کد خبر: 4229337
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸
احمدی بیان کرد:

جهاددانشگاهی؛ بازوی قدرتمند جمهوری اسلامی در حوزه علم و فناوری + صوت

دبیر دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر اینکه بسیاری از پروژه‌ها که دولت توان اجرای آن را ندارد به جهاددانشگاهی واگذار شده و این نهاد به خوبی از عهده این مأموریت برآمده است، گفت: جهاددانشگاهی بازوی قدرتمند جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از عرصه‌ها از جمله علم و فناوری است و موجب کاهش نیاز کشور به خارج شده است.

محمدرضا احمدی، دبیر دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس

محمدرضا احمدی، دبیر دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا درباره تأثیر اقدامات و فعالیت‌های علمی و فناورانه جهاددانشگاهی در تزریق «روحیه خودباوری» و «ما می‌توانیم»، گفت: جهاددانشگاهی یکی از نهادهای مقدسی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در بحبوحه جنگ، هنگامی که از کمترین امکانات بی‌بهره بودیم، به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی تشکیل شد. 

نماینده مردم رشت در مجلس اظهار کرد: این دستور بنا بر این اعتقاد بود که ما می‌توانیم از ظرفیت جوانان، استعدادها و نخبگان کشور به نحوی استفاده کنیم که شاهد اقدامات و کارهای بزرگ براساس علم روز و نوین باشیم و همین گونه نیز شد که اینکه با عملکرد مثمرثمر جهاددانشگاهی شاهد رخدادها و اتفاقات خوبی در حوزه‌های گوناگون و متعدد بوده و هستیم.

جهاددانشگاهی؛ پرچمدار پیشرفت علمی در کشور 

وی به فعالیت‌های گسترده جهاددانشگاهی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: بعضا در برخی از موارد در کشور مشکلاتی وجود داشت و مستاصل بودیم و دیگر کشورها نیز به ما کمک نمی‌کردند اما با اعتماد به جوان‌ها، متخصصان و نخبگان کشور در جهاددانشگاهی بودند که در بحث‌های مختلف چون فنی و مهندسی؛ پل‌سازی و عمران، کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی، پزشکی، علوم انسانی، اجتماعی و حتی هنر کارهای بزرگ و علمی انجام دادند.

احمدی با تاکید بر اینکه بسیاری از پروژه‌ها که دولت و دستگاه‌های اجرایی از توان اجرای آن فارغ هستند به جهاددانشگاهی واگذار شد و این نهاد انقلابی با مهارت، توان فنی و علمی بالا و براساس کار کارشناسی دقیق از عهده این ماموریت برآمد، گفت: بنابراین با توجه به دستاوردهای متعدد و مختلف پژوهشی، علمی و فناورانه جهاددانشگاهی در موضوعات مختلف می‌توان گفت جهاددانشگاهی امروز یکی از بازوان قدرتمند جمهوری اسلامی در موضوعات متنوع از جمله در حوزه علم و فناوری است به طوری که نیاز کشور را به خارج در بسیاری از مسائل کم کرده است.

 اتکا به توان داخلی با بهره‌مندی از ظرفیت جهاددانشگاهی

وی با اشاره به دو مفهوم مهم «ما می‌توانیم» و «اتکا به توان داخلی»، تصریح کرد: اعتقاد و باور به این دو مفهوم یعنی می‌توانیم با اعتنا و اعتماد به اندیشه و فکر جوانان، بسیاری از پروژه‌های کشور را پیش ببریم چنانکه در بحث کرونا، جهاددانشگاهی کارهای بزرگی را انجام داده و همچنان فعالیت خود را قدرتمند ادامه داده است. 

دبیر دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره نقش قوه مقننه در شناساندن ظرفیت‌های جهاددانشگاهی به سایر دستگاه‌ها و نهادها، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در عرصه‌های مختلف اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد مقاومتی همیشه فعال بوده و ما در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با دوستان جهاددانشگاهی جلسات بسیاری داشتیم و با اقدامات و دستاوردهای این نهاد آشنا هستیم. جهاددانشگاهی بیشتر پروژه‌محور فعالیت می‌کند و حتی در برخی از زمینه‌ها چون اقتصاد، بهداشت، عمران و سایر موارد، اقدام به انجام پروژه‌ها و سپس تولید و عرضه تجهیزات می‌کند. 

احمدی با بیان اینکه در مجلس یازدهم در بحث تقنینی و برخی از قانون‌ها و دستورالعمل‌ها و قانونمند کردن برخی از فعالیت‌های جهاددانشگاهی اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: البته برخی از پروژه‌ها با درآمد حاصله تناسب ندارد که انشاءالله با پیگیری‌های مجلس دوازدهم بتوانیم این کمبود‌ها و کاستیها را برطرف کنیم.

کد

نماینده مردم رشت در مجلس در پایان با تأکید بر ضرورت معرفی جهاددانشگاهی به دستگاه‌ها و نهادها گفت: یکی از راه‌ها برای شناساندن بهتر ظرفیت‌های جهاددانشگاهی به سایرین این است که جهادانشگاهی خود را با عملکرد و پروژه‌هایی که می‌گیرد بیش از پیش معرفی کند تا هم خواهان‌ بیشتری داشته باشد و هم دستگاه‌های دیگر به سمت بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت‌ و توانمندی جهاددانشگاهی حرکت کنند. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام
captcha