آیتالله میرسیدحسن اعتمادی، مدیر مَدرَس مسجد امام حسن عسکری(ع) در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، از اضافه شدن امکاناتی جدید به حوزه علمیه قم خبر داد و افزود: یکی از امکانات جدیدی که به حوزه علمیه قم اضافه شده، مجموعه مَدرَس مسجد امام حسن عسکری(ع) در میدان آستانه است که با حمایت آیتالله اعرافی درس و بحث گذشته این مکان که یکی از استوانهها و مراکز اصلی تدریس و بحث حوزه در قدیم بوده، مجددا احیا شده است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم افزود: امسال ۱۳۰ درس در سطح عالی و خارج در این مکان برقرار است و از همه کسانی که ما برای راه اندازی این مجموعه یاری کردند سپاسگزاری میکنم.
آیتالله اعتمادی با بیان اینکه اساتید بزرگی در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند، اظهار داشت: حدود ۵۰ استاد در این مجموعه حضور دارند که هریک چند درس را ارائه میدهند.
وی درباره برنامهها و امکانات مدرس مسجد امام حسن عسکری(ع) خاطرنشان کرد: برنامه توسعه و امتحانات و همینطور امکاناتی همچون کتابخانه و... در حال انجام است و بسیار خرسندیم که یک ضلع دیگری به مجموعه مدارس مرکزی قم اضافه شد.
مدیر مَدرَس مسجد امام حسن عسکری(ع) تصریح کرد: صد درصد اساتیدی که امسال در این مجموعه انتخاب درس کردند، دارای شاگرد هستند و شاگردان در سامانههای حوزوی انتخاب واحد کرده و همه کلاسها برقرار است.
آیتالله اعتمادی در ادامه با اشاره به مراکز هدایت علمی تربیتی قم، گفت: مراکزی در قم به نام مراکز هدایت علمی تربیتی وجود دارند که هم اکنون قریب به ۲۵۰ نفر از طلاب ما، عضو هیئت علمی تربیتی آنجا هستند که امسال آن مجموعه رشد بسیار خوبی داشته است که از این حیث نیز از دستاندرکاران این اقدام ارزشمند قدردانی میکنم.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در مورد سبقه درس و بحث در مدرسه مسجد امام حسن عسکری (ع) بیان داشت: اکثر قدیمیهای حوزه آنجا درس خواندهاند کسانی همچون آیتالله ستوده، آیتالله مشکینی، آیتالله حائری و آیتالله صدر آنجا درس داشتند و دروس اصلی حوزه آنجا بوده است؛ چرا که مسجد مقدسی است هم از حیث معنوی محل اولیه اعتکاف در کل کشور آنجا بوده است و هم تفسیر به نام آیتالله میرزا ابوالفضل زاهدی آنجا برگزار میشده است.
آیتالله اعتمادی بیان کرد: خاطرات زیادی از درس و بحث در این مکان وجود دارد که لازم است این خاطرات مکتوب و ماندگار شوند و سعی میکنیم تاریخ شفاهی مَدرَس مسجد امام حسن عسکری(ع) را در آیندهای نزدیک تدوین کنیم.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: در تاریخ اسلام «مسجد مدرسهها» دارای جایگاه ویژهای بودهاند و اکثر مساجد با درس و بحث همراه بود، امید است این سنت ارزشمند هم در قم و سایر شهرهای کشور مجددا احیا شود.
انتهای پیام