کد خبر: 4238693
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۸
ظفرقندی تأکید کرد:

لزوم زنده نگه‌داشتن فرهنگ ایثار جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر لزوم زنده نگاه داشتن فرهنگ ایثار جامعه پزشکی در برهه‌های حساس کشور همچون دفاع مقدس و کرونا تأکید کرد.

محمدرضا ظفرقندیبه گزارش خبرنگار ایکنا، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی در مراسم یادبود حضور ایثارگرانه جامعه پزشکی در دفاع مقدس باعنوان سنگر حیات و رونمایی از مجموعه چهار جلدی تاریخ شفاهی به سوی قاف (روایت حضور جامعه پزشکی در دفاع مقدس) و کتاب زهره حریف ماه شد (تحلیلی بر نقش اجتماعی زنان در بهداری رزمی در جنگ تحمیلی که امروز، چهارم مهرماه در سالن امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: افتخار جامعه پزشکی این است‌ که همواره همراه و در کنار مردم بوده است و مردم ما نیز برای سربلندی این‌کشور همواره جانفشانی کرده‌اند. در دوران جنگ تحمیلی اگر مردم نبودند، هیچ موفقیتی به دست نمی‌آمد. زمان‌هایی از دوران جبهه و جنگ، شاید مقداری از رابطه مردم با جبهه کاسته شد که جبهه‌ها دچار رکود و افت شد؛ لذا ما هر چه داریم از مردم است.

ظفرقندی بیان کرد: افتخار جامعه پزشکی این است که از نعمت خدمت به مردم برخوردار است. پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند که مسلمان کسی است که به دنبال کاهش رنج و مشکلات و خدمت به مردم است. این بدان معنا است که مسلمانی مردم به میزان خدمت ایشان به مردم است.

وزبر بهداشت بیان کرد: مرحوم آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی فرمودند که اگر مؤمنی واجبات خود را انجام داده و مابقی عمر خود را به مردم خدمت کند، در آخرت سربلند خواهد بود؛ لذا افتخار جامعه پزشکی این است که به مردم خدمت می‌کند. این خدمات در دوران جنگ تحمیلی و کرونا به خوبی نمایان بود. جامعه پزشکی در زمان جنگ سعی می‌کرد تا می‌تواند خود را به مجروحان نزدیک کند که این مسئله با جنگ‌های کلاسیک دنیا متفاوت است.

ظفرقندی گفت: برای مجروح جنگی جوان، خونریزی عامل شهادت است و هنر بزرگ بهداری رزمی این بود که مجروحان را در اسرع وقت به بیمارستان‌ها می‌رساند. سردار خرازی در عملیات خیبر در اورژانس صحرایی به شدت خونریزی داشت و ممکن بود به شهادت برسد، اما زمانی که خونریزی وی کنترل شد و به هوش آمد، اولین سؤالی که کرد این بود که بچه‌های من (همرزمان من) کجا هستند؟ آن شهید بزرگوار زمانی که کمی بهتر شد، قصد داشت با دست قطع شده به خط بازگردد.

وزیر بهداشت بیان کرد: چیزی که باعث شد بیمارستان‌های صحرایی به سرعت در خدمت جنگ قرار گیرد، تلاش کادر درمان و بهداری رزمی بود. کادر درمان در دوران دفاع مقدس گاهی اوقات در برخی عملیات رزمی سه‌شبانه روز بدون استراحت و خواب کار می‌کردند؛ چراکه علاوه بر خود مجروحان، به فکر خانواده مجروحان نیز بودند. در عملیات والفجر ۴ در خاک عراق، آتش سنگین دشمن به گونه‌ای بود که به هیچ وجه امکان جابجایی نیرو‌ها نبود. در آن زمان داوطلبانی که برای بازگرداندن مجروحان به خط مقدم می‌رفتند، کادر درمان و امدادگران بودند.

وی اظهار کرد: هدف ما این است که فرهنگ ایثار جامعه پزشکی در جامعه زنده بماند و اگر این فرهنگ ملکه ذهن پزشکان جامعه شود، به ارزش تبدیل شده و همواره در دل و جان پزشکان خواهد بود. این سرمایه اجتماعی که امروز به دست آمده، مربوط به همین فداکاری‌ها است. امروز باید این فرهنگ را زنده نگاه داشته و به نسل بعدی انتقال دهیم. امیدوارم طوری به مردم خدمت کنیم که مشمول مسلمانی واقعی باشیم.

یادآور می‌شود، در پایان برگزاری این مراسم و با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستیار ویژه و مشاور عالی مقام معظم رهبری و سایر مسئولان حاضر، از مجموعه چهار جلدی تاریخ شفاهی به سوی قاف (روایت حضور جامعه پزشکی در دفاع مقدس) و کتاب زهره حریف ماه شد(تحلیلی بر نقش اجتماعی زنان در بهداری رزمی در جنگ تحمیلی) رونمایی شد. 

انتهای پیام
captcha