کد خبر: 4241379
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹
اردبیلی بیان کرد:

ارائه مدل اصیل کنش مردمی محله‌ای از سوی بانوان؛ هدف اصلی ریحان‌شهر

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در گردهمایی کنشگران و فعالان اجتماعی مناطق ۲۲ گانه تهران در چهارمین رویداد ریحان‌شهر گفت: ارائه مدل اصیل کنش مردمی محله‌ای حول مسئله‌ها و نیازهای واقعی حس شده از سوی بانوان در شهر، هدف اصلی پویش ریحان‌شهر است.

مریم اردبیلیبه گزارش خبرنگار ایکنا، گردهمایی کنشگران و فعالان اجتماعی مناطق ۲۲ گانه تهران در چهارمین رویداد ریحان‌شهر امروز، ۱۷ مهرماه با حضور مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در محل تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم و پس از پخش کلیپی از برگزاری سه دوره از رویداد ریحان‌شهر، پریسا موسی‌نژاد، دبیر اجرایی رویداد ریحان‌شهر در سخنانی اظهار کرد: رویداد ریحان‌شهر در اواخر سال ۱۴۰۰ کلید خورد. البته حدود ۲۵ سال است که سابقه کنشگری اجتماعی در تهران وجود دارد. ریحان‌شهر نیز در واقع تداوم همین کنشگری با برخی تغییرات همراه با طرح‌های اجتماع‌محور در محلات بود. 

وی افزود: نکته کلیدی در پویش ریحان‌شهر حضور بانوان و دختران تهرانی در این پویش بود. نکته مهم اینکه تمامی طرح‌های این پویش باید با حضور بانوان و دختران تهرانی اجرا شود. نکته بعدی در رابطه با ریحان‌شهر اینکه پایدارسازی و تیم‌سازی در مجموعه‌ها در این پویش بسیار مورد تأکید قرار دارد و امیدواریم بتوانیم این کادرسازی را در ریحان‌شهر عملی کنیم.

دبیر اجرایی پویش ریحان‌شهر بیان کرد: ریحان‌شهر در دوره اول برگزاری خود، ۱۹۷ ایده دریافت کرد که در نهایت و پس از بررسی‌های انجام شده، ۱۹ پروژه مورد حمایت قرار گرفت. در سال دوم نیز تعداد ۱۴۸ طرح دریافت شد که در نهایت ۴۸ طرح مورد حمایت قرار گرفت. همچنین، در سال سوم نیز ۲۷۵ طرح به دبیرخانه ریحان‌شهر رسید که در نهایت نیز تعداد ۱۸۵ طرح به مرحله بررسی نهایی رسید و در پایان نیز ۱۴۷ طرح آماده اجرا در سال جاری شده و حمایت شدند.

موسی‌نژاد بیان کرد: حدود یک ماه دیگر تمامی طرح‌های انتخاب شده در ریحان‌شهر فعالیت‌های خود را آغاز خواهند کرد و امیدواریم بتوانیم با اجرای این طرح‌ها، گام دیگری در جهت رشد و تعالی و توانمندسازی بانوان تهرانی برداشته باشیم.

در ادامه این مراسم، مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در سخنانی بیان کرد: امروز آغاز فرآیند فعالیت‌های چهارمین رویداد ریحان‌شهر است و امیدواریم بتوانیم از این فرصت به خوبی برای توانمندسازی بانوان بهره‌گیری کنیم.

وی افزود: طی روز‌های اخیر شاهد اتفاقات متعددی در جهان هستیم و در این دنیای پرتلاطم و پر از ظلم و جور، مهم‌ترین نقطه لنگرگاه سکون، آرامش و آینده ملت‌ها همین ایمان و باور گروه‌های مردمی است که می‌توانند فضای خوبی را برای آینده شهر خو بسازند.

اردبیلی بیان کرد: هر اتفاقی در جهان رخ دهد و در هر شرایطی بانوان حاضر در ریحان‌شهر مهم‌ترین گنجینه‌های شهر تهران هستند که با انگیزه و توان کافی برای برای توسعه فعالیت‌های خود گام برمی‌دارند. امروز بانوان ریحان‌شهری مسئله خود را پیدا کرده و راه حل آن را نیز به دست آورده است. هر کدام از گروه‌های ریحان‌شهر در تهران یکی از نقطه‌های شکوفایی و نشانه آینده‌دار بودن مردم است.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران اظهار کرد: ارائه مدل اصیل کنش مردمی محله‌ای حول مسئله‌ها و نیاز‌های واقعی حس شده از سوی بانوان در شهر، آروزی همگی ما است و آنچه تا امروز رخ داده، نتیجه تلاش و امید بانوان تهرانی حاضر در ریحان‌شهر است. تاکنون ۴۷ مدل ریحان‌شهری در جای جای تهران با ۴۷ مدل مختلف اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه جمع طرح‌های ریحان‌شهر طی سال جاری به ۲۲۰ طرح خواهد رسید، گفت: عصاره تلاش ۷۸۰۰ بانوی امیدوار به ۴۷ طرح در ریحان‌شهر تبدیل شد و تعداد این طرح‌ها امروز به ۲۲۰ طرح رسیده که اجرای چنین طرح‌هایی در جای جای شهر تهران گنجینه بزرگی برای پایتخت است. زنانی که در قالب گروه‌های خلاق و نوآور و با ایمان حرکت می‌کنند، دارای آینده بسیار روشنی خواهد بود.

اردبیلی تصریح کرد: درصد قابل توجهی از طرح‌های پویش ریحان‌شهر امروز آغاز توسعه همان طرح در فاز بعدی ریحان‌شهر بوده است که در درون خود مولد انرژی غنی کنش مردمی است. ریحان‌شهر پویشی است که وقتی فعالیتی در آن شکل می‌گیرد، تازه جان دوباره گرفته و آغاز دیگری برای دوره‌های بعدی خواهد بود.

در ادامه  علیرضا نادعلی، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در سخنانی بیان کرد: خداوند متعال توفیق داد که بنده در جمع عزیزان رویداد ریحان‌شهر حضور دارم. این رویداد سه ساله به نقطه‌ای رسیده که اعضای آن با یکدیگر خو گرفته و طی اجرای آن بخش بزرگ مردمی‌‌ با بخش کوچک حاکمیتی اتصال پیدا کرده است. بخش حاکمیتی در این زمینه تلاش می‌کند تا نقش تسهیل‌گری خود را با وجود ديوان‌سالاری گسترده‌ای که وجود دارد، به خوبی ایفا کند.
 
نادعلی ادامه داد: بخش مردمی نیز در این زمینه سعی می‌کند با تمامی خلاقیت‌ها و نوآوری‌های خود کار را به خوبی پیش ببرد. لذا این ارتباط بین دو بخش حاکمیتی و مردمی برقرار شده و نتیجه اجرای چنین رویدادی به جایی می‌رسد که به رویدادی انسانی تبدیل شده است. ما امروز باید شهر را به صورت انسانی اداره کنیم.
 
وی تصریح کرد: نکته بسیار مهمی که در رابطه با این رویداد وجود دارد این است که اجرای آن به دست بانوان توانمند تهرانی انجام می‌شود. امروز بانویی که در دل این رویداد به ریحان شهر تبدیل شده، در دل خانواده نیز محوریت تام و تمام داشته و سرعت و کیفیت تاثیرگذاری خانواده را در داخل و خارج از خود مشخص می‌کند. اگر‌ این نقش بانوان به رویکرد هوشمندی برای حل مسائل شهر‌ تبدیل شود، تأثیر بسزایی در رشد و تعالی شهری خواهد داشت.
 
عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: زمانی که بانوان توانمند شهر در یک محله و یا یک منطقه برای حل مسئله کنار یکدیگر جمع می‌شوند، خداوند متعال نیز به ایشان کمک‌ کرده و فکرهای نو و تازه‌ای را در اذهان ایشان ایجاد می‌کند. در این میان نقش تسهیل‌گری حاکمیت نیز که در سطح شهر مربوط به شهرداری تهران می‌شود، اهمیت دارد. حاکمیت در این زمینه نباید به هیچ وجه خود را به جای مردم ببیند و اجازه دهد گروه‌های مردمی وارد میدان شده و مسائل را حل کنند.
 
نادعلی گفت: مدیران همواره در حال و رفت و آمد هستند اما جریانات پایسته و استوار همین گروه‌های مردمی و جریان‌های میانی جامعه هستند و نباید به گونه‌ای با ایشان برخورد شود که به صورت کامل به بخش‌های حاکمیتی وابسته شوند. مهم‌ترين وظیفه حاکمیت در این زمینه تسهیل‌گری و برداشتن موانع کار برای گروه‌های مردمی است.

یادآور می‌شود، در ادامه برگزاری این مراسم، ضمن پخش کلیپ‌های ویژه از گزارش عملکرد پویش ریحان‌شهر در مناطق مختلف تهران، برنامه ارائه درس‌های آموخته شده رویداد ریحان‌شهر و نیز برنامه رویداد ریحان‌شهر از گذشته تا به امروز با حضور کارشناسان این پویش مرمی اجرا شد. در ادامه برگزاری این همایش نیز با حضور مسئولان حاضر در جلسه، از کتاب ویژه سه دوره فعالیت‌های رویداد ریحان‌شهر رونمایی شد.
انتهای پیام
captcha