کد خبر: ۴۲۳۶۸۴۷
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۸

آغاز سال تحصیلی در غزه جنگ‌زده، بدون مدرسه و ۲۵ هزار دانش‌آموز شهید

با شروع سال تحصیلی جدید در اکثر کشورهای همسایه فلسطین، دانش‌آموزان نوار غزه برای دومین سال متوالی بدون مدرسه، معلم و زیرساخت‌های دیگر سال درسی خود را آغاز می‌کنند.

به گزارش ایکنا به نقل از العرب ۴۸، سال تحصیلی جدید برای دانش‌آموزان در غزه در حالی فرا می‌رسد که بخش عمده مدارس در بمباران رژیم صهیونیستی ویران شده، زیرساخت‌های حیاتی از بین رفته و بسیاری از معلمان و دانش‌آموزان در جریان حملات ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند. با این حال به گفته روزنامه «وال استریت ژورنال» گروهی از مسئولان و خانواده‌ها به دنبال راه‌حل‌هایی جایگزین و انفرادی برای مواجهه با این وضعیت هستند.

سال تحصیلی جدید در نوار غزه در حالی آغاز می‌شود که این منطقه پس از عملیات طوفان الاقصی بیش از ۱۱ ماه است شاهد حملات شدید از سوی رژیم صهیونیستی بوده است.

بر اساس گزارش سازمان ملل، حملات رژیم صهیونیستی بخش بزرگی از زیرساخت‌های حیاتی در بخش فلسطین از جمله مراکز آموزشی را ویران کرده است. زیرساخت‌هایی که پیش‌تر پذیرای حدود یک‌میلیون دانش‌آموز بود.

وزارت آموزش‌وپرورش و آموزش عالی نوار غزه یک‌شنبه ۱۵ سپتامبر (۲۵ شهریور) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان حملات ارتش رژیم صهیونیستی به غزه بیش از ۲۵ هزار کودک شهید و زخمی شده‌اند که از این میان ۱۰ هزار نفر را دانش‌آموزان مدرسه تشکیل می‌دهند و ۹۰ مدرسه نیز تخریب شده است.

پس از آغاز جنگ در نوار غزه در سال گذشته، دانش‌آموزان مدارس و دانشجویان دانشگاه‌های این منطقه را از تداوم روند تحصیلی خود محروم ساخته است. بخش عظیمی از این دانش‌آموزان و دانشجویان آواره شده‌اند. در پی حملات رژیم صهیونیستی و ویران شدن محلات و مناطق مسکونی در بخش‌های مختلف نوار غزه از پیوستن به روند آموزشی محروم شده‌اند. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در نتیجه بمباران‌های مستمر محلات و مناطق مسکونی در بخش‌های مختلف نوار غزه حدود ۱,۹ میلیون نفر (در نوار غزه) آواره شده‌اند بخش زیادی از این آوارگان در جریان حملات رژیم صهیونیستی بارها مجبور به ترک محل سکونت موقت خود شدند.

ویرانی نظام آموزشی در نوار غزه

در بیانیه وزارت آموزش‌وپرورش و آموزش عالی غزه که پیش‌تر به آن اشاره شد، تصریح شده است در پی حملات رژیم صهیونیستی ساختمان ۳۰۷ مدرسه دولتی به طور کامل ویران شده است. این مدارس بالغ بر ۹۰ درصد مدارس غزه است.

این وزارتخانه خاطرنشان کرد این جنگ در حالی وارد نخستین سالگرد آغاز خود می‌شود که از آغاز جنگ بیش از ۶۳۰۰۰۰ دانش‌آموز دختر و پسر از تحصیل بازمانده‌اند. از سویی ۵۸ هزار کودک نیز از آغاز تحصیل در سال جاری بازمانده‌اند. همچنین ۳۹ هزار دانش‌آموز نیز قادر به حضور در امتحانات دبیرستان نشده‌اند.

صادق الخضور، سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش و آموزش عالی فلسطین در گفت‌وگویی با خبرگزاری فلسطینی «وفا» گفت که این وزارتخانه در آستانه آغاز گام‌های عملی برای اجرای طرح خود برای نجات آموزش در نوار غزه است.

دومین سال تحصیلی بدون مدرسه در غزه جنگ‌زده

وی با اشاره به استقبال بسیار زیاد از طرح راه‌اندازی مدارس مجازی از سوی این وزارتخانه افزود: این وزارتخانه برنامه‌هایی را برای سال تحصیلی جدید آماده کرده است و این برنامه با در نظر گرفتن تحولات وضعیت میدانی مربوط به تخلفات ارتش اشغالگر و شهرک‌نشینان افراطی در کرانه باختری از جمله در قدس تنظیم شده است. به گفته وی در جریان اقدامات شهرک‌نشینان افراطی ۷۸ کودک و دو معلم در کرانه باختری جان باخته‌اند.

سال تحصیلی در کرانه باختری و بیت‌المقدس در ۲۴۵۹ مدرسه دولتی و خصوصی وابسته به آژانس امدادی آنروا با حضور بیش از ۸۰۶۳۶۰ دانش‌آموز دختر و بیش از ۵۱۴۴۷ معلم زن و مرد آغاز می‌شود.

تلاش سازمان ملل برای تداوم فعالیت نظام آموزشی در کرانه باختری و نوار غزه

رولاند فردریش، سرپرست آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی(آنروا)  در کرانه باختری در گفت‌وگویی با خبرگزاری وفا تصریح کرد: ما آمادگی داریم با همکاری دولت فلسطین، سال تحصیلی را در کرانه باختری آغاز کنیم.

وی افزود: از نظر فنی با کادر آموزشی و کلاس‌های آموزشی آماده هستیم و امیدواریم شرایط به شکلی تغییر کند که تحصیل کودکان و نوجوانان در بخش‌های شمالی کرانه باختری به شکلی پایدار انجام گیرد.

وی در خصوص افت تحصیلی دانش‌آموزان در اردوگاه‌های واقع در بخش شمالی کرانه باختری از جمله جنین و طولکرم گفت: دانش‌آموزان در این اردوگاه‌ها بین ۳۰ تا ۳۵ درصد از سال تحصیلی را در سال گذشته از دست دادند امری که به شکل مستقیم بر روند آموزشی تأثیر گذاشت.

وی خاطرنشان کرد: برای جبران خسارات وارده، آنروا اقدام به برگزاری شماری از کلاس‌های جبرانی در روزهای تعطیل کرد و با وجود شرایط دشوار و درگیری‌های نظامی بسیاری از دانش‌آموزان حاضر در این دوره‌ها موفق به کسب نمرات عالی شدند.

فردریش در خصوص وضعیت نوار غزه گفت: نیاز به ساماندهی فعالیت‌های آموزشی وجود دارد و من در ماه اوت گذشته کمپینی را برای آموزش ۳۰۰۰۰ کودک با ارائه حداقل فعالیت‌های تفریحی و آموزشی در چارچوب اخلاق و وظایف قانونی خود را آغاز کردیم.

دومین سال تحصیلی بدون مدرسه در غزه جنگ‌زده

فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا پیش‌تر اشاره کرده بود که تیم‌های آنروا متشکل از معلمان و مشاوران روان‌شناختی در برخی از مدارس ما خدمات آموزش غیررسمی را ارائه می‌دهند که شامل بازی، ورزش، نقاشی و فعالیت‌های تفریحی می‌شود، اما این اقدامات جایگزینی برای خدمات آموزشی رسمی نیست.

بر اساس گزارش آنروا، ۶۲۵۰۰۰ کودک از جمله ۳۰۰۰۰۰ دانش‌آموز از مدارس آنروا در نوار غزه یک سال تحصیلی کامل را از دست داده‌اند و هر چه کودکان بیشتر از مدرسه بازبمانند، جبران خسارات تحصیلی دشوارتر می‌شود.

آنروا حدود ۲۰۰ مدرسه را در نوار غزه اداره می‌کند و بیش از ۹۳۰۰ معلم در این مدارس به آموزش کودکان اشتغال دارند. از زمان آغاز درگیری‌ها بیشتر این مدارس به پناهگاه تبدیل شده‌اند. به گفته آنروا ۷۰ درصد مدارس آنروا مورد حمله قرار گرفته است و بسیاری از این مدارس به طور کامل تخریب شدند و بر اساس آمار آنروا، از هر ۵ ساختمان مدرسه در غزه ۴ مدرسه مورد حملات مستقیم قرار گرفته یا در جریان حملات نظامی آسیب دیده است.

به گفته آنروا، ۵۶۳ شهروند هنگام پناه گرفتن در مدارس آنروا شهید و ۱۷۹۰ نفر در حین حضور در آنجا مجروح شدند. درحالی که تعداد کل شهدای کارکنان آنروا از ۷ اکتبر به ۲۱۳ کارمند از جمله ۱۲۶ معلم رسیده است.

سرپرست آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی بر تعهد آنروا به ارائه کلیه خدمات به ساکنان اردوگاه‌های آوارگان مطابق با دستورالعمل آموزشی و بهداشتی سازمان ملل تأکید کرد و همکاری با نهادهای مردمی و دولتی برای تعمیر و بازسازی زیرساخت‌های موجود تأکید کرد.

حملات رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های آموزشی و حیاتی نوار غزه در سکوت و حمایت کامل قدرت‌های غربی به‌ویژه آمریکا و انگلیس صورت می‌گیرد؛ حملاتی که نقض آشکار حقوق بین‌الملل، معیارهای پذیرفته‌شده بین‌المللی و حقوق بشر است.

ترجمه از سعید عدالت‌جو 

انتهای پیام
captcha