
به گزارش ایکنا به نقل از ماینیچی، برای اولین بار دو مدرسه در دو شهر استان ایباراکی ژاپن برای دانشآموزان مسلمان ناهار حلال ارائه میکنند.
مرکز تهیه غذای مدرسه ساکای که وعدههای غذایی را برای مدارس ابتدایی و متوسطه در ساکای و شهر همجوار آن گوکا فراهم میکند، اعلام کرد: ما میخواهیم همه صرفنظر از دین خود، از غذای مدرسه لذت ببرند. ما میخواهیم کودکان ژاپنی در مورد عادات غذایی و تنوع ادیان و فرهنگها در جهان آگاهی پیدا کنند.
شرع اسلام خوردن گوشت خوک و همچنین گوشت گاو و مرغی را که طبق رویههای شرعی تولید نشدهاند ممنوع کرده است. به همین دلیل، 35 دانشآموز در ساکای و چهار دانش آموز در گوکا هستند که پیش از این نمیتوانستند از غذای مدرسه بخورند و مجبور بودند ناهار خود را بیاورند.
این مرکز در 4 سپتامبر یک منوی حلال تهیه کرد که شامل تمپورا ماهی مرکب، تخم مرغ پخته شده با سبزیجات و سایر مواد همراه با برنج، سوپ میسو، توفو و سایر مواد، آب سیب و نارنگی یخ زده بود.
در مدرسه ابتدایی ساکای، 23 دانشآموز از جمله شهروندان خارجی برای اولین بار ناهار مدرسه خوردند. یک دانشآموز پاکستانیتبار کلاس چهارم با لبخند گفت: اولین ناهار مدرسه من خوشمزه بود. من خوشحال بودم که با بقیه غذا میخوردم. مرکز تهیه غذای این مدرسه در نظر دارد در آینده ناهار حلال را به صورت منظم ارائه دهد. همچنین قصد دارد برای دانشآموزان با فرهنگهای غذایی متنوع، منوهای مختلف را در نظر بگیرد.
ژاپن در سالهای اخیر در زمینه تهیه محصولات حلال و گردشگری اسلامی اقدامات زیادی را انجام داده و در پنج سال گذشته گردشگری حلال را تجربه کرده است. معرفی ثبت رستورانها و هتلها به عنوان حلال، به نهاد صدور گواهی توسط سازمانهای غیردولتی اسلامی مختلف مدیریت میشود. سازمانهایی مانند انجمن حلال ژاپن(JHA)، انجمن نیپون آسیا حلال(NAHA)، بنیاد توسعه حلال ژاپن(HDFJ) و انجمن حرفهای مسلمان ژاپن(MPJA) از جمله سازمانهای شناختهشده صدور گواهی حلال بوده که با سازمانهایی در اندونزی و مالزی مرتبط هستند و از طریق آنها گواهی حلال را برای این مکانها صادر میکنند.
دولت ژاپن با راهاندازی بازار حلال و مسلمانپسند در حوزه گردشگری ژاپن از طریق لغو ویزا برای گردشگران برخی کشورها، تبلیغات بینالمللی از طریق نمایشگاهها، تبلیغات اینترنتی و همکاری با سازمانهای غیردولتی مرتبط با اسلام از این صنعت حمایت کرده است.
انتهای پیام