کد خبر: 4241299
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
شمس احسان تأکید کرد

ضرورت توسعه ابعاد غیرکالبدی شهر دوستدار کودک

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در تذکر پیش از دستور جلسه شورا بر ضرورت توسعه ابعاد غیر کالبدی شهر دوستدار کودک تأکید کرد. 

ضرورت توسعه ابعاد غیرکالبدی شهر دوستدار کودکبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر تهران؛ زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، سه‌شنبه 17مهرماه ضمن گرامیداشت روز جهانی کودک این روز را فرصت مغتنمی برای توجه ویژه مدیریت شهری به نیاز‌ها و حقوق کودکان به عنوان شهروندان آینده‌ساز دانست و گفت: کودکان به عنوان قشری آسیب‌پذیر و در عین حال دارای پتانسیل‌های بی‌نظیر، نیازمند توجه و حمایت ویژه در برنامه‌ریزی‌های شهری هستند.

وی ضمن قدردانی از اقدامات ارزشمند در حوزه کالبدی شهر دوستدار کودک بر توجه ویژه مدیریت شهری به ضرورت توسعه ابعاد غیرکالبدی این مفهوم تأکید کرد و افزود: از تلاش‌های انجام شده در زمینه فعالیت‌های این حوزه با دبیری اداره کل آموزش‌های شهروندی قدردانی می‌شود. این اقدامات گامی مهم در جهت بهبود کیفیت زندگی کودکان در فضای شهری بوده و شایسته تقدیر است.

شمس احسان ادامه داد: شهر، در حوزه کودک مفهومی چندبعدی است که علاوه بر جنبه‌های کالبدی، ساحت‌های غیرکالبدی مهمی نیز دارد که نیازمند توجه ویژه است. این ابعاد شامل مشارکت کودکان در تصمیم‌گیری‌های شهری، توسعه مهارت‌های شهروندی، ارتقای سلامت روان و اجتماعی کودکان، و تقویت حس تعلق آنها به شهر می‌شود. متأسفانه باوجود پیشرفت‌های کالبدی، شاهد کاستی‌های محسوسی هستیم که در حوزه‌های متنوعی قابل مشاهده است.

وی افزود: مشارکت کودکان در حوزه فرآیند‌های تصمیم‌گیری شهری محدود بوده و باید سازوکار‌های رسمی برای شنیدن و اعمال نظرات آنها وجود داشته باشد. همچنین دسترسی کودکان باید به فرصت‌های فرهنگی و هنری متناسب با نیازهایشان پیش بینی شود و برنامه‌های ویژه برای توانمندسازی آنها در زمینه‌های مختلف از جمله مهارت‌های زندگی و ارتباطی آنها در نظر گرفته شود.

شمس احسان با بیان اینکه باید یک سیستم جامع برای حمایت از کودکان در معرض آسیب در محیط شهری وجود داشته باشد و فضا‌های امن و مناسب برای بازی و تفریح کودکان به ویژه در مناطق کم‌برخوردار لحاظ شود، خاطرنشان کرد: به نیاز‌های خاص کودکان دارای محدودیت در برنامه‌ریزی‌های شهری توجه کافی نمی‌شود و ارائه خدمات بهداشتی و سلامت روان ویژه کودکان در سطح محلات محدود است. این کاستی‌ها می‌تواند منجر به عدم تحقق کامل اهداف شهر دوستدار خانواده و محدود شدن تأثیرات مثبت آن بر زندگی کودکان شود.

وی معتقد است، عدم توجه به این ابعاد غیرکالبدی می‌تواند منجر به شکل‌گیری شهری شود که اگرچه از نظر فیزیکی برای کودکان مناسب است، اما در تأمین نیاز‌های عاطفی، اجتماعی و روانی آنها ناکارآمد است. این امر می‌تواند به نوبه خود باعث کاهش حس تعلق کودکان به شهر شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: از شهردار تهران انتظار می‌رود دستور تدوین و اجرای برنامه جامع توسعه ابعاد غیرکالبدی شهر دوستدار کودک و خانواده را صادر کند. این برنامه باید شامل راهکار‌هایی برای افزایش مشارکت معنادار کودکان در تصمیم‌گیری‌های شهری، ارتقای مهارت‌های شهروندی، و تقویت سلامت روان و اجتماعی کودکان باشد.

شمس احسان همچنین خواستار ارائه طرحی برای ارتقای سلامت روان و اجتماعی کودکان در فضای شهری، با تمرکز بر ایجاد فرصت‌های تعامل اجتماعی و توسعه مهارت‌های ارتباطی شد و گفت: انتظار می‌رود گزارش مشروح و مستند از اقدامات انجام شده و نتایج حاصله، به شورای اسلامی شهر تهران ارائه شود.

انتهای پیام
captcha