کد خبر: 4229105
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹

سامانه جدید انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات رونمایی شد

سامانه جدید انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

ارسالی**** سامانه جدید انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات رونمایی شدبه گزارش ایکنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سی و سومین جلسه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سه‌شنبه ۹ مردادماه برگزار و از «سامانه جدید انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» که از قابلیت‌های بهینه برخوردار است، رونمایی شد. 
 
اسماعیلی در این جلسه گفت: شفافیت در این حوزه نشان می‌دهد نظام حکمرانی جمهوری اسلامی مطابق با پیشرفته ترین سامانه‌های شفافیت، خود را در معرض مطالبات مردمی قرار می‌دهد.
 
وی با اشاره به مواردی که در کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات رسیدگی می‌شود، افزود: شاید برای کسانی که آشنا به امور نیستند عجیب باشد که هیئتی در این سطح بالا (که متشکل از نمایندگان سه قوه است) جلسه برگزار می‌کند، به درخواست شهروندی عادی از وزارتخانه‌ها رسیدگی کرده و اغلب به نفع درخواست کننده رای دهد.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: با بررسی آرای صادر شده درمی‌یابیم که عمدتا به نفع افرادی است که مطالبه‌گری کرده و این از مواردی است که باید به آن ببالیم و نشان می‌دهد نظام حکمرانی ما اطلاعاتش را به صورت شفاف، در اختیار شهروندانش قرار می‌دهد.
 
وزیر فرهنگ با بیان اینکه سامانه جدید به این وضعیت کمک می‌کند تا اطلاع رسانی و دسترسی فراگیر شود، گفت: دستگاه‌های مختلف در حوزه حاکمیتی به جز موارد خاصی که قانون آن‌ها را تعیین کرده استثنایی در این زمینه ندارند.
 
وی افزود: این کمیسیون نیز در این سه سال بنا داشت مسیر تکاملی اجرا و تحقق منویات قانونگذار در تصویب این قانون را به اجرا گذارد و در همین زمینه مکاتبات و پیگیری بسیاری شد.
 
اسماعیلی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی، ادامه داد: در اولین مواردی که با شهید جمهور مکاتبه شد دستور صریح دادند مبنی بر اینکه مجددا پاسخگویی نهاد‌ها توسط معاون اول رئیس جمهور به صورت بخشنامه ابلاغ شود که تأثیر مهمی داشت؛ در همین راستا دبیر کمیسیون دسترسی آزاد به اطلاعات در دولت حضور یافت، گزارش کاملی از دستاورد‌ها داده و مطالباتی هم که در کمیسیون وجود داشت ارائه شد.
 
وزیر فرهنگ با بیان اینکه مجموعه دولت اعم از شهید جمهور، معاون اول وقت و روسای محترم قوا اصرار و پشتیبانی کاملی از اجرای این قانون داشتند، گفت: امیدوار هستیم در دولت چهاردهم نیز این موضوع با همین دقت و حساسیت پیگیری شود، ارتقا یابد و فضای مطالبه‌گری به عنوان یکی از حقوق قطعی شهروندان برای همه دستگاه‌ها فراهم شود.
انتهای پیام
captcha