به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست رسانهای بررسی «آخرین تحولات غزه»، پیش از ظهر امروز، 29 خرداد ماه در پژوهشکده مطالعات راهبری اندیشهسازان نور برگزار شد.
سعدالله زارعی، کارشناس مسائل غرب آسیا در این نشست تحولات جاری در غزه را با تأکید بر دست یافتن نیروهای مقاومت به پیروزی و اهمیت پیروزیهای جبهه مقاومت در میدان جنگ غزه مورد بررسی قرار داد و گفت: طی دو تا سه هفته اخیر شاهد تحولات بزرگی در روند جنگ غزه هستیم. از یک طرف قطعنامه سازمان ملل برای آتشبس و از طرف دیگر انحلال کابینه نظامی رژیم صهیونیستی و همچنین شکست سنگین اسرائیلیها در محور رفح و جبالیا به تازگی نیز شکست صهیونیستها در مصاف با مقاومت غزه با تانکهای پیشرفته با تلفات 10 صهیونیست مهمترین تحولات مرتبط با جنگ غزه طی چند هفته اخیر است.
وی افزود: همینطور در جبهه شمالی فلسطین اشغالی ما شاهد تثبیت سنگین موقعیت حزب الله هستیم و عملیات حزبالله لبنان در فاصله ماه ژانویه تا ماه می سه برابر شده است. عملیات نظامی حزبالله لبنان بهویژه بعد از به شهادت رسیدن یکی از فرماندهان ارشد یعنی شهید ابوطالب، شتاب گرفته است. براساس گزارشها، حزبالله لبنان هفته گذشته فقط در یک روز بیش از 200 شلیک به سوی مراکز رژیم صهیونیستی داشت و منطقه شمالی فلسطین اشغالی را مختل کرد. همچنین در یمن نیز عملیات نیروهای مقاومت به صورت همزمان با حزبالله شدت گرفته است و این نشاندهنده تغییرات اخیر در جبهه مقاومت منطقه است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا بیان کرد: هم آمریکاییها و هم صهیونیستها روی این مسئله که جنگ غزه باید با پیروزی نظامی اسرائیل به پایان برسد، اشتراک نظر دارند. در واقع رژیم صهیونیستی و آمریکا روی این مسئله که جنگ نباید در چرخهای غیرنظامی پایان یابد، اتفاق نظر دارند و حداکثر تلاش خود را در راستای پیروزی کامل اسرائیل و شکست مطلق مقاومت بکار میگیرند. به طور کلی باید توجه داشت که رژیم صهیونیستی چهار پایه اساسی نظامی، سیاسی، امنیتی و روابط خارجی دارد که در همه این پایهها دچار شکستهای مهلک شده است.
زارعی با بیان اینکه در جنگ غزه دستگاه اطلاعات اسرائیل دچار خطای جمعبندی درباره مراکز تجمع مقاومت، تسلیحات و مراکز نگهداری اسرا شده است، گفت: تلفات صهیونیستها در رفح و خانیونس این خطای اسرائیل را آشکار کرد. از طرف دیگر سیستم نظامی رژیم صهیونیستی با فروپاشی کابینه جنگ مختل شده است و سیستم سیاسی آن هم در اجماع داخلی موفق نبوده و نتوانسته تفرقهها را پایان دهد. در روابط خارجی هم ما شاهد روند ضدصهیونیستی هستیم و 148 کشور در سازمان ملل فلسطین را بهعنوان دولت به رسمیت شناختند و فلسطین را به عنوان یک کشور پذیرفتند. همین طور دادگاه داوری لاهه که با فلسفه حمایت از قدرتهای جهان مانند آمریکا تشکیل شده، به نفع غزه بیش از سه حکم صادر کرده است.
وی ادامه داد: همین طور موج جهانی به نفع غزه و علیه اسرائیل در بیش از 250 دانشگاه اصلی و محوری آمریکا شکل گرفته است. اینها نشان میدهد که پایه روابط خارجی رژیم صهیونیستی هم دچار آسیب شده است؛ لذا در حال حاضر پایان جنگ بدون پیروزی نظامی برای اسرائیل به معنای نابودی چهار پایه اصلی رژیم صهیونیستی است و این یعنی تسهیل فروپاشی اسرائیل. در عین حال ذکر این نکته لازم است که همه چیز به اراده رژیم صهیونیستی و آمریکا نیست و آنها نمیتوانند روند و پایان جنگ را برنامهریزی کنند. افزایش عملیات مقاومت به 430 مورد نشان میدهد که مقاومت غزه توانسته جنگافزارهای رژیم صهیونیستی را با موشکهای جدید منهدم کند و همچنین نشان میدهد که مقاومت غزه هنوز نابود نشده و دارای ابتکار عمل است.
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: همچنین مقاومت لبنان هم از اختیار رژیم صهیونیستی خارج است و در یک هفته اخیر بهویژه پس از شهادت ابوطالب شدت عملیات حزبالله افزایش پیدا کرده است. حزبالله با عملیات گسترده خود باعث شد تا محاسبات اسرائیل به هم بریزد. حزبالله از لحاظ کیفی هم شلیک خود از عمق پنج کیلومتری را به عمق 40 کیلومتر در اراضی اشغالی افزایش داده و مجموع عملیاتهای حزبالله در یک روز به 200 عملیات رسیده است؛ در حالیکه قبلاً مجموع عملیاتهای روزانه حزبالله بهطور متوسط 20 مورد بود.
زارعی با بیان اینکه از سوی دیگر اسرائیلیها برای آن که شکست خود را بپوشانند، مسئله حمله به حزبالله و حمله به جنوب لبنان را مطرح میکنند و از اولویت جنگ در جبهه شمالی سخن میگویند، اظهار کرد: اما وقتی به این ادعاها نگاه میکنیم، متوجه میشویم که رژیم صهیونیستی برای پوشاندن شکستهای یک ماهه خود موضوع جبهه شمالی را مطرح کرده، در حالیکه فرماندهان ارتش صهیونیستی به روشنی مشکلات و ناتوانی برای ورود به جنگ در جبهه شمال را اعلام کردهاند؛ لذا ادعای صهیونیستها برای حمله به جنوب لبنان یک بلوف توخالی بیش نیست.
وی ادامه داد: کارشناسان معتقدند که اسرائیل به هیچ وجه قادر به ادامه جنگ در سطح فعلی نیست و حتماً ناچار است که در مسئله اداره جنگ تغییرات اساسی و بنیادین بدهد. به نظر میرسد که انحلال کابینه جنگ رژیم صهیونیستی هم با هدف تغییراتی در میدان جنگ صورت گرفته باشد. وقتی صحبت از عضویت بنگویر در کابینه جنگ شد، دفتر نتانیاهو عضویت بنگویر را رد کرد و نشان داد که اسرائیل پذیرفته است که با بمب و شلیک موشکها و جنایات در اردوگاه مثل اردوگاه النصیرات نمیتواند جنگ را به پیش ببرد. همچنین قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت اگرچه تزویرگرایانه بود، اما در این قطعنامه صحبت از سلاح نشد و حماس را بهعنوان یک طرف مذاکره به رسمیت شناخت تا بهزعم آمریکا دل مقاومت به دست بیاید.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: در حالیکه این قطعنامه مشکل اساسی دارد چون سرنوشت جنگ را مشخص نمیکند و خروج نظامی اسرائیل از غزه در آن پیشبینی نشده است. در عین حال آمریکا پس از یک دوره مخالفت با قطعنامهها خودش اکنون پیشگام ارائه قطعنامه شده است و این نشان میدهد که آمریکا متوجه شده که اسرائیل در موقعیت بحرانی گرفتار است.
زارعی تأکید کرد: اکنون صحنه جنگ روشن شده است. شکست رژیم صهیونیستی و آمریکا با وجود استفاده از بیش از 70 هزار تُن سلاح آمریکایی در جنگ غزه، روشن است. این 70 هزار تُن میزان سلاحهایی است که آمریکا در مدت جنگ به اسرائیل فرستاده است. شکست طرحهای مبتنی بر حفظ اسرائیل نیز به شکست رسیده و در مقابل پیروزی موقعیت مقاومت مشخص است. پیروزی ابتکارات حزبالله در جنگ روشن است و پیروزی مقاومت غزه در این صحنه ثابت شده است. به اعتراف خود صهیونیستها عملیات مقاومت از 110 حمله به 430 مورد رسیده و این عملیاتها، موقعیت اسرائیل را با خطر روبهرو کرده است. همچنین پیروزی ایران به عنوان حامی جبهه مقاومت و پیروزی حامیان فلسطین در همه دنیا مشخص است. اما این نگرانی وجود دارد که مقامات آمریکایی و اسرائیلی با آدرس غلط دادن در شرایطی که رژیم صهیونیستی در میدان نبرد زانو زده است، بخواهند تصویر دیگری ارائه دهند و در اینجا هوشیاری رسانهها در مقابل دسایس آمریکایی بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه پیروزی تاریخی و تأثیرگذار مردم غزه در هشت ماه محاصره در شرایط قحطی آب، گرسنگی هزاران تن بمب ریخته شده در یک سرزمین 360 کیلومتر مربعی یک پیروزی بزرگ است، گفت: این استقامت مردم در صحنه جنگ غزه بایستی نشان داده شود، چون ما در هیچ جای دنیا این مقاومت را شاهد نبودیم. هیچ ملتی شایستهتر از مردم غزه برای مخاطب قرار گرفتن آیات پیروزی در قرآن نیست. وظیفه رسانهها این است که این پیروزی بزرگ فراموش نشود و بایستی درباره آن بحث شود.
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: طوفانالأقصی نشان داد که نمیتوان از فلسطین غافل بود. نمیتوان فلسطین را رها کرد و در گوشهای آنها را نادیده گرفت. لذا مسئله فلسطین باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد و این یکی از آثار طوفانالأقصی است. همچنین اسرئیل بعد از جنگ با بحرانهای داخلی مواجه خواهد شد و اولین بحران آن حتماً مهاجرت خواهد بود. تاکنون جمعیتی حدود یک میلیون نفر در این هشت ماه اخیر از اسرائیل برای همیشه مهاجرت کردند. لذا جمعیت اسرائیل کمتر خواهد شد.
وی در پایان تأکید کرد: درگیریهای داخلی نیز پس از جنگ در اسرائیل ادامه خواهد داشت و اعتماد داخلی به مقامات صهیونیست کاهش یافته است. این وضعیت باعث افت موقعیت اسرائیل خواهد شد. همزمان فلسطینیها از خاکریز فعلی و مباحث دو دولتی عبور خواهند کرد و همکاری شبکهای در منطقه برای محو کامل رژیم صهیونیست تقویت خواهد شد. در واقع منطقه به قبل از 7 اکتبر بازنخواهد گشت. سیاست نظامی ایران هم قطعاً به قبل از 7 اکتبر بازنخواهد گشت. این موضوع درباره سیاستهای حزبالله لبنان و مقاومت یمن هم صادق است و هم زمان اسرائیل در تونل ابهام و بی سرانجامی قرار خواهد داشت.
انتهای پیام