کد خبر: 4227820
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۶

مسافران بیشتر مراقب ابتلا به تب دنگی باشند

بیشتر افراد مبتلا به تب دانگ در ایران در کشورهای دیگر به این بیماری مبتلا شده‌اند، بنابراین بررسی مقصد سفر از نظر آلودگی به پشه آئدس و یادگیری نحوه مراقبت از خود در برابر گزش این پشه بسیار مهم است.

مسافران بیشتر مراقب ابتلا به تب دنگی باشندبه گزارش ایکنا، در حالی از 26 اردیبهشت امسال تاکنون 151 مورد بیماری قطعی تب دنگی در کشور شناسایی شده است که بیشتر این بیماران نه در داخل بلکه در سفر به خارج از کشور توسط پشه ائدس گزیده و به بیماری تب دنگی مبتلا شده‌اند.

بر اساس اعلام حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از این 151 بیمار فقط 12 بیمار سابقه سفر نداشته‌اند و بقیه از طریق سفر به کشورهای خارجی به ویژه امارات به این بیماری مبتلا شده‌اند. از این 12 بیمار نیز 11 بیمار در استان هرمزگان و یک بیمار در استان سیستان و بلوچستان شناسایی شده‌اند و یک بیمار از این 12 نفر نیز آفریقایی تبار است.

بر همین اساس افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند ابتدا باید بررسی کنند که آیا در کشور مقصدشان پشه آئدس آلوده دیده شده است یا خیر.

سال گذشته میلادی به دلیل بارندگی فراوان در جهان شش و نیم میلیون مورد ابتلا به تب دنگی (تب دانگ) در دنیا رخ داد و بیشترین موارد در امریکای جنوبی و برزیل بود و سپس در هندوستان، آسیای جنوبی، پاکستان و برخی کشورهای اروپایی مشاهده شد .در حال حاضر پشه ائدس در کشوهای حاشیه خلیج فارس به خصوص امارات، پاکستان، بنگلادش، مالزی، سنگاپور، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا، فرانسه و کشورهایی که دارای هوای گرم هستند دیده شده است.

مسافران بیشتر مراقب ابتلا به تب دنگی باشند

در کشور خودمان نیز پشه آئدس استان‌های جنوبی کشور شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان را آلوده کرده است. همچنین در شمال کشور، استان گیلان آلوده شده و احتمال قریب به یقین استان‌های مازندران و گلستان نیز در آینده نزدیک به این آلودگی مبتلا خواهند شد. جزایر جنوبی کشور مانند کیش، بندرلنگه، هرمز و قشم نیز از دیگر مناطقی هستند که تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.

بر همین اساس توصیه اکید شده است مسافران به مناطق آلوده این بیماری لازم است قبل از سفر، حداقل یکبار مواد دافع حشرات را روی پوست شان امتحان کنند تا مطمئن شوند به آن حساسیت ندارند. همچنین در صورت استفاده از ضدآفتاب یا کرم‌های دیگر ابتدا سایر کرم‌ها و پس از ۲۰ دقیقه روی آنها از مواد دافع حشرات باید استفاده شود. از سوی دیگری نیازی به استفاده از مواد دافع حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده است، وجود ندارد. مواد دارای DEET(دیت) به عنوان مواد دافع حشرات نباید برای کودکان کمتر از دو ماه، استفاده شود.

زمان فعالیت پشه و فصول پرباران مسافران در خطر بیشتری قرار می‌گیرند بر همین اساس توصیه می‌شود حتماً از بیرون رفتن در ساعات پر گزش روز شامل صبح زود و زمان غروب آفتاب پرهیز کنند. لباس‌های رنگ روشن، غیر چسبان، آستین بلند، شلوار بلند و جوراب بپوشند، بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شود، از فرآورده‌های دافع حشرات تأیید شده و استاندارد که دارای یکی از مواد مؤثر مانند DEET(دی اتیل تولامید) ۲۰ تا ۳۰ درصد، پیکاریدین ۲۰ درصد و IR۳۵۳۵ طبق دستورالعمل آنها در فواصل زمانی معین، استفاده کنند.

نخوابیدن در فضای باز چه در طول روز چه در ساعات روز، استفاده از توی برای پنجره‌ها، استفاده از پشه بند در صورت خوابیدن در فضای باز، استفاده از حشره کش‌ها در صورت دیدن پشه در محل سکونت یا اقامت و نصب توری برای محافظت از کودکان بر روی کالسکه و استفاده از لباس‌های پوشاننده و بلند، از دیگر نکات پیشگیرانه این بیماری است.

پشه آئدس شبیه پشه‌های معمولی با لکه‌های سفید روی پاها و بدن است که می‌تواند ویروس تب دانگ را منتقل کند. این پشه بیشتر در طول روز انسان را می‌گزد و می‌تواند در هر ظرف که مقداری آب در آن جمع می‌شود مانند لاستیک و تایرهای مستعمل و قوطی کنسرو تخم‌گذاری کند. در صورت بروز علائم تب یا سایر علائم بیماری تب دانگ باید بلافاصله به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و سابقه سفر را با پزشک معالج مطرح کرد.

انتهای پیام
captcha