کد خبر: 4236894
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴
حجت‌الاسلام محمدحامد مبینی اعلام کرد

استقبال از حاکمیت فضای معنوی و فرهنگی در مدارس صدرا

قائم مقام سازمان مدارس صدرا وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی از انتخاب شعار «مدرسه آینده‌ساز، دانش‌آموزانی با هویت ایرانی اسلامی» به عنوان شعار سال جاری خبر داد و گفت: حاکمیت فضای معنوی، فرهنگی و تربیتی موجب استقبال مردم از این مدارس شده است.

فعالیت مدارس صدرا با محور شعار مدرسه آینده‌ساز، دانش‌اموزانی با هویت ایرانی اسلامیبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری حجت‌الاسلام محمدحامد مبینی، قائم مقام سازمان مدارس صدرا امروز دوشنبه ۲۶ شهریورماه با هدف تشریح فعالیت‌های این سازمان برگزار شد.
 
در این نشست حجت‌الاسلام مبینی به تشریح ویژگی‌های مدارس صدرا پرداخت و گفت: این مدارس دولتی و وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است. هم اکنون سه هزار و ۲۰۰ کادر در مدارس حضور دارند و ۱۹۷ مدرسه در سال تحصیلی گذشته فعال بود و ۱۵ مدرسه در سال تحصیلی جدید به این مدارس اضافه می‌شود.
 
وی ادامه داد: ۱۸ هزار و ۱۸۴ دانش‌آموز در سال گذشته در مدارس صدرا تحصیل کردند که امسال تعداد دانش‌آموزان به بالای ۲۰ هزار نفر ارتقا پیدا می‌کند. مدارس صدرا در ۲۸ استان و ۱۰۴ شهرستان فعال است. ایلام، بوشهر و سیستان و بلوچستان سه استانی است که مدارس صدرا ندارد که درخواست برای تأسیس داریم و امیدواریم که محقق شود.
 
حجت‌الاسلام مبینی افزود: دخالت و پیشرانی مدیران و کادر در برنامه‌ریزی‌های ستادی از ویژگی‌های این مدارس است یعنی مدارس صدرا ابلاغ‌محور نیست. کنشگری هدفمند و فعال بودن دانش‌آموزان در کنش‌های اجتماعی، تحقق جهاد تبیین توسط دانش‌آموزان در محدوده سنی و نقش و کنش اجتماعی دانش‌آموزان از دیگر ویژگی‌های این مدارس است.
 
وی گفت: برنامه‌ریزی مدون برای اجرای سند تحول نظام آموزش و پرورش از دیگر ویژگی‌های مدارس صدراست که به کمک مدیران برنامه‌سازی‌های خوبی برای اجرای سند تحول صورت گرفته است. توجه به تربیت تمام ساحتی و توجه به پرورش و علم‌آموزی در کنار هم مدنظر این مدارس است. فضای اخلاقی و تربیتی حاکم بر این مدارس از دیگر ویژگی‌های این مدارس بوده و در آنها حاکمیت فضای معنوی، فرهنگی و تربیتی موجب استقبال مردم از این مدارس شده است.
 
قائم مقام سازمان مدارس صدرا افزود: مدیریت سنتی و کاغذی در مدارس صدرا  وجود ندارد و تمام اقدامات و فعالیت‌ها در نرم‌افزارها و فضای مجازی اجرا و تدوین و در اختیار والدین قرار داده می‌شود. همچنین پرونده تربیتی و پرداختن به تمام ابعاد سند تحول در این مدارس اجرا می‌شود تا رشد همه جانبه دانش‌آموزان محقق شود. تمام قوانین مدارس صدرا مثل مدارس دولتی است اما به دلیل تعداد بالای متقاضی گاهاً مصاحبه اخلاقی با والدین و دانش‌آموزان انجام می‌شود ولی آزمون علمی برای ثبت‌نام از دانش‌آموزان نداریم.
 
وی با تأکید بر اینکه تلاش می‌شود در مدارس صدرا براساس سند تحول، سند مدرسه تراز انقلاب اسلامی طراحی و اجرا شود، گفت: تلاش داریم سند تحول را اجرایی و الگویی تهیه کنیم که قابل سرایت به مدارس دولتی دیگر باشد. در این مدارس رشته علوم و معارف اسلامی از سال ۸۱ فقط در مدارس صدرا وجود داشت اما در متوسطه دوم براساس درخواست‌هایی که وجود داشت، از امسال رشته‌های ریاضی و انسانی اضافه شد.
 
قائم مقام سازمان مدارس صدرا در خصوص آینده شغلی دانش‌آموزانی که رشته علوم و معارف اسلامی می‌خوانند، گفت: این رشته شبیه به رشته علوم انسانی است ولی فضای شناخت معارف اسلامی در آنها بیشتر است، درس احکام جداگانه دارند و عربی را مفصل‌تر می‌خوانند و بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند در تمام رشته‌های علوم انسانی در دانشگاه‌ها ورود کنند.
 
وی با اشاره به اینکه هر سال شعاری برای مدارس صدرا انتخاب می‌شود، گفت: شعار سال گذشته «مدرسه تحول‌خواه، پیشرانی نوجوانان در گام دوم انقلاب اسلامی» بود و براساس این شعار طرح سفارتخانه مقاومت براساس اتفاقات طوفان الاقصی اجرا شد که هر دانش‌آموز یک سفیر و هر مدرسه یک سفارتخانه بود که دانش‌آموزان مطالعات خود را در خصوص جبهه مقاومت بالا بردند و به سایر مدارس رفته و به شبهات دیگر دانش‌آموزان پاسخ می‌دادند. در طرح «همکلاسی باکلاس» نیز دانش‌آموزان به صورت فعال به تدریس دروس به همکلاسی‌های خود می‌پرداختند. طرح حرف نو، نسل نو نیز مهر سال گذشته برگزار شد. در طرح «مدرسه آینده» نیز دانش‌آموران مشکلات و ظرفیت‌های مدارس را شناسایی و راهکار ارائه می‌کردند و طرح‌های برتر سال گدشته امسال در مدارس اجرا می‌شود.
 
حجت‌الاسلام مبینی شعار سال جاری مدارس صدرا را «مدرسه آینده‌ساز، دانش‌آموزانی با هویت ایرانی اسلامی» اعلام کرد و گفت: این شعار برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری است و کار ویژه سال تحصیلی جدید خواهد بود. شناخت بزرگان، روایت‌های پیشرفت، دستاوردهای ایران، شناخت نظام و ... نیز براساس این شعار امسال انجام خواهدشد. رویداد صدرا نیز امسال اجرا می‌شود و در آن استفاده از ظرفیت والدین در این برنامه‌ها مدنظر است. قبل از ماه 
مبارک رمضان نیز رویداد دانش‌آموزی خواهیم داشت.
 
وی گفت: یکی از دغدغه‌های ما نحوه کمک به سایر مدارس است. چهار خدمت به سایر مدارس ارائه می‌دهیم. دو خدمت برای دانش‌آموزان است که در طرح «دختران حاج قاسم» که شبکه دخترانه است و ۱۵ هزار نفر با موضوع حل مسائل اجتماعی در آن فعال هستند، رویدادهایی برگزار می‌شود که به کنشگری اجتماعی می‌پردازند. شبکه پسرانه «نوآوین» نیز برای دانش‌آموزانی است که می‌خواهند شبیه شهید آوینی باشند که طی آن دانش‌آموزان پسر یک مشکل اجتماعی را باید شناسایی و اقدامات رسانه‌ای برای حل آن انجام دهند که فعلا پنج هزار دانش‌آموز به آن مرتبط شده‌اند. دو خدمت نیز ویژه فرهنگیان غیر صدرایی انجام می‌شود که یک خدمت مرکز آموزش راه مربی است و طراحی عملیات و آموزش‌های اجرایی به مربیان غیر صدرایی  آموزش داده می‌شود. در طرح دوم نیز با مدیران غیر صدرایی ارتباط می‌گیریم و محتوا به مدیران ارائه می‌شود و هم‌افزایی رخ می‌دهد.
 
وی در خصوص نحوه دریافت وجه از والدین گفت: همانند سایر مدارس دولتی مدارس صدرا نیز اجازه دریافت وجه برای ثبت نام را ندارند اما براساس قانون آموزش و پرورش وجهی برای برنامه‌های فوق برنامه گرفته می‌شود و شورای مدرسه با حضور نماینده انجمن اولیا و مربیان وجهی را تعیین می‌کند که از والدین دریافت می‌شود. 
 
حجت‌الاسلام مبینی، در خصوص ظرفیت قبولی در کنکور مدارس صدرا گفت: ۱۵ تا ۲۰ درصد دانشگاه فرهنگیان، ۱۵ درصد حوزه علمیه، ۱۵ درصد دانشگاه‌های خاص و تعداد دیگری در سایر دانشگاه‌ها و عده‌ای نیز در هیچ دانشگاهی قبول نمی‌شوند.
انتهای پیام
captcha