کد خبر: 4237194
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۴
عزت نفس در نوجوانی / ۹

تهیه دفترچه خاطرات مثبت +‌ فیلم

از نکات کمک‌کننده برای رسیدن به هدف‌های مهم زندگی و افزایش عزت‌ نفس داشتن دفترچه‌ای برای یادداشت اهداف است.

تاب‌آوری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که کودکان و نوجوانان باید آن را آموزش ببینند تا در زندگی روز‌مره از این مهارت استفاده کنند. «عزت نفس» نیز یکی از سرفصل‌های مهم در تاب‌آوری است که ابتدا باید آن را بشناسیم و سپس با عواملی که سبب کاهش و افزایش عزت نفس است، آشنا شویم تا مهارت تاب‌آوری را در خود تقویت کنیم.

ایکنا بنابر رسالت رسانه‌ای خود در ادامه انتشار درس‌گفتارهای «مهارت تاب‌آوری» به موضوع «عزت نفس در نوجوانی» با تدریس لیلا افضلی، روانشناس حوزه کودک و نوجوان، پرداخته است. در نهمین بخش از این سلسله درس‌گفتارها موضوع «دفترچه خاطرات مثبت» را می‌خوانیم و مشاهده می‌کنیم.

«در این درس‌گفتار می‌‌خواهیم درباره یکی از مهارت‌‌های خیلی مهم تقویت عزت نفس با هم صحبت کنیم. نوجوان‌ها در آستانه نوجوانی کلی هدف برای خود دارند؛ مثلاً این که در زمینه‌ای که در آن استعداد و علاقه دارند به فرد سرآمدی تبدیل شوند یا می‌خواهند در آینده شغل خوبی داشته باشند.  

یکی از نکاتی که کمک می‌کند تا به سمت اهدافمان پیش برویم و عزت‌نفس خود را ارتقا دهیم این است، که دفترچه‌ای داشته باشیم و درباره اهدافمان بنویسیم. بسیاری از وقت‌ها نوجوان‌ها می‌گویند که اهدافمان را می‌‌نویسیم ولی نمی‌دانیم چرا به آنها نمی‌رسیم؟ حواسمان باشد که خیلی وقت‌ها می‌دانیم چه چیزی را می‌خواهیم، اما نمی‌دانیم برای آنچه که می‌خواهیم چه گام‌هایی را باید برداریم، چه سختی‌‌های را باید متحمل شویم، چه نقشه راهی باید داشته باشیم.

پس یک دفتر باید تهیه کنیم و در آن اهداف خود را بنویسیم؛ یک بخش مهمی که باید در اهداف خود بنویسیم نقشه راه است. باید بنویسیم برای رسیدن به اهداف خود چه گام‌هایی را باید برداریم و چه نقشه راهی باید داشته باشیم؛ مثلاً من می‌خواهم که پایان سال تحصیلی وارد رشته ریاضی شوم، لازمه‌اش این است که در دروس اصلی به ویژه درس ریاضی نمره خوبی دریافت کنم. برای اینکه بتوانم وارد رشته ریاضی شوم، لازم است طرح و برنامه‌‌ای برای آن داشته باشم. پس برای درس‌های اصلی زمان بیشتری نسبت به سایر دروس باید صرف کنم. باید گام‌های رسیدن به اهداف را حتماً ثبت کنیم. اگر نقشه راه را ثبت نکنیم به اهداف خود نخواهیم رسید و دچار سطوح بالای ناامیدی می‌شویم. 

 

آخر هر هفته بررسی می‌کنیم که برای اهدافم چه کارهایی را انجام دادم؛ اگر کارهایی که کردم انجام نشده است و تمرین نکردم چه عواملی در عدم حرکت به سمت اهداف مؤثر بوده است و باید با شناسایی عوامل و به حداقل رساندن آنها در هفته آینده بتوانم جبران کنم. 

پس بسیار مهم است که داشتن هدف، بدون داشتن نقشه راه و بدون داشتن کمک، هیچ کمکی برای رسیدن به اهدافمان نخواهد کرد. نکته‌ای باید به آن توجه داشته باشیم گام‌های عملی‌ای است. خیلی وقت‌ها برای طی کردن این گام‌های عملی حتماً به کمک بزرگسالان نیاز داریم.»

انتهای پیام
captcha