کد خبر: 4227414
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۵

برنامه گسترده دولت مالدیو برای تقویت آموزش قرآن کریم

دولت مالدیو قصد دارد اقدامات متعددی را با هدف گسترش معارف قرآنی و ترویج اسلام انجام دهد.

به گزارش ایکنا به نقل از ادیشن، محمد معزو، رئیس‌جمهور مالدیو در مراسم اهدای جوایز سی و ششمین دوره مسابقات ملی قرآن این کشور اعلام کرد دولت قصد دارد برنامه‌هایی را با هدف گسترش معارف قرآنی و ترویج ارزش‌های اسلامی انجام دهد.

وی با اشاره به سطح بالای قاریان قرآن این کشور گفت از اینکه که شاهد پیشرفت مهارت در تلاوت قرآن در کشور هستیم خوشحالیم.

وی تأکید کرد که اولویت اصلی دولت وی ترویج اسلام و مبانی آن و گسترش معارف قرآنی است.

معزو ادامه داد که دولت او تسهیلات و آموزش‌های بیشتری را در اختیار حافظان قرآن کریم قرار می‌دهد. وی افزود: مشوق‌های ویژه‌ای برای تشویق افراد در حفظ قرآن خواهیم داشت از جمله دوبرابر کردن کمک هزینه‌ای که حافظان قرآن در حال حاضر دریافت می‌کنند. وی همچنین از راه‌اندازی کلاس‌های رایگان قرآن در سراسر کشور خبر داد.

رئیس جمهور مالدیو در ادامه تأکید کرد که دولت زمینی را برای بازسازی مرکز ملی قرآن کریم اختصاص خواهد داد.

وی افزود که هدف دولت توسعه دو مرکز وقفی دیگر به نام‌های «دارالسلام» و «دارالارقام» برای کمک به ترویج گسترش معارف قرآن است.

معزو ادامه داد: مردم مالدیو به طور سنتی همیشه آموزش قرآن به کودکان در سنین پایین را در اولویت قرار داده‌اند و در سنین بالاتر کودکان را نزد معلم قرآن می‌فرستند تا دانش قرآنی آنها را افزایش دهند. مطالعه قرآن راه‌حل تمام مشکلات رفتاری کشور است. او توصیه کرد که مردم به قرآن بازگردند و به دستورات الهی آن عمل کنند.

سال گذشته دولت مالدیو در اقدامی بی‌سابقه، اعطای کمک مالی ۱۵۰۰۰  روفیه مالدیو (حدود ۹۷۰ دلار آمریکا) را به افرادی که با موفقیت کل قرآن را حفظ کرده‌اند، اعلام کرد. این بودجه از صندوق موسوم به «قرآن ۶» تأمین می‌شود که ابتکاری با هدف تشویق به حفظ قرآن، سنگ بنای ایمان و فرهنگ اسلامی است. این کمک هزینه قدردانی از فداکاری و تلاشی است که برای حفظ آیات قرآن انجام می‌شود. حفظ قرآن که دستاوردی ستودنی در جامعه اسلامی مالدیو تلقی می‌شود، نشان‌دهنده تعهد عمیق به دین بوده و پاداش مالی دولت مالدیو به رسمیت شناختن ملموس این دستاورد است.

جمهوری مالدیو کشوری جزیره‌ای در اقیانوس هند و پایتخت آن ماله است. مردم این کشور از قوم مالِدیوی هستند که نژاد آنها هندوآریایی است و به مردم سری‌لانکا و هند می‌رسد. دین رسمی این کشور اسلام است و پیروی از دیگر ادیان در ملأ عام ممنوع و قابل پیگرد قانونی است. مالدیو در سال ۱۹۶۵ از امپراتوری بریتانیا مستقل شد. مالدیو هم از نظر جمعیت و هم مساحت، کوچک‌ترین کشور قاره آسیا است. بیش از ۹۸ درصد جمعیت ۵۴۰ هزار نفری مالدیو مسلمان هستند.

انتهای پیام
captcha