کد خبر: 4231436
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۲
عبدالرضا پازوکی تبیین کرد

ارتقای علمی ایران با وجود تحریم‌ها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به کسب رتبه‌ اول این دانشگاه در تأثیرگذاری در حوزه بهداشت، گفت: نه تنها در حوزه اجرا که در حوزه تبلیغات نیز ما با تحریم مواجه هستیم.

عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست هم‌اندیشی رئیس و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایران با اصحاب رسانه امروز دوشنبه 22 مردادماه در محل این دانشگاه برگزار شد. 

در ابتدای این نشست محمدرضا فرنقی‌زاد، مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی اخبار صحیح و امیدبخش به جامعه به همفکری و تبادل نظر با اصحاب رسانه برای افزایش ارتباط دوسویه رسانه‌ها و دانشگاه ایران پرداخت و گفت: خیرین سلامت نقش مؤثری در توسعه سلامت به خصوص در مناطق محروم دارند. خیرین با دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز ارتباط دارند و رسانه‌‌ها می‌توانند در معرفی خدمات دانشگاه و نحوه مشارکت خیرین و مردم با این دانشگاه با ما همکاری کنند.

عبدالوهاب برادران، معاون دانشجویی دانشگاه ایران نیز با اشاره به اینکه این دانشگاه حدود ۱۱ هزار دانشجو دارد، گفت: اتفاق خوبی که در این دانشگاه محقق شد افتتاح دو خوابگاه متأهلی بود. قبلا فقط هشت واحد متأهلی داشتیم که اکنون به ۴۰ واحد رسیده و در تلاش هستیم این روند را افزایش دهیم و به ۹۰ واحد دانشجویی متأهلی برسیم.

وی اعلام کرد: وام کمک هزینه مسکن، ودیعه مسکن و کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان پرداخت می‌شود و خوشبختانه پشت نوبتی وام دانشجویی نداریم.

برادران به استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های جدید در اداره دانشگاه ایران اشاره و اظهار کرد: اکنون فرایند فارغ‌التحصیلی دانشجویان کاملاً غیرحضوری و تجمیع شده است و در نظر داریم فعالیت‌های دانشجویی نیز کاملاً سامانه‌ای شده و سامانه جامع دانشجویی راه‌اندازی شود.

وی اضافه کرد: در بحث تغذیه جزو بهترین دانشگاه‌ها هستیم‌ و در بحث صرفه‌جویی غذا نیم پرس را به لیست غذاها اضافه کردیم تا مانع اسراف غذا شویم. گاهی دانشجویان غذا رزرو می‌کردند اما غذا را نمی‌گرفتند که موجب اسراف مواد غذایی می‌شد. طرحی تهیه کردیم که اگر دانشجو یک بار غذا را سفارش داد اما نگرفت پیامک هشدار به وی ارسال می‌شود و در صورت تکرار هزینه مواد غذایی از دانشجو گرفته می‌شود که موجب صرفه‌جویی در مواد غذایی شد. اکنون نیز حدود سه هزار و ۵۰۰ ظرفیت خوابگاهی داریم و تلاش کردیم دانشجویان دختر بدون خوابگاه نمانند.

علی مشکی، معاون درمان دانشگاه ایران نیز اعلام کرد: دو گروه درمانی برای خدمت‌رسانی به زائران پیاده‌روی اربعین راهی مرز مهران خواهند شد که گروه اول امروز اعزام می‌شوند و گروه دوم نیز هفته آینده با ۲۰ پزشک و پرستار اعزام خواهند شد.

خدمت به زائران اربعین در عمود 1092

وی اعلام کرد: در عمود ۱۰۹۲ مسیر نجف به کربلا نیز دانشگاه ایران درمانگاه سطح ۲ ایجاد می‌کند که ویزیت و غربالگری با ۱۰۰ نفر کادر شامل ۲۵ پزشک، ۲۵ پرستار و گروه درمان شبانه‌روزی انجام خواهد شد. ارجاع سطح ۳ بیماران یعنی بستری در بیمارستان نیز به بیمارستان امام حسین(ع) کربلا صورت خواهد گرفت.

عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به اینکه در حوزه آموزش علوم پزشکی و حضور پزشکان در کنگره‌ها و ارائه روش‌های جدید درمانی جزو بهترین‌ها در دنیا هستیم، گفت: در جراحی چاقی بعد از امریکا و چین، سومین کشور در تولید علم هستیم.

وی ادامه داد: تایمز از سال 2019 در رنکینگ خود مقوله تأثیرگذاری دانشگاه‌ها را قرار داده است و دانشگاه علوم پزشکی ایران سال گذشته در بین ۹۶ کشور و هزار و ۱۰۱ دانشگاه در تأثیرگذاری در حوزه بهداشت مقام اول را به دست آورد. 

پازوکی با یادآوری این مسئله که تمام این افتخارات علی‌رغم تحریم‌ها محقق شده است، گفت: تحریم‌ها نه تنها محدودیت کاری بلکه محدودیت تبلیغی نیز برای ما داشته است و مقالات ما بدون مشکل علمی و فقط به دلیل تحریم بودن کشورمان در مجلات خارجی چاپ نمی‌شود.

وی اضافه کرد: سلامت در جامعه ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اطلاع‌رسانی مناسب نقش مهمی در ارتقای سلامت دارد. امیدآفرینی در جامعه بسیار مهم است و بخش زیادی از دستاوردهای خوب کشورمان توسط رسانه‌ها به مردم اطلاع رسانی شده است. 

افتتاح 17 هزار تخت بیمارستانی جدید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از شهید رئیسی یاد کرد و گفت: افتتاح بیش از ۱۷ هزار تخت بیمارستانی در دولت ایشان اتفاقی کم نظیر بود و ۱۲ درصد به تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد. بخشی از مردم ما در مناطق محروم زندگی می‌کنند و ضروری است که بتوانیم خدمات درمانی را با تعرفه دولتی به آنها ارائه دهیم.

پازوکی افزود: ارتقای رتبه پژوهش کشور به خصوص در رتبه فناوری که از رتبه ۱۱ به رتبه پنج رسیدیم از دیگر موفقیت‌های ما بوده است. فرهنگ‌سازی هوش مصنوعی و اهمیت آن در حوزه سلامت از دیگر اقدامات ما بوده است و هدف‌گذاری که در سال ۱۴۰۰ برای هوش مصنوعی انجام داده بودیم محقق شد و توانستیم فرهنگ‌سازی تولید و استفاده از هوش مصنوعی را با برپایی دو رویداد در دانشگاه ایران انجام دهیم. 

وی با اشاره به اینکه مطمئنا مردم از بسیاری از فعالیت‌های صورت گرفته اطلاع ندارند، بر نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی تأکید کرد و گفت: سال گذشته سه میلیون و ۲۰۰ هزار زائر ایرانی در اربعین حضور داشتند و امسال باید آمادگی ارائه خدمت به پنج میلیون نفر را داشته باشیم.

پازوکی افزود: دیدگاه علمی در حوزه سلامت در اربعین را برای ارتقای علمی با ۱۷ کمیته در کنگره سلامت در اربعین و با حضور متخصصانی از ۱۳ کشور دنبال کردیم و موکب درمانی ما در عمود ۱۰۹۲ در مسیر نجف به کربلا خدمت تخصصی ارائه می‌کند. 

انتهای پیام
captcha