کد خبر: 4239084
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۱
رهبر حزب اسلامی مالزی در گفت‌وگو با ایکنا:

مسئله فلسطین نه‌تنها غصب خاک که اشغال و استعمار اندیشه است

رئیس حزب پاس مالزی با بیان اینکه اقامه یک دولت صهیونیستی در سرزمین اسلامی فلسطین امری حرام است، تأکید کرد: این فقط اشغال خاک نیست، بلکه اشغال و استعمار اندیشه آنها است.

مسئله فلسطین نه‌تنها غصب خاک که اشغال و استعمار اندیشه است

حزب اسلامی مالزی که با نام حزب اسلامی پان مالزی (به مالایی: Parti Islam Se-Malaysia؛ به اختصار: PAS)، نیز شناخته می‌شود یک حزب سیاسی اسلامگرا در مالزی است.

این حزب در سال 1951 میلادی تأسیس شد. در سال 1982 علمایی که رهبری این حزب را در دست داشتند از انقلاب اسلامی الهام گرفتند و تأسیس یک حکومت اسلامی را از اهداف خود اعلام کردند.

در حال حاضر عبدالهادی آوانگ (Abdul Hadi Awang)، روحانی 77 ساله، ریاست حزب پاس مالزی را بر عهده دارد.

عبدالهادی آونگ که عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز هست در گفت‌وگو با ایکنا  درباره چالش‌های کنونی جهان اسلام به‌ویژه مسئله فلسطین تأکید کرد: فلسطین، نه فقط قضیه ملت‌های عربی بلکه مسئله‌ امت اسلامی و موضوعی دینی است.
 
وی ادامه داد: فلسطین، سرزمین مقدسی برای اسلام و سرزمین پیامبران الهی است. این حق مسلمانان است که بر فلسطین حکومت کنند، چرا که این وظیفه دینی آنها است. اما به دلیل این که مدت طولانی در اشغال و محاصره بودند، نتوانستند این امر را محقق کنند.

وی با بیان اینکه اقامه یک دولت صهیونیستی در سرزمین اسلامی فلسطین امری حرام است، تأکید کرد: این فقط اشغال خاک نیست، بلکه اشغال و استعمار اندیشه آنها است. 

اختلاف‌افکنی، نقشه استعمارگران برای تضعیف امت است

رئیس حزب پاس مالزی درباره لزوم اتحاد مسلمانان علیه استعمارگران و استکبار جهانی خاطرنشان کرد: اولین گام این است که مسلمانان باید بر دین خود استوار باشند، زیرا مسئولیت دفاع از اسلام بر عهده‌ مسلمانان است.

وی افزود: مسلمانان باید آگاه باشند که دشمنان اسلام نمی‌خواهند این دین بر روی زمین مستقر شود. اسلام تنها نجات‌بخش انسان‌ها است. سایر ایدئولوژی‌ها، فساد و تباهی برای انسان به‌همراه آورده‌اند. ما امروز شاهد از بین رفتن انسانیت و فروپاشی اخلاق هستیم. تنها چیزی که می‌تواند نجات‌دهنده باشد پیروی از اسلام است.

 این عالم دینی مالزیایی در ادامه گفت: وجود رژیم صهیونیستی برای تفرقه و تجزیه و درمان آن تلاش برای ایجاد وحدت است. وحدت اسلامی بدون قدس و  آزادی مسجد الاقصی محقق نمی‌شود. 

وی  با اشاره به آیاتی از سوره احزاب گفت که داستان‌های قرآن نشانه صدق و گواه خداوند و پیامبر او و مایه عبرت مردم است که نشان می‌دهد کید و مکر دشمنان نسبت به اسلام پایان ندارد. 

این اندیشمند مالزیایی‌ تأکید کرد: دشمنان همواره به دنبال کشتار هستند تا مسلمانان را از دین برگردانند بعد از زمان پیامبر با وجود علم به حقانیت بعثت پیامبر(ص) و پیمان بستن با او اما در نهایت پیمان خود را نقض کردند.

رئیس حزب اسلامی مالزی افزود: سرزمین‌های اسلامی تحت اشغال دشمنان هستند و ما گرفتار دسیسه‌های دشمن هستیم ولی رسالت اسلام همچنان باید سربلند باقی بماند.

وی تأکید کرد که مسلمانان از داخل دچار تهدید و جهل هستند. ما نباید درگیر چنین مواردی باشیم و رو در روی هم قرار بگیریم. در این صورت دچار ضعف و سستی می‌شویم.

آوانگ گفت: قدس در قلب جهان اسلام است؛ اما متأسفانه برخی کشورهای اسلامی از اسرائیل حمایت می‌کنند. این در حالی است که ما می‌دانیم نور اسلام پرتوافشانی می‌کند. وی خاطرنشان کرد که کشورهای اسلامی باید اختلاف قومیت‌ها و مذاهب را کنار بگذارند و در دام چنین برنامه‌های استعماری گرفتار نشوند.

سیره پیامبر اکرم(ص)؛ قطب‌نمای امت اسلامی

آوانگ در مورد اهمیت پیروی از سیره پیامبر اکرم(ص) در تقویت اتحاد میان مسلمانان گفت: خداوند پیامبری را فرستاد که همه به او ایمان بیاورند و حتی پیامبران قبلی تسلیم پیامبر خاتم(ص) شدند اما زمانی که ایشان به مدینه هجرت کردند، تعداد اندکی به او ایمان آوردند و بقیه افراد به پیمان خود خیانت و علیه اسلام اقدام کردند.

وی ادامه داد: پیامبر(ص) با کمک یاران و اصحاب خود علیه دشمنان قد علم کرده و با آنها مبارزه کردند و به یاری خدا تمام گروه‌ها و احزاب ضداسلام را از پای درآوردند. ما در زمانی هستیم که نور اسلام نباید خاموش شود.

وی افزود: امت اسلامی دارای رسالتی است که از زمان رحلت پیامبر بر دوش امت است و تا قیامت پایان نمی‌یابد. آن امانت الگو بودن و اسوه بودن در جهان است که بر عهده امت اسلامی است. موضوع بعثت پیامبر بر خلاف سایر انبیاء محدود به قوم و ملت و زمان خاصی نیست و همه بشریت را در بر می‌گیرد.

مسئله فلسطین نه‌تنها غصب خاک که اشغال و استعمار اندیشه است

وی تأکید کرد: رسالت پیامبر دارای دو ویژگی منحصر به فرد است اول اینکه دعوت او به سوی خداست خطاب به همه انسان‌ها اعم از عرب و عجم. دیگر اینکه رسالت او شامل همه بشریت است: «وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا مُبَشِّرًا وَنَذِيرًا: و تو را جز بشارتگر و بيم‏ دهنده نفرستاديم».

این عالم مالزیایی درباره اهمیت پیروی از پیامبر(ص) به عنوان الگوی مسلمانان گفت: سیره پیامبر اکرم همچون قطب‌نما و منشوری است که باید همه امت به آن نگاه کنند و آن را سرلوحه عمل و تصمیمات خود قرار دهند تا به رستگاری و سعادت برسند و از بند مشکلات و چالش‌ها رهایی یابند.

وی افزود: پیامبر اکرم(ص) همواره می‌کوشید تا برادری و اخوت را بین مسلمانان و مؤمنان گسترش دهد بنابر این ما که امت او هستیم باید به تأسی از سیره او اختلافات را کنار بگذاریم و در برابر دشمنان امت متحد باشیم.  

گفت‌وگو: محسن حدادی

انتهای پیام
captcha