عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر علمی چهارمین کنگره سلامت در اربعین در گفتوگو با ایکنا، مهمترین مسئله سلامت محور اربعین سال جاری را مسئله گرمای هوا عنوان کرد و گفت: در حج سال جاری حدود هزار و 400 نفر از حجاج به دلیل گرما فوت کردند، این در حالی بود که کشورمان با داشتن هشتاد و هفت هزار زائر فقط هفت فوتی در اثر گرما داشت در حالی که سایر کشورها با زائر کمتر، تعداد فوتی بیشتری داشتند که این مسئله نشان دهنده موفقیت ایران در مدیریت گرما در حج بود.
وی تصریح کرد: همین تمهیدات باید در اربعین نیز اندیشیده شود و ضرورت دارد با برگزاری جلسات علمی مثل کنگره سلامت در اربعین و سایر برنامههای علمی تلاش کنیم در اربعین و حج تعداد فوتیها در اثر گرما را به صفر برسانیم.
پازوکی در پاسخ به این سؤال که دستاوردهای علمی کنگره سلامت در پیاده روی اربعین چطور در اربعین مورد استفاده قرار خواهد گرفت؟ گفت: مخاطبان اصلی ما گروههای علوم پزشکی و فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی هستند که تعداد زیادی از آنها در کنگره حضور دارند و این دستاوردهای علمی و تبادل تجربیات با متخصصان کشورمان و کشورهای مختلف به ویژه متخصصان کشور عراق به عنوان میزبان زائران اربعین صورت میگیرد. همین به روزرسانی اطلاعات علمی و به خصوص آشنایی با تغییراتی که نوع بیماریها با توجه به شرایط اقلیمی پیش آورده، آمادگی پزشکان و کادر درمان در اربعین را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: در کنار این مسئله حضور مسئولان حوزه سلامت وزارت بهداشت و درمان، معاونان وزیر بهداشت، مسئولان هلال احمر و مسئولان حوزه سلامت کشور عراق بسیار کمک میکند تا دستاوردهای علمی به پزشکان و کادر درمان حاضر در اربعین منتقل شود.
پازوکی در پاسخ به این سؤال که به نظر شما مهمترین مسئله پزشکی که نیاز است مردم و کادر درمان به آن توجه ویژه داشته باشند، چیست؟ گفت: باتوجه به پیشبینیها که نشان میدهد گرمای هوای منطقه به بیش از 51 درجه برسد، گرمازدگی قطعاً مهمترین نگرانی ما خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مقالاتی در همین خصوص به چهارمین کنگره سلامت در اربعین ارسال شده است، گفت: در نشستها و کارگاههای کنگره سلامت در اربعین نیز بحث گرمازدگی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و راهکارهای علمی در این خصوص ارائه شد.
دبیر علمی کنگره سلامت در اربعین گفت: حرکت در شب و راهاندازی تونلهای سرد در کنار همراه داشتن او ار اس (ORS)ها و مکملهایی که تأمین کننده آب و الکترولیت هستند می تواند عوارض گرمازدگی را به حداقل برساند و در اربعین امسال به زائران کمک کند.
وی افزود: ORSهایی با طعمهای بسیار متنوع به صورت قرصهای کوچک در بازار وجود دارد که زائران میتوانند آن را تهیه کرده و همراه داشته باشند و در بطری آبشان استفاده کنند تا از عوارض گرمازدگی پیشگیری شود.
پازوکی در پایان یکی از جالبترین مقالاتی که در کنگره امسال دریافت کرده اند را مقالهای با محور سلامت زائران نابینا عنوان کرد و گفت: یکی از محققان ما زائران نابینا را محور پژوهش خود قرار داده و مشکلات سلامت زائران نابینا را بررسی کرده که جزو بهترین مقالات این دوره بود.
انتهای پیام