به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، نخستین گروه از زائران عمرهگزار ایرانی سال ۱۴۰۳ در قالب دو کاروان به تعداد بیش از ۲۵۰ نفر، صبح چهارشنبه ۲۸ شهریورماه با بدرقه حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، سرپرست حجاج ایرانی و سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت، مسئولان هواپیمایی و عبدالله بن سعود العنزی، سفیر عربستان سعودی در ایران از پایانه سلام فرودگاه امام خمینی(ره) به مدینه منوره اعزام شدند.
این گروه از زائران عمره مفرده از استانهای کردستان، کرمانشاه و تهران پس از حدود ۱۰ سال چشم انتظاری، صبح امروز با یک پرواز هواپیمایی شرکت ایرانایر از فرودگاه امام خمینی(ره) خاک ایران را به مقصد عربستان سعودی ترک کردند.
پروازهای عمره از ۱۶ ایستگاه پروازی به مقصد دو فرودگاه مدینه و جده انجام خواهد شد.
حجتالاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نمایند ولی فقیه در امور حج و زیارت در این آئین با اشاره به روایت «الْحَجُّ وَ الْعُمْرَةُ سُوقَانِ مِنْ أَسْوَاقِ الْآخِرَةِ» از امام صادق(ع)، از حج و عمره به عنوان دو بازار آخرتی یاد کرد و گفت: اجر این دو باقی و ماندگار است و اثر خود را در آخرت نشان میدهد. دنیا بازاری است که برخی از آن سود و برخی ضرر میکنند، اجر دنیا از دست میرود ولی اجر و پاداش آخرت ارزشمند است و باقی خواهد ماند. دنیا گذراست و همه جایگاهها و مسئولیتها روزی از دست میرود، ولی کار برای آخرت ماندگار است.
وی از قصد قربت، اخلاص در عمل و پاک بودن مال به عنوان شروط قبولی اعمال یاد کرد و به نقل از ائمه معصوم(ع) به زائران توصیه کرد: زائران در این سفر معنوی ورع (پرهیز از گناه)، بردباری و خونسردی و بهترین مصاحبت و همراهی با سایر زائران را سرلوحه برنامههای خود قرار دهند. همچنین برای بهرهبرداری بیشتر از این سفر در جلسات و برنامههای کاروان شرکت کنند و ابراز امیدواری کرد که کشور میزبان نیز همچون گذشته زمینه برگزاری خوب این جلسات را فراهم کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به برخی محدودیتها در حج ۱۴۰۳ افزود: کشور میزبان که با بیان «خدمت الحاج شرف لنا» میزبانی و خدمت به زائران را شعار خود قرار داده، شایسته است به نحوی رفتار کند که زائر، استفاده لازم را از این سفر معنوی ببرد. زائران ایرانی، در طول سالهای حج و عمره چارچوبها و قوانین کشور میزبان را رعایت کردهاند و میزبانان هم رعایت حال زائران را مورد توجه قرار دهند.
وی سپس با اشاره به سخنان امام امت(ره) درباره ایستادگی در مقابل دشمنان اسلام و حمایت از مظلوم اظهار کرد: مردم مظلوم و بیدفاع غزه نیز پیرو همین پیامبر هستند که شما زائران به زیارت آن میروید و به سوی همان خانهای نماز میخوانند که شما طواف خواهید کرد. هر روز شماری از فرزندان فلسطین که قرآن میخوانند و برخی حافظ قرآن هستند و حضرت حق را عبادت میکنند، به دست ظالمین و رژیم کودککش و اشغالگر صهیونیست به شهادت میرسند. این کانون شر، همه همسایگان خود را آزرده است و هر کجا بتواند آسیب میزند و مردم بیگناه را به خاک و خون میکشد.
نواب در ادامه به آموختن درسهای امانتداری، همکاری خوب و راستگویی از پیامبر(ص) یاد کرد و گفت: رسول مکرم اسلام(ص) در سفرها به مسئولیتپذیری و همکاری در جمع توجه داشتند. افراد در جنگ احد به شش گروه تقسیم شدند، این شش گروه عبارتند از، کسانی که از وسط راه بازگشتند، دوم، کسانی که به دنبال تصاحب غنایم بودند و ترک پست کردند، سوم، کسانی که از معرکه به کوه فرار کردند، چهارم، گروهی که با پیامبر همراه و مجروح شدند، پنجم، شهیدان جاوید و سرفراز احد و ششم، جانبازان جنگ احد که فردای غزوه احد همراه پیامبر(ص) در غزوه حمراالاسد حاضر شدند. به هنگام زیارت شهدای والا مقام احد، حق زیارت را ادا کرده و درس بگیریم که اگر در زمان پیامبر بودیم در کدام گروه قرار میگرفتیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان با بیان اینکه جمع زیادی از ایرانیان آرزوی این سفر را دارند و سالهاست که در انتظار تشرف به سرزمین وحی هستند به عمرهگزاران توصیه کرد: انجام اعمال به نیابت را فراموش نکرده و دیگران را در زیارت نیابت کنند یا در ثواب اعمال خود شریک کنند، همچنان که در روایت داریم، فردی که اینگونه عمل کند، خداوند در نامه اعمال آنها ثواب زیارت را مینویسد.
انتهای پیام