حجتالاسلام علیرضا قبادی، جامعهشناس و کارشناس دین به مناسبت فرارسیدن ماه محرم یادداشتی نوشته و در اختیار ایکنا قرار داده است که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا اباعبدالله الحسین(ع)
در آغاز گفتار از خداوند کریم میخواهم که بهترین و شایستهترین فرد را برای ریاست جمهور ملت ارجمند و بزرگوار ایران مقرر فرماید.
کسانی که سلسله گفتارهای گروه (واتساپی) قرآن و اهل البیت علیهم السلام را پیگیری میکنند، استحضار دارند که هر ساله در ماه محرم، درباره فرهنگ نامیرای عاشورا مباحثی ارائه میشود. امسال هم با توجه به پرسشهای پرتکرار درباره عاشورا در برخی محافل عمومی، مجالس مذهبی و فضای مجازی درباره یکی از آنها بحث میکنیم که برای ورود و آمادگی به موضوع، مقدمهای ارائه میشود.
جز معدود افرادی که از سنتهای الهی آگاهی داشتند و وعده خداوند را درباره کسانی که ستم روا داشتند، صادق میدیدند؛ که بد بازگشتگاهی در انتظار ستمگران است و خداوند از اهل ایمان و کسانی که در راه دفاع از حق و راستی برآنان ستم رفته است، دفاع میکند و ... کسی تصور نمیکرد که از ابدان(مطهر) آغشته به خون شهیدان دشت بلا هیچ سخن و یادی به میان آید.
کشته شدگانی که برای اجسادشان نیز حرمت قائل نشدند و حتی از غسل و کفن پس از شهادتشان هم جلوگیری کردند و ... .زنان، کودکان و چند مرد مجروح و مصیبت دیده، باقی مانده از کاروان را نیز به قصد اعتبار دیگران به خود همراه کردند. قاتلان و جنایتکاران آن فاجعه بزرگ، افزون بر سلطه و تفوق نظامی، انحصار رسانهای و تبلیغی را نیز در اختیار داشتند و با خود فکر کردند، کار را تمام کردند. اما برخلاف اندیشه و تصور نادرست آنها، نور حق طلبی و حق خواهی خاموش شدنی نبود و این نور به ظاهر خاموش، درخشیدن گرفت و مانند آفتاب، عالم گیر شد. امروز نام و یاد حسین بن علی(ع) و پیام او یکی از شنیدنیترین یادها و سخنهاست که به گوش جهانیان رسیده است.
اما جایگاه نهضت حسین بن علی علیهماالسلام در ایران و جغرافیای فرهنگی تشیع، ورای چنین نگاههای متعارف است. قیام و حماسه حسینی در این جغرافیای فرهنگی جایگاه ویژهای دارد. در این سرزمین فرهنگی، سالگرد این واقعه و بزرگداشت این حماسه بیمانند، همگان را شگفتزده میکند، که این چه شورشی است که در خلق عالم است و ... .
البته تاریخ به خوبی گواهی میدهد که بزرگداشت این نهضت و قیام چه برکات و ثمراتی در پی داشته است و چه میزان قیامهای حق خواهانه و ظلم ستیزانه در جهان از این قیام و نهضت الهام گرفته است. تاسی و الگوبرداری از این حماسه بزرگ چه حیات و انرژی به فرد و جامعه منتقل میسازد.
هنوز زوایای بهرهمندی از آن ناشناخته است و گویا جهان منتظر عقل کاملی است که ظهور کند و حقیقت و جوهره متعالی آن را به منصه ظهور رساند و نشان دهد که عاشورا چه منبع و ذخیره بیپایانی برای زندگی سعادتمندانه دارد. آری جهان منتظر فردی از خاندان حسین بن علی(ع) است تا با ظهور خویش حقیقت عاشورا و ثمراتش را معنا و آشکار کند.
«اللهم عجل لولیک الفرج».
انتهای پیام