کد خبر: 4236232
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
برخط جامعه

قدردانی از خادمان حسینی و جهادگران

افتتاح نمایشگاه «ایران نوشت» با حضور بیش از صد برند ایرانی، برگزاری همایش ملی روز جهانی پیشگیری از خودکشی، برگزاری آئین «شکر خدمت»، برگزاری همایش تجلیل از فعالان طرح تحول و توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کم برخوردار و .. از جمله مهمترین رویدادهای اجتماعی طی هفته گذشته بود.

برخط جامعهبه گزارش ایکنا؛ افتتاح نمایشگاه «ایران نوشت» با حضور بیش از صد برند ایرانی، آغاز ثبت‌نام عمره برای متقاضیان ۱۴ استان، برگزاری همایش ملی روز جهانی پیشگیری از خودکشی، برگزاری آئین تکریم و معارفه وزیر ارشاد، نشست تخصصی «نقش رسانه در حکمرانی قرآنی»، برگزاری آئین «شکر خدمت» در برج میلاد، برگزاری همایش تجلیل از فعالان طرح تحول و توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کم برخوردار، نشست خبری سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، نشست خبری تشریح برنامه‌های دوره «توانمندسازی محله پیشرفت»، برگزاری نشست «تجربه‌نگاری ۱۳ ساله عملکرد شورای عالی فضای مجازی» و سومین نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی از جمله رویدادهای مهم حوزه اجتماعی در هفته گذشته است.

درس‌گفتاری با عنوان «عزت نفس در نوجوانی» در راستای انجام رسالت آگاهی‌بخشی به مخاطبان از سوی خبرگزاری ایکنا ضبط شده است که خواندنی و شنیدنی است. 

در ادامه گزیده‌ای از رویدادها و مصاحبه‌ها و درس‌گفتارها ارائه شده است، برای مرور این اخبار با ما همراه باشید.

افتتاح نمایشگاه «ایران نوشت» با حضور بیش از صد برند ایرانی

آیین افتتاحیه دهمین نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی «ایران نوشت» روز شنبه، ۱۷ شهریورماه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.

محمد امیری، دبیر اجرایی دهمین نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی «ایران نوشت» در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از نهاد‌هایی که در برگزاری این نمایشگاه کمک کردند گفت: بیش از ۱۰۰ برند در گردهمایی تیم نوشت‌افزار ایرانی حضور دارند. این نمایشگاه تا ۳۱ شهریورماه از ساعت ۱۵ تا ۲۲ برقرار است.

محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در این نشست بیان کرد: مقام معظم رهبری برای حمایت از این صنعت چند پیام صادر کردند چراکه تجلی جهش تولید با مشارکت مردم را در صنعت نوشت‌افزار می‌توانیم ببینیم.

آغاز ثبت‌نام عمره برای متقاضیان ۱۴ استان

از روز شنبه ۱۷ شهریورماه ثبت نام عمره مفرده در دو استان کردستان و کرمانشاه آغاز شد. متقاضیان حضور در عمره مفرده ۱۴ استان اصفهان، تهران، خراسان رضوی،‌ فارس، قم، البرز، مازندران، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، مرکزی، همدان، قزوین، کاشان و آذربایجان شرقی نیز از روز یک‌شنبه ۱۸ شهریورماه می‌توانند با مراجعه به سامانه MY.HAJ.IR ثبت نام اولیه خود را انجام دهند.

طبق اعلام سازمان حج و زیارت روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور ماه نیز ثبت‌نام متقاضیان استان‌های گلستان، چهارمحال و بختیاری، گیلان، سمنان، لرستان، ایلام، زنجان، کهکیلویه و بویراحمد، اردبیل و آذربایجان غربی آغاز می‌شود و در آخرین مرحله ثبت‌نام نیز زائران استان‌های یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و خوزستان یک‌شنبه اول مهر ماه می‌توانند ثبت نام خود را انجام دهند.

برگزاری همایش ملی روز جهانی پیشگیری از خودکشی

همایش ملی روز جهانی پیشگیری از خودکشی، روز دوشنبه ۱۹ شهریور ماه به همت سازمان امور اجتماعی و موسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی خاتم و با همکاری دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مردمی در سالن وزارت کشور برگزار شد.

در ابتدای این همایش محمد عباسی، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، گفت: مجامع علمی، جامعه‌شناسان و متولیان اجتماعی به این مبحث توجه و بر روی آن تمرکز کرده‌اند و روز ۱۰ سپتامبر در مجامع علمی و بهداشتی برای تمرکز بر روی کاهش خودکشی اختصاص داده می‌شود. برخی با نداری و برخی با دارایی زیاد به پوچی می‌رسند و افرادی که برای هر موضوع کوچکی تاب‌آوری خود را از دست می‌دهند به سمت این آسیب می‌روند. از سوی دیگر رابطه معناداری بین زندگی صنعتی، فشارهای روانی و مشکلات روانی با خودکشی وجود دارد که برخی از این فشارها در کشورهای کمتر توسعه یافته وجود ندارد.

رئیس سازمان امور اجتماعی با اشاره به اینکه پیش‌بینی این عارضه در کاهش این آسیب مؤثر است چون افرادی خودکشی می‌کنند که قبلا به آن فکر کرده‌اند و پیش زمینه دارند، گفت: پس اگر ما افرادی که پیش‌زمینه گرایش به خودکشی دارند را شناسایی و به آنها کمک کنیم، شاهد کاهش این آسیب خواهیم بود. بنا داریم کار دسته‌بندی شده، عالمانه و منظم داشته باشیم و عوامل تعیین کننده در خودکشی مثل سن و جنس را بررسی کنیم؛ در این میان خانواده و ناپایداری خانواده از عوامل مؤثر در این آسیب است.

جمعه/////افتتاح «ایران نوشت» همزمان با ایام آغاز مدارس

برگزاری آئین تکریم و معارفه وزیر ارشاد

آئین تکریم محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ دولت سیزدهم و معارفه سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم، روز ۱۹ شهریورماه، با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: وزیر فرهنگ، رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور است، در استان‌ها و مراکز استان‌ها نیز ائمه جمعه و استانداران با حکم وزیر رئیس و نائب رئیس شوراهای فرهنگ عمومی هستند. در یکی از همین شوراها با انتصاب مدیر جدید تحولی شگرف در برنامه‌ها رخ داد. امروز نیز یک بانو در سمت دبیری این شورا قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه از گذشته در مورد عدم هماهنگی بین بودجه وزارت ارشاد و نیازهای موجود صحبت شده است، گفت: ۲۲ حکم کم‌نظیر در برنامه هفتم لحاظ شد که یکی از این موارد مربوط به بودجه بود و یک درصد موظفی بانک‌ها و شرکت‌های دولتی معادل ۳۶ هزار میلیادر تومان در اختیار مجموعه فرهنگی کشور قرار گرفت. کار دشواری بود ولی سال اول دو درصد مجاز، سال دوم یک درصد تکلیفی و امسال تکلیفی بعلاوه موضوع استنکاف لحاظ شد. بدین شکل خزانه می‌تواند مستقیم پول را در اختیار دستگاه‌ها قرار دهد. البته اخیراً مجلس مصوبه‌ای داشت که کار را تا حدودی با مشکل روبرو کرد ولی با همت آقای صالحی، این امر نیز تحقق کامل پیدا خواهد کرد. بودجه وزارت ارشاد از روزی که مسئولیت این وزارتخانه را تحویل گرفتم تا به امروز ۱۷ برابر رشد شده است. 

نشست تخصصی «نقش رسانه در حکمرانی قرآنی»

نشست تخصصی «نقش رسانه در حکمرانی قرآنی» شامگاه ۱۹ شهریورماه با حضور حجت‌الاسلام سیدمهدی حسین‌زاده، دبیرکل بنیاد قرآن، جلیل بیت‌مشعلی، مدیرعامل خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) و رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و محمود شاه‌شرقی، مدیر مرکز تربیت مدیران حکمرانی بنیاد قرآن در بنیاد قرآن برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام سیدمهدی حسین‌زاده، دبیرکل بنیاد قرآن در سخنانی بیان کرد: بنیاد قرآن سال ۱۳۵۹ تأسیس شد و از سال ۱۳۹۵ نیز به موضوع حکمرانی قرآنی ورود پیدا کرد. این مرکز قرآنی طی سالیان خدمت قرآنی خود برای قرآنی‌سازی زندگی مردم و آموزش و تربیت مدیران قرآنی اقداماتی کرده است. ایکنا نیز از آغاز فعالیت مبارک رسانه‌ای خویش همواره با تولید ادبیات قرآنی و انتقال آن به جامعه با بنیاد قرآن همراه بوده است. همچنین، طرح مهندسی نظام تربیتی مدیران حکمرانی قرآنی نیز سه سال گذشته خبرگزاری ایکنا رونمایی شده است.

در ادامه جلیل بیت‌مشعلی، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا نیز طی سخنانی اظهار کرد: یکی از اموری که تاکنون در رابطه با امر قرآن کریم مغفول مانده، بحث نقش رسانه در حکمرانی قرآنی است که بنیاد قرآن امروز به خوبی در این مسیر حرکت کرده و پرچم قرآن را بالا برده است. حرکت در مسیر نظام تربیتی مأخوذ از قرآن کریم موضوع بسیار ارزشمندی است. خداوند متعال به حضرت موسی(ع) این‌گونه می‌فرماید که نزد خضر(ع) برو و از او درس بیاموز. حضرت موسی(ع) خدمت حضرت خضر(ع) رسیدند و از ایشان درخواست کردند که به او آموزش دهد. «قَالَ لَهُ مُوسَى هَلْ أَتَّبِعُكَ عَلَى أَنْ تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْدًا؛ موسى به آن شخص دانا (و خضر زمان) گفت: آيا من تبعيت (و خدمت) تو كنم تا از علم لدنّى خود مرا بياموزى‌؟».

مدیرعامل ایکنا با اشاره به شاخص‌های توسعه از دیدگاه قرآن گفت: شاخص‌هایی مانند انفاق، آموزش، حفظ کرامت انسانی و ... در قرآن کریم بیان شده است اما متأسفانه این قوانین الهی به خوبی اجرا نمی‌شود، تکیه بر حکمرانی قرآنی و علوی عامل تحقق این مهم در جامعه است. 

برگزاری آئین «شکر خدمت» در برج میلاد

آئین «شکر خدمت» روز ۲۱ شهریورماه به همت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران پس از خدمت‌رسانی ستاد اربعین حسینی شهرداری به زوار  طریق‌الحسین(ع)، برگزار شد.

این مراسم با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران؛ محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و رئیس ستاد اربعین حسینی شهرداری؛ مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران و جمعی از نمایندگان اعتاب مقدسه در برج میلاد برگزار شد.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران از تک تک فعالان مراسم اربعین حسینی تشکر کرد و گفت: اربعین علاوه بر اینکه تجلی وحدت اسلامی است و دلدادگان و آزادگان جهان نیز توجهشان به این مراسم است‌، یک مانور قدرت و عظمت جهان اسلام است. اربعین این زمینه را فراهم می‌کند که هم خودمان را بسازیم و هم زمینه ظهور را فراهم کنیم. امروز در آستانه آغاز امامت امام زمان(عج) هستیم و گرد هم آمدیم تا از خادمان این مسیر تشکر کنیم و برای کار و سفر بعدی مهیا شویم. لذا زحمت متصدیان این امر در جهت دریافت نظرات و دریافت نقاط قوت و ضعف آن و تقویت نقاط قوت برای سال آینده است.

برگزاری همایش تجلیل از فعالان طرح توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار

سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) طی سخنانی در همایش تجلیل از فعالان طرح تحول و توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار در قالب کاروان «رهسپاران عصر ظهور» که روز ۲۱ شهریورماه برگزار شد، بیان کرد: امروز در محفل نورانی بسیار ارزشمندی قرار داریم و از تمامی عزیزانی که در طرح کاروان رهسپاران عصر ظهور تلاش کردند، قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به اجرای طرح کاروان رهسپاران عصر ظهور افزود: در طرح تحول و توانمندسازی ۲۰۲۰ محله محروم کشور کار بزرگی انجام شده است. مقام معظم رهبری فرمودند که امدادرسانی را باید مردمی کنید. از آن زمان تاکنون این مردمی‌سازی در طرح ۲۰۲۰ محله و خانه‌های اندازه پیگیری و اجرایی می‌شود.

بختیاری با بیان اینکه خود مردم محلات هستند که طرح رهسپاران عصر ظهور را رونق بخشیده‌اند، گفت: کاروان رهسپاران عصر ظهور به امام حسین(ع) اعلام می‌کند که از شما الگو گرفته و در حال حرکت به سوی ظهور هستیم. در طرح اطعام‌ حسینی نیز امسال برنامه‌های بسیار خوبی اجرا شد و تعداد بسیار زیادی از محرومان مورد اطعام قرار گرفتند.

جمعه/////افتتاح «ایران نوشت» همزمان با ایام آغاز مدارس

نشست خبری سخنگوی وزارت آموزش و پرورش

نشست خبری علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با موضوع «پروژه مهر» روز چهارشنبه، ۲۱ شهریورماه در سالن جلسات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. 

علی فرهادی با بیان اینکه هیچ وقت کشور ایران را نباید با کشورهای کوچک مقایسه کرد زیرا مساحت، اقلیم و تنوع فرهنگی در کشور ما بسیار زیاد است، گفت: نظام تعلیم و تربیت آماده بازگشایی مدارس است و ان‌شاءالله ماه مهری با نشاط و انگیزه خواهیم داشت. سه عنصر در آموزش و پرورش طراحی و تنظیم شده است؛ عنصر اول دانش‌آموزان هستند که شامل دختران و پسران دانش‌آموز در مقاطع مختلف می‌شود که مؤلفه‌های مخصوص به خود را دارد. عنصر دوم به عنوان مهم‌ترین رکن،‌ معلمان و نیروی انسانی آموزش و پرورش است. باید این عنصر تأمین باشد تا دانش‌آموزان بدون معلم نباشند. وظیفه داریم معلم ماهر و توانمند تأمین کنیم‌ تا براساس سند تحول بنیادین در مدارس به تدریس بپردازند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه حداقل حدود ۴۰ هزار مشاور برای مدارس نیاز داریم اظهار کرد:‌ در حوزه پرورشی نیز به حدود ۲۰ هزار نفر دیگر برای جذب نیاز داریم. 

نشست خبری تشریح برنامه‌های دوره «توانمندسازی محله پیشرفت»

نشست خبری تشریح برنامه‌های دوره «توانمندسازی محله پیشرفت» که به همت بنیاد هدایت، ویژه امامان محله و کنشگران مسجدی سراسر کشور اجرا می‌شود، روز ۲۱ اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام رضا عزت‌زمانی، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه مهمترین مسائل و مشکلات امروز ما آسیب‌های اجتماعی هستند، اظهار کرد: به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی، رویداد محله پیشرفت برگزار خواهد شد.  

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر وجود رابطه مستقیم میان توسعه محلات و توانمندسازی و رشد امام جماعت، گفت: اگر سازوکاری برای توانمندسازی امام و رشد او ایجاد کنیم و به او آموزش دهیم تا تیم‌سازی کرده و محله خود را رشد دهد، می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند. 

برگزاری نشست «تجربه‌نگاری ۱۳ ساله عملکرد شورای عالی فضای مجازی»

نشست «تجربه‌نگاری ۱۳ ساله عملکرد شورای عالی فضای مجازی» با سخنرانی محمدصادق نصراللهی، عضو هیئت‌ علمی دانشگاه امام صادق(ع) در پژوهشگاه فضای مجازی برگزار شد.  
 
نصراللهی در این نشست با اشاره به شورای عالی فضای مجازی و اینکه آیا این شورا نمره قبولی دارد یا خیر، گفت: پاسخ منفی است. تمدید احکام اعضا چند سال است که صادر نشده است و حکم سال ۹۰ همچنان جاری است و چهار سال سوم هم گذشته و هنوز حکمی برای اعضا صادر نشده است. این، پیام نارضایتی دارد و به نظر می‌رسد عملکرد غیر قابل قبولی از خود نشان داده و حالت رهاشدگی دارد. البته این موضوعی است که می‌تواند مورد پژوهش قرار گیرد.  

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: سه دلیل اصلی باعث شده است که شورای عالی فضای مجازی، کمیتش لنگ باشد، تشکیک حقوقی در جایگاه این شورا، تناقض داخلی ساختاری در شورای عالی و اجرا نشدن مصوبات شورا است. 

جمعه/////افتتاح «ایران نوشت» همزمان با ایام آغاز مدارس

نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی

سومین نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی با موضوع «ظرفیت‌های گسترش فرهنگ و هنر ایرانی در فضای مجازی با تأکید بر توسعه اخلاق، هویت ملی و شخصیت ایرانیان» روز دوشنبه، ۱۹ شهریور در سالن جلسات خبرگزاری ایرنا برگزار شد.

سعید پورابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید دید در فضای مجازی به دنبال توسعه کدام ابعاد از فرهنگ هستیم و با چه تعریفی می‌خواهیم فرهنگ و هنر را توسعه دهیم؟ همه تلاش می‌کنند یک نوع فرهنگ‌سازی در این حوزه انجام دهند و فرهنگ را به تعالی برسانند. در کشور ما نیز همین موضوع صادق است که می‌توان به جریان‌سازی فرهنگی اشاره کرد. در حوزه فرهنگ و هنر در فضای مجازی آسیب‌هایی وجود دارد اما باید از فضای مجازی بهینه استفاده کنیم.

پورابوالقاسم بیان کرد: مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی حوزه فرهنگ است و هرکاری که از دست ما بر بیاید انجام می‌دهیم. در این روند کارهای بسیاری انجام داده می‌شود و سعی می‌کنیم قوانین و مقررات را وضع کنیم‌. اکنون در حال برگزاری چند رویداد هستیم که می‌توان به نشست فعالان فضای مجازی در دهم مهر ماه اشاره کرد. هوش مصنوعی گستره بسیار زیادی یافته است که همه مردم جامعه از آن استفاده می‌کنند و بسیار مهم است که در عرصه سواد هوش مصنوعی قدمی برداریم. موضوعات حوزه هوش مصنوعی بسیار گسترده است و باید برای فناوری‌های جدید کاری انجام دهیم و فرهنگ‌سازی کنیم‌ تا در این عرصه عقب نمانیم.

انتهای پیام
captcha