کد خبر: 4226030
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹
با حضور سرپرست ریاست جمهوری

سازمان ملی هوش مصنوعی افتتاح شد

«سازمان ملی هوش مصنوعی» با حضور سرپرست ریاست جمهوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور افتتاح شد.

افتتاح سازمان ملی هوش مصنوعیبه گزارش ایکنا، نهم دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، شهید جمهور و رئیس‌جمهور فقید و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه «نهایی‌سازی و تصویب سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران» را ابلاغ کرد. براساس این سند، ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورا مأموریت یافت این سند را با همکاری وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذینفع و با استفاده ظرفیت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها تدوین کند.

۱۲ تیرماه سال جاری نیز محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی» مصوب جلسه ۹۰۱ مورخ ۲۹ خردادماه ۱۴۰۳ این شورا را برای اجرا به شرح ذیل ابلاغ کرد. 

«ماده واحده؛ ضمن تأیید کلیات سند ملی هوش مصنوعی و واگذاری تصویب مفاد آن به شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای برنامه‌ریزی، راهبری، هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای این سند شامل تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند، تصویب آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های لازم جهت تسهیل اجرای سند، تصویب ره‌نگاشت کاربست هوش مصنوعی در دستگاه‌های اجرایی مستقل ملی و پیشنهاد روزآمدسازی سند «شورای ملی راهبری هوش مصنوعی»، با ترکیب ذیل تشکیل می‌شود». همچنین، در راستای ساماندهی و توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور و انجام امور دبیرخانه این شورا «سازمان ملی هوش مصنوعی» به صورت یک سازمان مستقل زیر نظر رئیس‌جمهور تأسیس می‌شود.

محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری در آئین افتتاحیه سازمان ملی هوش مصنوعی که با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور برگزار شد، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف سازمان ملی هوش مصنوعی، در نخستین جلسه «شورای ملی راهبری هوش مصنوعی» شرکت کرد و در جریان آخرین دستاوردها و کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه‌های پزشکی، رسانه، اقتصاد، صنعت قرار گرفت. 

وی در مراسم افتتاح رسمی این سازمان، با گرامیداشت یاد و نام رئیس‌جمهور شهید، رشد حوزه هوش مصنوعی را مدیون توجه و حمایت‌های ایشان دانست و بر تلاش متخصصان و کارشناسان برای جبران عقب‌ماندگی‌های کشور و تحقق دستور مقام معظم رهبری مبنی بر رسیدن به جایگاه ۱۰ کشور برتر این حوزه تاکید کرد.

زمینه‌سازی برای تقویت حضور بخش خصوصی در زمینه هوش مصنوعی، ایجاد بنگاه‌های بزرگ برای سرمایه‌گذاری مناسب در بخش هوش مصنوعی و سیاست‌گذاری صحیح جهت حمایت از فعالان این حوزه، رفع موانع، رصد و هدایت‌گری دولت از دیگر تاکیدات مخبر در این جلسه بود.

سرپرست ریاست جمهوری حمایت از هوش مصنوعی را نه فقط وظیفه دولت بلکه از جمله اولویت‌های مجموعه حاکمیت دانست و بر تسریع در تشکیل جلسات بعدی شورا تاکید کرد.

انتهای پیام
captcha