کد خبر: 4239475
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۶
عابد اکبری:

گفتمان مقاومت نهادینه شده و قائم به شخص نیست + صوت

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: محور مقاومت و گروه‌های زیرمجموعه آن تنها کارکرد نظامی ندارند که صرفاً متکی بر توان نظامی باشند بلکه محور مقاومت یک گفتمان است که خود را مقابل گفتمان سلطه‌جویانه غرب تعریف می‌کند و لذا نباید گمان کرد با ترور شهید سیدحسن نصرالله و دیگر فرماندهان، طومار حزب‌الله در هم پیچیده شده بلکه حزب‌الله یک گروه نظامی صرف نبوده بلکه ابعادی فراتر از این داشته است.

عابد اکبری

این روزها پس از ترور شهید سیدحسن نصرالله توسط ارتش تروریستی رژیم صهیونیستی، مباحث مختلفی پیرامون آینده جبهه مقاومت مطرح می‌شوند؛ غرب از تضعیف محور مقاومت سخن می‌گوید ولی برخی کارشناسان این ادعا را قبول ندارند و براین باورند که گفتمان مقاومت در منطقه نهادینه شده و از بین نخواهد رفت.

عابد اکبری، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایکنا، ضمن تسلیت شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره آینده جبهه مقاومت پس از این ترور گفت: متأسفانه در غرب فهم ناقصی از کارکرد و کارویژه محور مقاومت وجود دارد و تفکر آنها مبتنی بر آن است که محور مقاومت متکی بر فرد یا یک سری از افراد است ولی در اصل این تفکر صحت ندارد. 

وی افزود: محور مقاومت و گروه‌های زیرمجموعه آن تنها کارکرد نظامی ندارند که صرفاً متکی بر توان نظامی باشند بلکه محور مقاومت یک گفتمان است که خودش را در مقابل گفتمان سلطه‌جویانه غرب تعریف می‌کند و لذا نباید گمان کرد با ترور شهید سیدحسن نصرالله و دیگر فرماندهان، طومار حزب‌الله در هم پیچیده شده بلکه حزب‌الله یک گروه نظامی صرف نبوده بلکه ابعادی فراتر از این داشته است.

محور مقاومت قائل به شخص نیست

این کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: در ابتدای انقلاب اسلامی شاهد این بودیم گروه‌های وابسته به جریان استکبار که در داخل کشور فعالیت می‌کردند سعی داشتند رهبران انقلاب و افراد صاحب نفوذ را حذف کنند و رویکردشان هم این بود که به انقلاب اسلامی ضربه و لطمه وارد کنند ولی انقلاب اسلامی صرفاً جریانی نبود که پیش‌روندگی آن به افراد وابسته باشد یا اگر آنها نباشند جریان انقلاب با شکست مواجه شود. به عبارت بهتر انقلاب اسلامی گفتمانی بود که توسط امام خمینی(ره) پایه‌گذاری شده و مسیر خودش را سپری می‌کند.

اکبری در همین رابطه ادامه داد: شاهد بودیم پس از شهادت افراد تأثیرگذار در انقلاب اسلامی به هیچ‌وجه این انقلاب از پای نایستاد و به حیات خود تا به امروز ادامه داده و لذا سازوکار محور مقاومت هم مشابه انقلاب اسلامی است؛ یعنی این محور زائیده گفتمان مقابله با استکبار و سلطه است و تا زمانی که سلطه نظام استکبار در مناطق مختلف دنیا وجود داشته باشد این جریان از پا نخواهد ایستاد و به مقابله با آن می‌پردازد.

تبیین بیشتر ابعاد نظری گفتمان مقاومت

وی با بیان اینکه باید برروی مبانی گفتمان مقاومت کار بیشتری انجام گیرد، گفت: باید تلاش شود با مطالعه بیشتر گفتمان محور مقاومت و ابعاد مختلف نظری آن را از طریق ابزارهای مختلف به سمع و نظر دیگر ملت‌ها رساند؛ به ویژه‌ ملت‌ها و افرادی که مغرضانه به هواداری از نظام استکبار مبادرت نمی‌ورزند تا از این رهگذر به سمت این گفتمان جذب و سپس بسترهای شکوفایی هرچه بیشتر آن فراهم آید و به بهترین شکل ممکن و سرافرازانه به مسیر خود ادامه دهد.

کد

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به احتمال حمله زمینی رژیم صهیونیستی به لبنان و ضرورت واکنش شدید کشورهای اسلامی به این حمله احتمالی و انجام اقدام عملی برای مهار ماشین ترور و جنایت این رژیم کودک‌کش گفت: با روندی که شاهد آن هستیم به احتمال خیلی زیاد رژیم جنایتکار صهیونیستی به لبنان حمله خواهد کرد و این رژیم از سکوت مجامع حقوق بشری، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهایی که به اصطلاح با هدف صلح‌سازی در جهان شکل گرفته‌اند سوءاستفاده خواهد کرد و چنین تصمیمی را با شدت و ضعف‌هایی رقم می‌زند.

اکبری تأکید کرد: وظیفه کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اسلامی و کشورهایی که رژیم صهیونیستی را مورد مؤاخذه قرار داده‌‎اند آن است که مقابل آتش‌افروزی این رژیم بایستند و از ملت مظلوم فلسطین و لبنان دفاع کنند و کنار آنها قرار گیرند.

گفت‌‎وگو از سعید امینی

انتهای پیام
captcha