کد خبر: 4232945
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
رئیس‌جمهور در دفاع پایانی از کابینه پیشنهادی:

وفاق و انسجام داخلی مهمترین نیاز کشور در این برهه تاریخی است

مسعود پزشکیان با حضور در صحن علنی به آخرین دفاع از کابینه پیشنهادی پرداخت و گفت: آنچه در این برهه از تاریخ به آن نیاز داریم، وفاق، وحدت و انسجام داخلی است.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور

به گزارش خبرنگار ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، عصر امروز، چهارشنبه 31 مرداد، با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، و پس از پایان بررسی صلاحیت همه وزرای پیشنهادی از سوی نمایندگان به بیان آخرین دفاع خود از کابینه پیشنهادی پرداخت.

رئیس‌جمهور درابتدا با درود به روان پاک بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) و گرامیداشت یاد شهدا از زحمات همه نمایندگان مجلس به ویژه موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی تشکر و قدردانی کرد.

پزشکیان تأکید کرد: آنچه امروز و در این برهه از تاریخ به آن نیاز داریم، وفاق، وحدت و انسجام داخلی است.

وی اظهار کرد: قطعا معنای وحدت و انسجام بدان معنا نیست که هر یک از ما از دیدگاه‌ها، سلایق و باورهای خود برگردیم بلکه بدین معناست که بر روی سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون برنامه هفتم به یک زبان و نگاه مشترک برسیم.

رئیس‌جمهور بیان کرد: تا زمانی که فقط خودمان هستیم، می‌توانیم هر حرفی بزنیم اما وقتی قرار شد به چشم‌انداز، سیاست‌های کلی و قانون برنامه عمل کنیم دیگر نمی‌توانیم سلایق خود را مداخله دهیم.

پزشکیان ابراز کرد: با همه عزیزانی که به عنوان نامزد وزارت معرفی کردم، پیمان بسته‌ایم که در رابطه با سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی و قانون برنامه، هم‌قسم باشیم و برای عملیاتی کردن آنها تلاش کنیم.   

وی افزود: امیدوارم با شما نمایندگان هم این میثاق را داشته باشیم و شما دولت را براساس این چارچوب ارزیابی کرده و مورد سؤال قرار دهید و پیگیری کنید.

رئیس‌جمهور یادآور شد: من همیشه سعی کرده‌ام بر روی باورها و اعتقادات خود بایستم. پیمانی که بسته بودیم این بود که با وفاق به جلو بیاییم و عزیزانی که به عنوان وزرای پیشنهادی اینجا می‌بینید، نشان از تعهد و پایبندی بنده به آن پیمان دارد. این عزیزان از یک جناح، دسته و گروه نیستند بلکه از مجموعه‌ای از سلایق، نظرات، جناح‌ها و دسته‌ها هستند اما در یک اصل با هم مشترک هستیم که همان سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی و قانون برنامه است و متعهدیم که آن را اجرا کنیم و به شما قول می‌دهیم روی وعده خود خواهیم ایستاد و به حرفی که می‌زنیم پایبند هستیم.       

پزشکیان اظهار کرد: با شما نمایندگان تا جایی که وقت داشتیم جلسه گذاشتیم و صحبت کردیم و با همدیگر پیمان بستیم. قول دادیم که با شما تعامل کنیم و حتما تعامل خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم با مشورت شما و کارشناسان و متخصصان در جهت اجرای قانون برنامه برای مملکت تلاش کنیم.

وی ابراز کرد: وقتی از پیمان و قول می‌گویم این پیمان دوطرفه است و نمی‌تواند یک‌طرفه باشد. ما روی این اصول ایستادیم شما کمک کنید بتوانیم بر روی این اصول کار کنیم و اجازه بدهید سلایق مختلف با هم در این چارچوب کار کنیم.

رئیس‌جمهور بیان کرد: اگر قرار باشد با هم پیمان ببندیم اما بگوییم شما در گذشته این کار را کردید و کنار بروید و به گذشته نگاه کنیم، باید با هم دعوا کنیم. پیامبر اکرم(ص) وقتی به مدینه آمدند، سه مشکل بزرگ داشت؛ کفار، بت‌پرستان و قبایلی که صدها سال بود با هم می‌جنگیدند. اولین کار پیامبر (ص) این بود که با این قبایل پیمان برادری بست در حالی که این قبایل نسبت به هم کشتار و غارت کرده بود اما پیامبر(ص) فرمودند از این به بعد با همدیگر برادر شوید. مطمئن باشید همه ما عیب و نقص داریم و اگر قرار باشد از همدیگر انتقاد کنیم و از این روند کوتاه نیاییم، این مسئله پایانی ندارد.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به کلام امیرالمومنین (ع) مبنی بر اینکه جامعه با حضور افراد متقی و پرهیزگار به هلاک نمی‌رسد، افزود: همه ما دارای عیب و ایراداتی هستیم اما هنر آن است که قبل از دیگران به عیب خود بپردازیم.
 
پزشکیان با بیان اینکه حل اختلافات به معنی آن نیست که طرف مقابل را محکوم کنیم و او هم سر خم کند و هرچه ما گفتیم بپذیرد، تصریح کرد‌: اینکه ما تصور کنم طرف مقابل ما همه چیزش غلط است و ما همه چیزمان درست است، اینگونه نمی‌توان به وحدت رسید.
 
رئیس‌جمهور تصریح کرد‌: به عنوان فردی که در این کشور بزرگ شده‌ام، معتقدم که ما باید نقد را از خودمان شروع کنیم، چرا که اگر در جامعه، دانشگاه و بیمارستان مشکل ایجاد شده در دوره مدیریت ما رخ داده است و نمی‌توانیم مشکل را به گردن دیگران بیندازیم.
 
پزشکیان با تأکید بر اینکه اگر به مانند دوران دفاع مقدس که رقابت بر سر جنگیدن و فداکاری و ایثار بود عمل کنیم و دست به دست هم دهیم، می‌توانیم قدرت و عزت را به کشور برگردانیم، خطاب به نمایندگان مجلس گفت‌: برادران و خواهران گرامی راه نجات ما نه در طعنه زدن و تخریب به یکدیگر بلکه در وحدت، انسجام، وفاق و همدلی است و اگر می‌خواهیم مشکل کشور را حل کنیم باید برای رفع مشکلات اقتصادی و مدیریتی رقابت کنیم.
 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر با هم باشیم،‌ قادر خواهیم بود مشکل کشور را حل کنیم اما اگر متفرق شویم و ما جدا کار خود را بکنیم و شما هم جدا،‌ بعید می‌دانم بتوانیم از این بحران‌ها بیرون بیاییم، افزود‌: شما به عنوان نمایندگان مردم حق دارید نظر خود را بیان کنید، اما امروز، زمان مفاهمه و زبان مشترک است و بنده هم نمی‌خواهم و نمی‌توانم بگویم چون اختیار با من است، تصمیم‌گیرنده هستم بلکه می‌گویم تنها تصمیم نخواهم گرفت،‌ با شما مشورت خواهم کرد و نظر شما را در تصمیماتم براساس شایستگی، لیاقت، تجربه و علم، عدالت و انصاف ملاحظه خواهم کرد.
 
پزشکیان در ادامه ضمن تشریح روند انتخاب وزرای پیشنهادی اظهار کرد‌: بدانید که ما در تهیه این فهرست بدون هماهنگی و مشورت کمیته‌ها و نهادهای مربوطه اقدام نکردیم و امکان ندارد کسی را به شما معرفی کرده باشیم که بخواهیم با شما تقابل کنیم، ‌بنده با تمام وجود برای وحدت، انسجام و وفاق آمده‌ام و می‌خواهم با وحدت و هماهنگی جلو برویم.
 
رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان مخالف وزیر پیشنهادی، تصریح کرد: یکی از برادران بیان می‌کرد که فلان فرد معرفی شده تخصص ندارد در حالی که ما تا آنجا که برایمان مقدور بود، بدنبال تخصص‌گرایی بوده‌ایم.
 
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه قطعاً در ذهن بنده هم گزینه‌های ایده‌آل‌تری وجود داشت اما چون دیدم بر روی آنها تفاهم و توافق نیست کوتاه آمدم، افزود: برای من تفاهم مهم‌تر از گزینه ایده‌آل بوده است و برای وحدت کوتاه آمده‌ام و افرادی که به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کرده‌ایم در انتخاب‌شان حداکثر توافق و تفاهم را با سازمان‌ها و نهادهای مربوطه داشته‌ایم.
 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه آقایان دنیا مالی و نوری قزلجه از جمله وزرای پیشنهادی هستند که از بین نمایندگان مجلس انتخاب شده‌اند، گفت‌: بنده خودم از مجلس هستم و با شما بوده‌ام و اساساً از مجلس به ریاست جمهوری رسیدم و باور دارم که باید با شما تفاهم کنیم و دست به دست بدهیم،‌ شعار نمی‌دهم و تا اینجا هم مشاهده کرده‌اید که سعی کرده‌ام با وفاق و همدلی با شما همراهی کنم.
 
پزشکیان با اشاره به نحوه انتخاب آقایان ظفرقندی، میدری و صالحی‌امیری، افزود: بنده بنابر تخصص‌ در حوزه بهداشت و درمان دکتر ظفرقندی را فردی شایسته برای این سمت می‌دانم و همه وزرای بهداشت دوره‌های قبل نیز ایشان را تأیید کرده‌اند،‌ اینگونه نیست کسی بیاید و بخواهد در مقابل ولایت جهت‌گیری داشته باشد و بنده با او کنار بیایم، چرا کسی را که می‌گوید با ماست، می‌خواهیم به زور از کشتی پیاده کنیم؟
 
رئیس‌جمهور تصریح کرد‌: شما می‌دانید صلاحیت بنده توسط هیئت‌های اجرایی برای نمایندگی رد شده بود؛ وقتی نگاه بسته است همین‌گونه می‌شود، در صورتی که با تمام وجودم به این انقلاب، کشور و رهبری اعتقاد دارم، گرچه حرف دارم، من مجبور بودم به عنوان نماینده در کنار مردم بایستم و دوباره در کنار مردم خواهم بود،‌ اینجا هستم برای اینکه مشکل مردم را حل کنم و گره از گره مردم باز کنم، اینجا نیستم که در مقابل مردم بایستم.
 
پزشکیان با بیان اینکه کسانی که بنده را می‌شناسند، می‌دانند زندگی‌ من تا حالا همین بوده است و چیزی که معتقد نیستم را بیان نمی‌کنم، اظهار کرد:‌ همین دست‌نوشته‌ها که در دست دارم را نمی‌خوانم؛ چرا که دوست دارم آنچه را در دل دارم و به آن معتقد هستم به شما بگویم.
 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه آقای میدری از مدیران موفق و با تجربه در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و با استفاده از این ظرفیت‌ها می‌خواهیم به محرومین برسیم و مشکل آنها را حل کنیم، افزود‌: به عنوان یک ایرانی نمی‌توانم بپذیرم کشورهای دیگر رشد کنند و ایرانی‌‌ها با حسرت به آنها نگاه کنند در حالی که ما هیچ چیز از آنها کم نداریم.
 
پزشکیان با تأکید بر اینکه باید دست از دعواهای بی‌‌جهت برداریم، وحدت کنیم و برای اجرای سند چشم‌انداز هم‌‌قسم شویم، خطاب به نمایندگان مجلس گفت‌: کمک‌مان کنید و هر وقت پایمان را آن طرف گذاشتیم برادرانه تذکر بدهید، فکر نکنید می‌خواهیم خیانت کنیم، ما آمده‌ایم که به این مردم کمک کنیم،‌ می‌خواهیم چشم‌اندازی را که رهبر معظم انقلاب ترسیم کرده با قدرت به سرانجام برسانیم. در نتیجه از شما عزیزان، برادران و خواهران، درخواست عاجزانه‌ام این است این وفاق و وحدت را در تیم ما به هم نزنید.
 
پزشکیان با بیان اینکه بنده هم نمی‌گویم عیب ندارم و مگر می‌شود انسانی عیب نداشته باشد، گفت: به هر حال در این سیستم با خیلی‌ جاها باید هماهنگ می‌کردیم که با هم آن زبان و نگاه مشترک را داشته باشیم و لذا رسیدیم به اینجا، شما هم با همه نقص‌ها و عیب‌ها این وحدت و انسجام و وفاق ما را به هم نزنید. کمک‌مان کنید با هم باشیم و ما به شما قول می‌دهیم در خدمت شما و مردم عزیز کشور که در جهت اجرای چشم‌انداز هر چه از دست‌مان بربیاید، در طبق اخلاص خواهیم گذاشت و اجرایی خواهیم کرد؛ تا زمانی که جان در بدن داریم.
 
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه همه عزیزانی که اینجا هستند کارشناس، نخبه و باتجربه هستند و هیچ کدام تازه به میدان نیامده‌اند، افزود: مشکل ما در زبان مشترک است که این زبان مشترک را چشم‌انداز، سیاست، قانون و برنامه قرار دادیم. آقایان همتی و صالحی‌امیری اینجا نشسته‌اند؛ آقای همتی هم در اقتصاد، هم در بیمه، هم در دانشگاه، هم در بانک تجربه دارد و کار کرده، در ضمن همه این اطلاعات را با مراجع ذیربط هماهنگ کردیم، چه با رئیس مجلس و چه در مراجع دیگر، یعنی تفاهم کردیم. آقای صالحی‌امیری هم وزیر بوده، هم مسئول کتابخانه ملی و هم مسئول کمیته المپیک، اینها آدم‌هایی نیستند که شما نشناسید.
 
پزشکیان ادامه داد: آقای دنیامالی از خودمان است، دیگر گفتن نمی‌خواهد، برادران و خواهران، ممکن است به شکل فردی ضعیف باشیم، ولی اگر انسجام و وحدت داشته باشیم و کارشناسان و نخبگان را وارد جریان کنیم، مشکلی نیست که نتوانیم از سر راه برداریم. در جنگ تحمیلی عراق به پشتوانه تمام دنیا با ما می‌جنگید، اما همه‌ می‌دانید که ما نه پول داشتیم و نه امکانات و فقط باور و اعتقاد داشتیم. امروز نیز جنگی که داریم، بدتر از جنگ عراق است، لذا همه باید دست به دست هم دهیم و قدم اول این است که دست از اختلافات برداریم و گذشته را رها کنیم.
 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه بیایید بپذیریم که ما خواهران و برادران یکدیگر هستیم، اظهار کرد: بیایید با تمام وجود بپذیریم که می‌خواهیم به این مردم در چارچوب سند چشم‌انداز خدمت کنیم. پس کمک‌مان کنید که این وحدت و انسجام و وفاق و همدلی با رأی شما به هم نخورد. با همه عیب‌هایی که داریم، ما را بپذیرید. ما با شماییم و شما را می‌پذیریم، مردم را می‌پذیریم و هیچ غررو و تکبری در خودمان احساس نمی‌کنیم و فقط حس نوکری مردم را در خود احساس می‌کنیم.
 
پزشکیان با بیان اینکه وزیر پیشنهادی ارشاد اصلاً قبول نمی‌کرد تا اینکه مقام معظم رهبری بنا به اصرار ما به وی تکلیف کرد، گفت: می‌خواهم بگویم ما هماهنگ شدیم و اینجا آمدیم، شما از ما همه این عزیزان را بپذیرید. افرادی که ذره‌ای نسبت به آنها شک بود در لیست نیاوردیم. آقای اتابک هم سوابق بسیار خوبی دارند، افراد را نباید بر اساس تئوری بشناسیم، بلکه باید در میدان عمل بشناسیم، حرف با عمل خیلی فاصله دارد. عملکرد ایشان در عرصه عمل کاملاً قابل ارزیابی است.
 
رئیس‌جمهور در پایان بیان کرد: چهل سال است می‌خواهیم در این مملکت عدالت، انصاف و برادری را اجرا کنیم اما هر روز با هم دعوا می‌کنیم، برای اینکه این نفس است که نمی‌‌گذارد با هم برادر شویم. منم منم گفتن‌ها نمی‌گذارد که با هم باشیم. بیایید دست به دست هم دهیم برای ایران، برای مردم و برای مملکت‌ و به همه این عزیزانی که اینجا هستند، با تمام وجود رأی دهید. وزرای راه و امور خارجه نیز کاملاً مورد تأیید هستند. لذا به همه وزرا رأی بدهید تا دولت را تشکیل داده و کار را شروع کنیم.

 

 

انتهای پیام
captcha