسعه زیرساخت‌های حوزه درمان، گفت: در دولت مردمی 106 پروژه درمانی تجهیز شده در حالیکه در دو سال منتهی به دولت مردمی، تعداد این پروژه‌ها 52 بوده است. همچنین در 33 ماه گذشته 17 هزار تخت بیمارستانی راه اندازی شد که معادل 15 درصد کل تخت های بیمارستانی بخش دولتی و دانشگاهی است. همچنین مقرر بود تا پایان دولت، 15 هزار تخت به بهره برداری برسد که البته پس از شهادت رئیس جمهور تا امروز تعداد یک هزار تخت در کشور افتتاح شد و یک هزار تخت دیگر نیز روز شنبه توسط سرپرست ریاست جمهوری، افتتاح می‌شود.

وزیر بهداشت تصریح کرد: بسیاری از پروژه‌های مهم حوزه سلامت از جمله بیمارستان حضرت مهدی(عج)، بیمارستان غدیر و بیمارستان کودکان حکیم تهران و نیز بیمارستان‌های شهید سلیمانی فردیس و امام خمینی(ره) شهریار، بیمارستان تخصصی کودکان بندرعباس، رازی قائمشهر و شهدای شهرستان رستم در استان فارس با حضور شهید آیت‌الله رئیسی افتتاح شد.

عین‌اللهی یادآور شد: در حوزه تجهیز و توسعه پروژه‌های درمانی جدید، 494 پروژه شامل بخش‌های بیمارستانی، کلینیک‌های ویژه تخصصی و فوق تخصصی و تخت‌های مراقبت‌های ویژه در طول سه سال گذشته افتتاح شده در حالیکه تعداد این پروژه‌ها در دو سال منتهی به دولت سیزدهم، 134 پروژه بوده است.

وی افزایش سرانه تخت بیمارستانی را یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم دانست و گفت: در دولت مردمی شاهد افزایش هشت درصدی شاخص سرانه تخت‌های بیمارستانی بودیم و این شاخص از 1.79 در سال 99 به 1.94 در سال 1402 رسیده است.

انتهای پیام
captcha