
به گزارش ایکنا به نقل از ادیشن، وزیر امور اسلامی مالدیو ابتکار جدیدی را اعلام کرده است که بر اساس آن از سال آینده به دانشآموزانی که هر ماه بیش از سه جزء قرآن را با موفقیت حفظ میکنند، کمکهزینه میدهد.
محمد شهیم علی سعید در مراسم افتتاحیه سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن مالدیو، بر اهمیت تشویق به حفظ قرآن در بین کودکان تأکید کرد. وی اطمینان داد که برنامه پرداخت کمکهزینه به دانشآموزانی که معیارهای حفظ قرآن را دارند انجام میشود.
در حال حاضر، دولت مالدیو به افرادی که قرآن را بهطور کامل حفظ کرده و به عنوان «حافظ» دست یافتهاند، کمکهزینه اعطا میکند. علاوه بر این، دولت متعهد شده است به کودکانی که قرآن را حفظ کردهاند، یک سفر عمره مفرده هدیه کند.
از موضوعات دیگر مطرح شده توسط وزیر، ساخت ساختمان جدید مرکز قرآن این کشور بود. مرکز قرآن قبلی به دلیل فرسودگی ساختمان به مسجد ملک سلمان منتقل شده است. شهیم در مورد ظرفیت این مسجد برای پذیرش تعداد فزاینده دانشآموزان و فضای محدود کلاس ابراز نگرانی و بر نیاز به یک مرکز اختصاصی جدید برای این مرکز تأکید کرد.
وی با بیان اینکه با مقامات برای ایجاد یک مرکز جداگانه برای قرآن در مالدیو گفتوگو خواهد داشت، ابراز امیدواری کرد که انشاءالله با رئیسجمهور درباره ایجاد مرکز قرآنی مجزا در مالدیو مذاکره میشود و به شما قول میدهم که در این دولت برای ایجاد ساختمان اختصاصی مرکز قرآن تلاش کنیم.
مسابقات امسال بیش از 1000 دانشآموز از مدارس و مؤسسات مختلف در مسابقات سراسری قرآن مالدیو شرکت دارند. وزیر امور اسلامی مالدیو اعلام کرد که برای حفظ استانداردهای بالای مسابقات ممکن است نیاز باشد تعداد شرکتکنندگان در دورههای آینده کاهش یابد.
سال گذشته دولت مالدیو در اقدامی بیسابقه، اعطای کمک مالی ۱۵۰۰۰ روفیه مالدیو (حدود ۹۷۰ دلار آمریکا) را به افرادی که با موفقیت کل قرآن را حفظ کردهاند، اعلام کرد. این بودجه از صندوق موسوم به «قرآن ۶» تأمین میشود که ابتکاری با هدف تشویق به حفظ قرآن، سنگ بنای ایمان و فرهنگ اسلامی است. این کمک هزینه قدردانی از فداکاری و تلاشی است که برای حفظ آیات قرآن انجام میشود. حفظ قرآن که دستاوردی ستودنی در جامعه اسلامی مالدیو تلقی میشود، نشاندهنده تعهد عمیق به دین بوده و پاداش مالی دولت مالدیو به رسمیت شناختن ملموس این دستاورد است.
جمهوری مالدیو کشوری جزیرهای در اقیانوس هند و پایتخت آن ماله است. مردم این کشور از قوم مالِدیوی هستند که نژاد آنها هندوآریایی است و به مردم سریلانکا و هند میرسد. دین رسمی این کشور اسلام است و پیروی از دیگر ادیان در ملأ عام ممنوع و قابل پیگرد قانونی است. مالدیو در سال ۱۹۶۵ از امپراتوری بریتانیا مستقل شد. مالدیو هم از نظر جمعیت و هم مساحت، کوچکترین کشور قاره آسیا است. بیش از ۹۸ درصد جمعیت ۵۴۰ هزار نفری مالدیو مسلمان هستند.
انتهای پیام