کد خبر: 4235507
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
پیرحسین کولیوند تبیین کرد؛

فعالیت هلال احمر با کمترین میزان فوتی و بدون بیماری واگیر

رئیس جمعیت هلال احمر، با اشاره به حضور موفق این جمعیت در حج، اربعین و مراسم ۲۸ صفر، کاهش فوتی‌ها و مشکلات را ناشی از هم‌افزایی بخش‌های مختلف و کمک رسانه‌ها دانست.

دو ماه فعالیت فشرده و موفق هلال احمر با کمترین فوتی و بدون بیماری واگیربه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر با هدف تشریح اقدامات این جمعیت در مناسک حج، اربعین و خدمت‌رسانی به زائران امام رضا(ع) امروز یکشنبه ۱۸ شهریورماه برگزار شد. 
 
در این نشست کولیوند با اشاره به دو ماه فعالیت فشرده هلال احمر، گفت: اوج خدمت مربوط به تاسوعا، عاشورا و دهه پایانی ماه صفر بود. از پایان ماه صفر سال گذشته آسیب‌شناسی عملیات اربعین انجام و اقدامات بازنگری و شورای اربعین حسینی را تشکیل دادیم و مقرر شد فعالیت داخل کشور بر عهده سازمان امداد و نجات و خارج از کشور بر عهده مرکز پزشکی حج و زیارت قرار داده شد.
 
وی از تهیه فارماکوپه دارویی ویژه اربعین و تهیه آموزش‌های پیشگیری از گرمازدگی، حضور در تجمعات انبوه و .‌.. خبر داد و گفت: امسال کنگره بین‌المللی امداد و نجات و مدیریت تجمعات انبوه با حضور مهمانان بین‌المللی و ۱۸ شرکت دانش‌بنیان برگزار و چهار جلد کتاب در این کنگره رونمایی و تعداد قابل توجهی مقاله ارائه شد که چراغ راه برگزاری اربعین است.
 
کولیوند افزود: جلسات گسترده‌ای نیز با مسئولان عراقی برگزار و شش هزار داوطلب کادر درمان هلال احمر و دو هزار نفر برای طرح طبیب‌الدوار آموزش دیدند. برای داخل کشور نیز سمپوزیوم کاهش تلفات جاده‌ای برگزار کردیم که طی آن میهمانان خارجی از جمله از کشور آلمان حضور داشتند و این فعالیت‌ها در کنار کمک رسانه‌ها موجب شد فرهنگ خوب و کمک‌رسانی در پیشگیری از حوادث و بیماری‌ها محقق شود. همچنین برای جمع‌آوری داروهای منازل هم پویشی برگزار و مقدار قابل توجهی دارو جمع‌آوری و به مراسم اربعین ارسال شد. 
 
رئیس جمعیت هلال احمر ویژگی اربعین امسال را مواجهه با موج گرمایی که در ایران و عراق حاکم بود دانست و اظهار کرد: نگران گرمازدگی زائران بودیم اما افزایش ۹۰۰ دستگاه خودرو به هلال احمر و همکاری با عراق موجب ارائه خدمات خوب شد. ارتباط مؤثر با فدراسیون صلیب سرخ نیز ظرفیت خوبی را ایجاد کرد و تعداد قابل توجهی از مسئولان صلیب سرخ در اربعین حاضر شدند و شاهد خیل عظیم زائران و خدمات بودند. 
 
وی افزود: امسال به موکب‌هایی که می‌خواستند خدمات سلامت ارائه دهند، مجوز دادیم. همین اقدام برای موکب‌های عراقی و حشدالشعبی نیز انجام شد و با این اقدامات تعداد پایگاه‌های ما به ۱۷۰۰ پایگاه امداد و نجات رسید. امسال گرما واقعا شدید بود و شرجی بودن هوا نیز موجب نگرانی شد اما هم‌افزایی و خدمات خوب موجب شد حتی یک مورد تلفات جانی به دلیل گرمازدگی نداشته باشیم، البته بیشتر مراجعات به دلیل گرمازدگی بود اما بیماران درمان شده و به راه خود ادامه دادند. در طرح طبیب‌الدوار نیز پزشکان با کوله‌پشتی بین موکب‌ها به زائران خدمات ارائه می‌دادند. برخی از پزشکانی که از خارج از کشور به اربعین آمده بودند نیز در طرح طبیب‌الدوار شرکت و از آن استقبال کرده و گفتند همکاران خود را سال بعد برای حضور در این طرح تشویق خواهند کرد. امسال با کمبود دارو مواجه نشدیم؛ همچنین تعدادی از بیمارستان‌ها در اختیار هلال احمر قرار گرفت‌. چند بیمارستان در شهر نجف‌، چهار بیمارستان در مسیر نجف به کربلا و چند بیمارستان در کربلا در اختیار ما بود که نشان داد همکاری می‌تواند موجب ارتقای خدمات باشد.
 
کولیوند افزود: بیمه معلم را نیز امسال تحت پوشش قرار دادیم و بیمارانی که نیاز به اعزام از عراق یا داخل ایران به بیمارستان‌ها داشتند را انتقال دادیم و فوتی‌ها نیز با آمبولانس‌های بهشت زهرای تهران به کشور انتقال داده شدند.
 
وی از ملاقات با رئیس هلال احمر عراق، وزیر بهداشت عراق، وزیر کشور عراق، نیروهای نظامی عراق، معاون عملیات حشدالشعبی و ... خبر داد و گفت: همه آنها بدون استثنا از خدمات هلال احمر تشکر می‌کردند. امسال پایگاه‌های امداد و نجات در مسیرهای مواصلاتی عراق راه‌اندازی شد که موجب کاهش تلفات رانندگی شد. در حادثه تصادف با ماشین قیر در اربعین امسال نیز امدادگران طی هشت دقیقه به محل رسیدند و به سرعت خدمات ارائه شد و البته یک فوتی در این حادثه داشتیم. دو هواپیما نیز به بیمارستان هوایی تبدیل شد که مورد نیاز نشد. مه‌پاش‌های زیادی نیز راه‌اندازی شده بود و به مقدار کافی آب در اختیار مردم قرار گرفت. در داخل کشور هم خدمات خوبی ارائه شد و در محورهای مواصلاتی، مرزها و ... محل اسکان موقت ایجاد شده بود و جوانان با ویلچر به زائران خدمت می‌کردند.
 
کولیوند در ادامه گفت: در مجموع چهار میلیون و ۱۲۰ هزار خدمت به زائران اربعین ارائه شد و ۴۸۶ مصدوم به داخل کشور منتقل شدند. تعداد قابل توجهی از مراجعات به دلیل گرمازدگی بود که البته از سال قبل کمتر بود. تا به امروز نیز هیچ بیماری واگیر نداشتیم. البته تهدیداتی در خصوص این بیماری‌ها وجود داشت اما مراقبت‌ها و نظارت‌ها به خوبی انجام شد.
 
وی افزود: پایان کار ما ۲۸ صفر در مسیرهای منتهی به مشهد مقدس بود که در چهار محور پنج هزار داوطلب هفت شبانه روز خدمت کردند. در بحث اسکان پتو، ملافه و... بردیم و ساختمان‌های اطراف حرم به محل اسکان تبدیل شدند. سال‌های قبل خیابان‌های اطراف حرم به محل اسکان مردم تبدیل می‌شدکه امسال جلوی این اقدام گرفته شد و زائران در محل‌های مناسب اسکان داده شدند. در این مراسم مردم باید سه کیلومتر تا حرم امام رضا(ع) پیاه می‌رفتند که جوانان هلال احمر با ویلچر به افراد نیازمند کمک کردند.
 
کولیوند با تشکر از مردم عراق که تمام قد پای کار هستند، گفت: در طریق الحسین هم از نظر فضای سبز و هم بهبود مسیر اقدامات خوبی انجام شده بود. در جلسات داخل و خارج کشور یکی از بحث‌ها تغییرات اقلیمی است و ما به دلیل مسئولیت اجتماعی تلاش داریم در حوزه محیط زیست کشور و اربعین فعالیت باشیم و هر قدر عراقی‌ها کمک کنند آماده هستیم مباحث زیست محیطی را منتقل کنیم.
 
وی اضافه کرد: از همین اکنون کمیته‌های آسیب‌شناسی اربعین ۱۴۰۳ تشکیل و در حال کار هستند و جلسات شورای سیاست‌گذاری اربعین سال آینده نیز برگزار می‌شود.
 
کولیوند با تأکید بر اینکه انبارهای هلال احمر نیاز به تکمیل جدی دارد، گفت: جای نگرانی نیست اما انبارها به حداقل استانداردها نرسیده‌ است و امیدواریم با کمک دولت به استانداردها برسیم. حدود ۷۰ نفر امسال در مراسم اربعین فوت کردند که از سال قبل کمتر بود و این یعنی کثرت خدمت‌رسانی و فرهنگ‌سازی موجب شد تلفات کاهش پیدا کند و همه این موفقیت‌ها به اقدام و انسجام جمعی بازمی‌گردد.
 
رئیس جمعیت هلال احمر از برنامه‌ریزی برای خرید بالگرد جدید و تجهیز بالگردهای فعلی به تجهیزات دید در شب خبر داد و در خصوص اتهاماتی که به جمعیت هلال احمر در یکی از رسانه‌های معاند مطرح شده است، گفت: فردی که این اتهامات را مطرح کرده متهم و تحت تعقیب پلیس بین‌الملل است. ما جزو پنج کشور برتر صلیب سرخ هستیم اگر این ادعاها درست بود حداقل یک تذکر باید به من داده می‌شد.
 
گفت‌وگو از زهرا ایرجی 
انتهای پیام
captcha