کد خبر: 4241728
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۴
برخط جامعه

شیرینی گمشده کودکی در میان تلخی‌های جنگ

ارسال پیامک‌های دعوت ثبت‌نام عمره، برگزاری همایش دختران انقلاب، برگزاری اولین دوره مسابقات بین‌المللی مناظرات دانشجویی، همایش تجلیل از موکب‌داران نمونه کشور، برگزاری برنامه هفته کودک، مراسم گشایش مرکز سندروم داون کانون پرورش، ویژه‌برنامه‌های هفته فرهنگی در تهران و مراسم بزرگداشت مرحوم هاشم سلیمی آشتیانی از مهمترین رویدادهای اجتماعی در هفته گذشته است.

برخطبه گزارش ایکنا؛ ارسال پیامک‌های دعوت ثبت‌نام عمره، برگزاری همایش دختران انقلاب، برگزاری اولین دوره مسابقات بین‌المللی مناظرات دانشجویی، همایش تجلیل از موکب‌داران نمونه کشور، برگزاری برنامه هفته کودک، مراسم گشایش مرکز سندروم داون کانون پرورش، ویژه‌برنامه‌های هفته فرهنگی در تهران و مراسم بزرگداشت مرحوم هاشم سلیمی آشتیانی از مهمترین رویدادهای اجتماعی طی هفته گذشته است.
 
خبرگزاری ایکنا به مناسبت هفته کودک به سراغ موضوع کودکان کار رفته و این مسئله را مورد توجه قرار داده است. همچنین در رابطه با ادبیات کودک و نوجوان نیز با علی‌اصغر سید‌آبادی، نویسنده کودک و نوجوان به گفت‌وگو نشسته است. به مناسبت میلاد حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیز زوایای شخصیت اجتماعی وی را مورد توجه قرار داده است.
 
در ادامه مروری بر گزیده‌ای از رویدادها و مصاحبه‌ها داریم.

ارسال پیامک‌های دعوت ثبت‌نام عمره تا اولویت ۶۰۰

 
در حالی که سازمان حج و زیارت به صورت رسمی از دارندگان اولویت‌های فیش عمره مفرده یک تا ۱۸۰ برای ثبت‌نام در کاروان‌های عمره دعوت کرده است، طی هفته‌های اخیر ودیعه‌گذاران عمره که اولویت‌های آنها بالاتر از ۱۸۰ است پیامک‌های دعوت برای ثبت نام عمره دریافت کرده‌اند.
 
مدت سفر عمره این دوره ۱۰ روز است که زائران کشورمان پنج روز در مدینه‌النبی و پنج روز در مکه مکرمه حضور خواهند داشت. در این مرحله حدود ۹۶ هزار نفر به سرزمین وحی مشرف می‌شوند. نوبت دوم اعزام‌های عمره نیز از اول دی تا پایان موسم عمره خواهد بود.
 

علم، عمل و جهاد؛ پایه‌های اصلی شخصیت حضرت عبدالعظیم(ع)

 
یکی از ابعاد مهم شخصیّت حضرت عبدالعظیم (ع) مقام و منزلت علمی و دانش و خدمات علمی اوست و توضیحات علمای تاریخ و سیره گویای این حقیقت است که حضرت عبدالعظیم (ع) علاوه بر نقل احادیث از ائمه معاصر خویش و تلاش برای آموزش عقاید سالم و دفاع از اهل بیت (ع)، به منظور ارشاد تعلیم و تربیت صحیح دینی مردم آثاری را تألیف کردند که هر یک در نوع خود بسیار مفید و مؤثر بوده‌اند.
 
حجت‌الاسلام محمدحسین اباذری، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا، به زوایایی از سیره اجتماعی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) که تاکنون کمتر بدان پرداخته شده، اشاره و اظهار کرد: شخصیت حضرت عبدالعظیم(ع) بر سه پایه استوار است. اولین پایه شخصیتی ایشان، علم است. باید اذعان کرد که در میان امامزادگان، کمتر شخصیتی مانند حضرت عبدالعظیم(ع) دارای ابعاد علمی وسیع است. امامزادگان واجب‌التعظیم فقط با اهل بیت(ع) نسبت دارند اما حضرت عبدالعظیم (ع) عالم تأییدشده اهل بیت (ع) بودند. 
 
برخط
 
وی بیان کرد: نکته مهم زندگی حضرت عبدالعظیم (ع) این است که ایشان دائما در حال جهاد و مبارزه با ستمگران و جهاد تبیین در میان امت اسلامی بودند. ابوحماد رازی می‌گوید که خدمت حضرت هادی(ع) رسیدم و از آن جناب مسائلی پرسیدم، هنگامی که اراده کردم از محضر مقدسش بیرون شوم، فرمودند که هرگاه مشکلاتی برایت پیش آمد، آنها را از عبدالعظیم حسنی بپرس و سلام مرا هم به او برسان.
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

تبلیغ دین به سبک حضرت عبدالعظیم(ع)

 
حجت‌الاسلام محمد اخوان، مدیرکل هماهنگی مراکز علمی و فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در گفت‌و‌گو با ایکنا، به سیره اجتماعی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) که تاکنون کمتر بدان پرداخته شده، اشاره و اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) نماینده امام هادی(ع) بودند و امام ایشان را برای اینکه امور شیعیان را ساماندهی کنند، به خطه ری اعزام کردند. مأموریتی که حضرت عبدالعظیم(ع) بر عهده داشتند، تبلیغ دین بود و کار تبلیغ نیز خاستگاهی اجتماعی دارد و در میان مردم و جامعه بودن را می‌طلبد. در روایات آمده است که امام صادق(ع) فرمودند: «كُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُمْ؛ با غير زبان خويش(با عمل و رفتار) مردم را (به كيش و مذهب خود) دعوت كنيد». لذا حضرت عبدالعظیم(ع) به عنوان نماینده امام معصوم و وکیل امام هادی(ع) در بین مردم بودند و با ایشان زندگی می‌کردند و اخلاق حسنه‌ای که اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بدان متخلق بودند را در بین مردم و کسانی که تشنه معارف اهل بیت(ع) بودند، پیاده می‌کردند. 
 
برخط
 
وی به یکی دیگر از جنبه‌های زندگی اجتماعی حضرت عبدالعظیم(ع) که در تاریخ از آن یاد شده، اشاره کرد و گفت: وقتی ایشان وارد ری شدند، شروع به کتابت قرآن کردند و با درآمد حاصل از کتابت قرآن، به فقرا رسیدگی می‌کردند. این موضوع نشان از اهتمام ویژه حضرت عبدالعظیم(ع) به قشر ضعیف جامعه دارد.
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

نماز جمعه نصر؛ وعده صادق سوم

 
علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در گفت‌و‌گو با ایکنا، در تحلیل موضوع نماز جمعه نصر اظهار کرد: حضور مقام معظم رهبری و سایر مسئولان نظام در نماز جمعه نصر نشان داد که رژیم صهیونیستی هرگز نمی‌تواند هیچ‌گونه غلطی کند و به نوعی این پیام اقتدار به کل منطقه مخابره شد که جمهوری اسلامی ایران با عزت و اقتدار در منطقه حضور دارد و اگر رژیم منحوس صهیونیستی بخواهد حرکتی در پاسخ به ایران عزیز نشان دهد، با پاسخ بسیار کوبنده‌تری مواجه خواهد شد.
 
وی بیان کرد: نماز جمعه نصر یکی از به یادماندنی‌ترین نماز جمعه‌هایی بود که مشاهده کردیم و می‌توانیم این نماز را یکی از تاریخی‌ترین نمازها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و در سطح منطقه بدانیم. امیدواریم خداوند متعال ان‌شاءالله طول عمر با عزت نصیب رهبری کند که با تدابیر ایشان، جمهوری اسلامی توانست تا یک چالش بسیار بزرگ را به فرصت تبدیل کرده و این مسئله یکی از ماندگارترین برگ‌های افتخارآمیز نظام جمهوی اسلامی در جهان خواهد بود.
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

موکب‌داران ایرانی اربعین خادمی امام حسین(ع) را به ارث بگذارند

 
همایش تجلیل از موکب‌داران نمونه کشور دوشنبه ۱۶ مهرماه با حضور سفیر عراق در ایران و مقامات عالی رتبه کشوری و لشکری برگزار شد.
 
در ابتدای این مراسم نصیر عبدالمحسن عبدالله، سفیر جمهوری عراق در تهران، گفت: مفتخرم که در خدمت شما هستم. اکنون به سطحی از خدمت‌رسانی به زائران رسیده‌ایم که به تمامی زائران اباعبدالله در تمام مسیرهای اربعین خدمت می‌کنیم. 
 
وی با تأکید بر اینکه این نحوه خدمت به زائران به آسانی به دست نیامده و حاصل چندین نسل از شهداست که تقدیم کرده‌ایم تا به اینجا رسیده‌ایم، گفت: راه‌هایی که اکنون در آن پیاده‌روی می‌کنیم، راه‌های ممنوعه در دهه‌های ۷۰ به بعد بوده و زائران قبلا از میان مزارع و نیزارها مخفیانه عبور می‌کردند. زائران اربعین در گذشته با خانواده خود خداحافظی می‌کردند چون ممکن بود کشته و اعدام شوند.
 
برخط
 
حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه نیز تصریح کرد: موکب‌داران امروز حرکت سیاسی اجتماعی انجام می‌دهند و قدرت ایران را به رخ جهان می‌کشند. شما بهترین کار را انجام می‌دهید و خدا خریدار جان و مال شماست. هر قدمی که برمی‌دارید محو گناهان و ثبت ثواب برای شماست.
 
حجت‌الاسلام ناصر رفیعی، سخنران و کارشناس دینی به خادمان اربعین توصیه کرد برای ماندگار شدن کارشان اخلاص داشته باشند و افزود: خوش به حال کسی که همه کارش برای خداست. موکب‌داری محل چشم و هم چشمی نیست. هیئت‌های بزرگ شهر اصلاً با هم رقابت نداشته باشند و همه با اخلاص کار کنند. در عمل فقط باید به دنبال قبولی خدمتمان باشیم.
 
حجت‌الاسلام نریمانی، نماینده موکب‌داران نیز گفت: در طول سال باید برای اربعین برنامه‌ریزی داشته باشیم. امسال مقاومت اسلامی مهم‌ترین مبحث جهان اسلام است و باید برنامه‌ای برای موکب‌ها در این خصوص داشته باشیم. پشت سر حزب‌الله هستیم؛ مسئولان فقط راه را مشخص کنند. لذا از ستاد بازسازی می‌خواهیم کارگروهی تشکیل و راه را برای موکب‌داران مشخص کنند که برای جبهه مقاومت چه کاری باید انجام دهیم.
 
سردار مسجدی، نیز در خصوص اینکه آیا مواکب می‌توانند در مقاومت نقشی داشته باشند، گفت: بله؛ در بخشی که مربوط به مجروحان و آوارگان است موکب‌ها می‌توانند کمک مؤثری کنند. مواکب جریان مردمی و قدرتمند هستند.
 

مواجهه مستقیم کودکان با اخبار جنگ؛ ممنوع

 
در زمان انتشار اخبار جنگ، باید دستورالعملی را برای نحوه برخورد با فرزندان خود آماده کنیم. این راهنما به ما کمک می‌کند تا به بهترین شکل ممکن با احساسات و نگرانی‌های آنها برخورد کنیم و فضای امنی برای گفت‌وگو فراهم کنیم. این روزها در لحظات حساس و پر از غرور، حماسه و دلاوری، برای اینکه کودکانمان هم احساس غرور و عزت داشته باشند و هم آسیب نبینند، هنگام صحبت درباره حملات موشکی سپاه باید برخی نکات را مدنظر داشت.
 
برخط
 
نجمه سادات مجدزاده، روان‌درمانگر حوزه کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با حفظ سلامت روان کودکان در شرایط حساس اجتماعی بیان کرد: وقتی با یکسری اتفاقات مثل رخدادهای اخیر مواجه هستیم که در فضای اجتماعی و خانوادگی اضطراب و نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند چند نکته را باید مدنظر داشته باشیم؛ اول اینکه نباید یکسری از واقعیت‌ها را نادیده گرفت مثل اینکه ظلمی در حال رخ دادن است و رژیم غاصبی وجود دارد که مسبب اتفاقات ناگواری است.
 
این روان‌درمانگر افزود:‌ باید احساس امنیت کودک را در نظر بگیریم و در کنار آن یکسری ارزش‌ها و مفاهیم مانند مفاهیم شجاعت، حس تعلق و وطن‌دوستی، غرور ملی، دفاع از وطن و... را به کودک منتقل کنیم. اکنون درون این بحران فرصتی است تا بتوانیم به این مفاهیم برای کودکان زیر پنج سال، پنج تا هفت سال و هفت سال به بالا متناسب با سن کودک به آنها بپردازیم.
 
 متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

رسانه‌ها؛ بازوی مهم فشار افکار عمومی بر اسرائیل

 
لیلا وصالی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) و کارشناس رسانه در گفت‌وگو با ایکنا درباره بازنمایی رسانه‌ای شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان گفت: مسلماً هر خبرگزاری و رسانه‌ای براساس سیاست‌های خود به پوشش اخبار می‌پردازد؛ بنابراین اگر از رسانه‌های خارجی انتظار داشته باشیم که سیاست‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کنند، انتظار دقیقی نیست. به این دلیل که سیاست‌های آنها همواره خصمانه و رژیم صهیونیستی، محل ارتزاق این رسانه‌ها بوده و از طریق این رژیم تأمین می‌شوند و از آنها خواسته می‌شود که سیاست‌های اسرائیل را دنبال کنند.
 
برخط
 
وی با تأکید بر ضرورت طراحی عملیات رسانه‌ای بر علیه اسرائیل گفت: رسانه‌ها بازوی مهم فشار افکار عمومی بر اسرائیل هستند و می‌توانند افکار عمومی را جهت‌دهی کنند، بنابراین باید با طراحی رسانه‌ای دقیق بتوانند از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی در انعکاس جنایات رژیم صهیونیستی استفاده کنند.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

عزت نفس در نوجوانی

 
تاب‌آوری یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که کودکان و نوجوانان باید آن را آموزش ببیند تا در زندگی روز‌مره از این مهارت استفاده کنند. «عزت نفس» نیز یکی از سرفصل‌های مهم و تأثیرگذار در تاب‌آوری است که ابتدا باید آن را بشناسیم و سپس با عواملی که سبب کاهش و افزایش عزت نفس می‌شود آشنا شویم تا بتوانیم مهارت تاب‌آوری را در خود تقویت کنیم.
 
برخط
 
خبرگزاری ایکنا بنابر رسالت رسانه‌ای خویش، در ادامه انتشار درس‌گفتارهای «مهارت تاب‌آوری» به موضوع «عزت نفس در نوجوانی» با تدریس لیلا افضلی، روانشناس حوزه کودک و نوجوان، پرداخته است. در هشتمین بخش از این سلسله درس‌گفتارها موضوع «بررسی نقاط قوت و ضعف فردی» را می‌خوانیم و مشاهده می‌کنیم.
 
افضلی معتقد است؛ بسیاری از اوقات خودمان را نمی‌شناسیم و وقتی پای نوشتن نقاط قوتمان به میان می‌‌آید شاید بتوانیم انگشت‌شمار آنها را ثبت کنیم؛ برای اینکه بتوانیم این نقاط را بیشتر در خودمان پیدا کنیم، یکی از کارهای مهمی که می‌توانیم انجام دهیم این است که نظر دیگران را از اطرافیانی که شناخت خوبی از ما دارند مثل پدر و مادر، اقوام نزدیک و دوستان صمیمی درباره خودمان بپرسیم و بخواهیم نقاط قوت و ضعفمان را برای ما بنویسند. 
 
متن درس‌گفتار را اینجا بخوانید.
 

جای خالی نگاه تاریخی به دین در ادبیات کودک و نوجوان

 
افراد بسیاری در بخش‌های مختلف فرهنگی، آموزشی و هنری در تلاش هستند که برای کودکان و نوجوانان مطالب و محتوایی تولید کنند تا اکنون و آینده‌ای غنی داشته باشند. در همین راستا خبرگزاری ایکنا همزمان با هفته کودک گفت‌وگو‌هایی را با فعالان حوزه کودک و نوجوان انجام داده است. بخش نخست گفت‌وگو با علی‌اصغر سیدآبادی، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان که یکی از مروجان بزرگ فرهنگ کتاب‌خوانی در ایران است و کتاب‌های متعددی از او منتشر و جوایز و افتخارات بسیاری در سطوح مختلف ملی و بین‌المللی کسب کرده است، انجام شد. 
 
بخش اول گفت‌وگو با علی‌اصغر سیدآبادی «جای خالی نگاه تاریخی به دین در ادبیات کودک و‌ نوجوان» و بخش دوم با تیتر «نهاد آموزش و پرورش باید گفت‌وگو محور باشد» منتشر شد. 
 
برخط
 
وی معتقد است؛ نهاد آموزش و پرورش باید گفت‌وگویی باشد. دقیقاً اینجاست که کتاب و ادبیات کودک به‌عنوان یک ابزار مهم گفت‌وگو و رسانه‌ای مطرح می‌شود؛ چون بچه‌ها مطالعه می‌کنند. معلم به‌جای اینکه آموزش استبدادی از بالا به پایین داشته باشد باید به تسهیلگر آموزشی تبدیل شود. تجربه نشان می‌دهد که در حوزه‌هایی که بسیار تأکید داشته‌ایم اتفاقاً دانش‌آموزان در همان حوزه‌ها کمتر از حوزه‌های دیگر یاد گرفته‌اند مثلاً در مدارس مذهبی اگر از دانش‌آموزان سؤالات مذهبی بپرسیم بسیاری از دانش‌آموزان پاسخ سؤالات را نمی‌دانند چون حجم مطالب بسیار بوده و دانش‌آموز از این حجم‌ چیزی دریافت نکرده است و صرفاً در ظواهر ‌مانده است.
 
متن مصاحبه بخش دوم را اینجا و بخش سوم را اینجا بخوانید.
 

مراکز سندروم داون کانون پرورش فکری راه‌اندازی می‌شود

 
مراسم گشایش مرکز سندروم داون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مرکز فرهنگی، هنری شماره ۲۱ کانون تهران، ۱۸ مهرماه با حضور حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در محل پارک فدک تهران برگزار شد.
 
پوراندخت بنیادی، مدیرعامل کانون خیریه سندروم داون طی سخنانی بیان کرد: مرکز سندروم داون در مرکز فرهنگی، هنری شماره ۲۱ تهران کاملاً برای کودکان و نوجوانان سندروم داون مناسب‌سازی شده و خانواده‌هایی که فرزندان سندروم داون دارند، می‌توانند از این مرکز برای فرزندان خود استفاده کنند. امیدوارم که در این مرکز اتفاقات بسیار خوب و خوشایندی برای فرشتگان سندروم داون رخ دهد. 
 
حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: سالانه حدود سه هزار کودک سندروم داون در کشور متولد می‌شوند که همگی ایشان از این حق برخوردار هستند که از امکانات فرهنگی، هنری و آموزشی برخوردار شوند. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز به عنوان یک دستگاه حاکمیتی وظیفه دارد که اسباب این برنامه را برای کودکان سندروم داون فراهم کند.
 

هفته کودک؛ از افتتاح مرکز فناوری‌های نوین تا طرح تریبون کودک

 
نشست خبری ویژه برنامه‌های هفته ملی کودک با شعار «برای کودک برای آینده» شنبه ۱۴ مهرماه با حضور حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کانون پرورش فکری برگزار شد.
 
حامد علامتی، مدیر عامل کانون پرورش کودکان و نوجوانان با بیان اینکه این نامگذاری در راستای ایجاد رفاه بیشتر برای کودکان است، افزود: فلسفه اصلی روز کودک همین مسئله است و باید برای آینده بهتر برای کودکان، سرمایه‌گذاری کرد و در کانون به دنبال این هستیم که مسئله کودک به مسئله جاری در جامعه و مسئله اول در خانواده‌ها تبدیل شود. این سطح‌بندی هم خانواده‌ها و هم مسئولان را شامل می‌شود و همچنین سرمایه‌گذاری برای کودکان، آینده آنها را تضمین خواهد کرد؛ از این رو باید هر روز هفته در طول سال، روز کودک باشد.
 
برخط
 
فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون و رئیس هفته ملی کودک گفت: متأسفانه یکی از آسیب‌ها این است که دیده‌بانی برای حمایت از حقوق کودک و نوجوان نداریم و اگر وجود دارد، نقش اصلی خود را ایفا نمی‌کنند. اگر در مبارزه با فساد و قاچاق و ... سامانه سوت‌زنی وجود دارد، در حوزه کودک فاقد شرایط صیانتی و نظارتی هستیم. با مرجع ملی کودک نیز مذاکره کردیم تا بتوانیم مدافع حقوق کودک و نوجوان باشیم که از ساختار بودجه‌ریزی تا برنامه‌های کلان توسعه را شامل می‌شود و اهالی رسانه باید به آن توجه کافی داشته باشند.
 
فلاح تصریح کرد: کودک و نوجوان نه به حقوق خود آگاه است و نه توان استیفای حقوق خود را دارد و رسانه‌ها باید زبان گویای آنها باشد و در قالب گفتمان‌سازی و نظارت و ارزیابی بتواند به این مهم عمل کند. از کانون نیز بخواهید این اتفاق بیفتد.  
 

زخم‌های عمیق بزرگسالی بر تن نحیف کودکان کار

 
۱۶ مردادماه در کشور ما روز ملی کودک است و کودکی آغاز مسیر بالندگی است به شرط آنکه فرزندانمان را به درستی در مسیر سلامت، سعادت و پیشرفت هدایت کنیم. دنیای کودکی را برای آنان شیرین و شیرین‌تر کنیم تا آسوده‌تر پا به دنیای بزرگسالی بگذارند. در این میان اما هستند کودکانی که سهمی از دنیای کودکی نبردند و خیلی زود روزهای بزرگسالی را تجربه کردند. روز کودک فقط برای کودکانی نیست که کودکی می‌کنند، بلکه در این روز بیش از هر روز دیگری باید به فکر کودکانی باشیم که طعم لذت بخش کودکی را نچشیدند و زخم‌های عمیق کارهای سخت بزرگسالی بر روی جسم نحیفشان نشسته است.
 
در حالی که براساس قوانین داخلی و بین‌المللی کودکان نباید کار کنند، واژه «کودکان کار» از پرتکرارترین مباحث آسیب‌های اجتماعی در ایران و بسیاری از کشورهای جهان است. اما چرا کودکان وادار می‌شوند که کار کنند و برای حل این معضل چه باید کرد.
 
فاطمه قاسم‌زاده، فعال حوزه کودکان و روانشناس کودک در گفت‌وگو با ایکنا، با تأکید بر اینکه نباید صرفاً نگاه ترحمی و دلسوزانه به بچه‌های کار داشت بلکه باید برای آنها برنامه‌ریزی کرد تا هر سال حداقل تعدادی از آنها از چرخه کار خارج شوند، گفت: مشکل کودکان کار فراتر از دلسوزی و ترحم است؛ دلسوزی فقط زمانی سودمند است که بتوانیم توجه افراد مختلف را به وضعیت کودکان کار جلب کنیم تا اقداماتی برای رفع این معضل انجام دهند اما اکتفا به بعد عاطفی به خصوص برای کسانی که در قبال کودکان کار مسئولیت دارند مناسب نیست. بعد عاطفی برای افراد عادی است که در خیابان یا کارگاه‌‌ها و ... این بچه‌ها را می‌بینند نه برای مسئولان.
 
برخط
 
علیرضا فخاری، استاندار تهران نیز در گفت‌وگو با ایکنا گفت: کودک برای کار نیست، کودک برای پرورش، آموزش و شکل‌گیری برای آینده است؛ اما ما لاجرم در یک فضای جدیدی قرار گرفته‌ایم و این ناخواسته است. این یک اراده خارجی است که با طرح‌ها و برنامه‌هایی که در بخش اتباع داریم تلاش می‌کنیم این بخش را اصلاح کنیم. 
 
علی فروزان‌فر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران نیز در پاسخ به اینکه چه کار فرهنگی در حوزه کودکان کار می‌توان انجام داد و چه اقداماتی صورت گرفته است؟ گفت: شما به بخشی از آسیب‌های اجتماعی یعنی کودکان کار اشاره کردید؛ من موضوع بزه‌های مختلف را به آن اضافه می‌کنم. پایه همه این مشکلات را وقتی با عینک فرهنگ نگاه می‌کنیم مسئله فرهنگ‌سازی است. بنابراین یکی از اقداماتی که می‌توان در این حوزه انجام داد توجیه جامعه فرهنگی هنری است تا نسبت به این اتفاقات واکنش نشان دهند و بی‌تفاوت نباشند.
 

خیررسانی به مددجویان بهزیستی به یاد مرحوم «سلیمی‌آشتیانی»

 
 به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تهران و در راستای ترویج و گسترش فرهنگ نیکوکاری در جامعه برای کمک به گروه هدف سازمان بهزیستی، مراسم بزرگداشت مرحوم هاشم سلیمی آشتیانی و رونمایی و آغاز توزیع لوازم‌التحریر و ویلچرهایی که نزدیکان و دوستان آن مرحوم برای بزرگداشت او خریداری و به گروه هدف بهزیستی اهدا کرده‌اند، ۱۸ مهرماه در شیرخوارگاه شبیر برگزار شد. 
 
محمد نصیری، مدیرکل بهزیستی استان تهران در این مراسم با اشاره اینکه آخرین روز هفته فرهنگی تهران برای گرامیداشت عنصری که در ذات همه مردم ایران است و آن خیرخواهی است، در شیرخوارگاه شبیر که از زمین و بنا و بازسازی و همه ارکان توسط خیرین انجام شده، اختصاص داده شده است. هزینه نگهداری و اداره این مرکز سال گذشته شش میلیارد تومان بود که از سوی خیرین تأمین شده است.
 
برخط
 
وی با اشاره به اینکه سه سال پیش متوسط بچه‌هایی که در مراکز نگهداری می‌شدند، ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر بود، گفت: اکنون در سه شیرخوارگاه ۱۰۰ کودک هم نداریم و کودکی که سه ماه اقامت در مرکز داشته باشد نیز وجود ندارد.
 
 احمد قیومی، فرماندار تهران نیز گفت: با افتخار اعلام می‌کنیم در مراکز نگهداری از کودکان تهران کمتر از ۱۰۰ کودک زیر سه سال نگهداری می‌شود. قوانین و بروکراسی را تسهیل کردیم تا زودتر بچه‌ها خانواده‌دار شوند. ۱۰ درصد جمعیت هر شهر دارای معلولیت هستند و حتماً مشارکت همه مردم و خیرین را می‌طلبد تا کارهای بزرگی برای حمایت از آنها انجام شود. نیاز به اصلاح قوانین برای حمایت از فعالیت خیرین داریم و حتماً در این زمینه فعالیت می‌کنیم. 
 

تولید مستند بانوان شاخص جهاددانشگاهی

 
پروژه مستندسازی بانوان شاخص جهاددانشگاهی به همت شورای مشورتی بانوان جهاددانشگاهی در حال انجام است. هدف از این پروژه شناسایی و شناساندن بانوان تأثیرگذار در فعالیت‌های شاخص جهاددانشگاهی است.
 
در این پروژه مستندی از بانوان شاخص جهاددانشگاهی در محل استودیو مبین سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور تهیه می‌شود. که در این مستند هر یک از این بانوان تأثیرگذار به حدود ۱۰ پرسش در خصوص فعالیت‌هایشان پاسخ می‌دهند.
 
در مرحله اول از این پروژه بانوان بازنشسته صاحب ایده و تأثیرگذار در بخش‌های مختلف جهاددانشگاهی و نیز بانوانی که فعالیت‌های اثرگذار و شاخص در مجموعه جهاددانشگاهی داشته‌اند، مورد پرسش قرار گرفته و مستند آن تهیه شده است.
 

ارائه مدل اصیل کنش مردمی محله‌ای از سوی بانوان؛ هدف اصلی ریحان‌شهر

 
گردهمایی کنشگران و فعالان اجتماعی مناطق ۲۲ گانه تهران در چهارمین رویداد ریحان‌شهر، ۱۷ مهرماه با حضور مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در محل تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.
 
پریسا موسی‌نژاد، دبیر اجرایی رویداد ریحان‌شهر در سخنانی اظهار کرد: ریحان‌شهر در دوره اول برگزاری خود، ۱۹۷ ایده دریافت کرد که در نهایت و پس از بررسی‌های انجام شده، ۱۹ پروژه مورد حمایت قرار گرفت. در سال دوم نیز تعداد ۱۴۸ طرح دریافت شد که در نهایت ۴۸ طرح مورد حمایت قرار گرفت. همچنین، در سال سوم نیز ۲۷۵ طرح به دبیرخانه ریحان‌شهر رسید که در نهایت نیز تعداد ۱۸۵ طرح به مرحله بررسی نهایی رسید و در پایان نیز ۱۴۷ طرح آماده اجرا در سال جاری شده و حمایت شدند.
 
برخط
 
مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در سخنانی بیان کرد:  ارائه مدل اصیل کنش مردمی محله‌ای حول مسئله‌ها و نیاز‌های واقعی حس شده از سوی بانوان در شهر، آروزی همگی ما است و آنچه تا امروز رخ داده، نتیجه تلاش و امید بانوان تهرانی حاضر در ریحان‌شهر است. تاکنون ۴۷ مدل ریحان‌شهری در جای جای تهران با ۴۷ مدل مختلف اجرایی شده است.
 
وی با بیان اینکه جمع طرح‌های ریحان‌شهر طی سال جاری به ۲۲۰ طرح خواهد رسید، گفت: عصاره تلاش ۷۸۰۰ بانوی امیدوار به ۴۷ طرح در ریحان‌شهر تبدیل شد و تعداد این طرح‌ها امروز به ۲۲۰ طرح رسیده که اجرای چنین طرح‌هایی در جای جای شهر تهران گنجینه بزرگی برای پایتخت است. زنانی که در قالب گروه‌های خلاق و نوآور و با ایمان حرکت می‌کنند، دارای آینده بسیار روشنی خواهد بود.
 

آغاز هفته فرهنگی تهران با ۲۰۰ برنامه در محور خرده‌فرهنگ‌ها

نشست خبری هفته فرهنگی تهران با حضور علیرضا فخاری، استاندار تهران؛ احمد قیومی، فرماندار تهران و علی فروزان‌فر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران شنبه ۱۴ مهرماه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران برگزار شد.
 
فخاری، استاندار تهران، با تأکید بر اینکه توجه و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی باید در این هفته مورد توجه قرار گیرد و در یک فضای روحانی ـ ایرانی قرار گیریم، گفت:  در این هفته باید توجه ویژه به داشته‌هایمان و اهداف بلندی که پیش‌قراولان فرهنگی برای آن تلاش کرده‌اند داشته باشیم و این تلاش‌ها را برای مردم تبیین کنیم.
 
برخط
 
احمد قیومی، فرماندار تهران در ادامه بیان کرد: برگزاری جشن مهر سینما، عصر شعر «طوفان شعر» با محور طوفان الاقصی که شعرای تراز اول با موضوع شهادت سید حسن نصرالله و حماسه مردم فلسطین شعرهای خود را قرائت خواهند کرد و داوری جشنواره موسیقی استان تهران از دیگر برنامه‌هایی بود که فروزان‌فر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران از برگزاری آنها در شهر تهران خبر داد. 
 
۳۰ روستا در اطراف تهران داریم که هر روستا ویژگی‌های خاص فرهنگی و گردشگری خود را دارد و توسعه بوم‌گردی و رسیدگی به روستاها می‌تواند آنها را به مقاصد گردشگری تبدیل کند.
 

برگزاری اولین دوره مسابقات بین‌المللی مناظرات دانشجویان

هشتمین گردهمایی مدیران اجرایی شعب سازمان دانشجویان ایران به مناسبت بیست و ششمین سالگرد تأسیس این سازمان، ۱۵ مهرماه با حضور علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان ایران و مدیران اجرایی شعب این سازمان در محل معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد.
 
 رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان ایران گفت: در سال گذشته سازمان دانشجویان بنا به وظیفه ذاتی خود که فرزند زمان خود بودن و توجه ویژه به نوآوری و خلاقیت است، علاوه بر برنامه‌های سالیانه، برنامه‌های جدیدی همچون تشکیل بسته اردویی در کنار طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» و ... را اجرا کرد که در سال گذشته بیش از ۱۰۰ اردو در این زمینه برگزار شد. لذا در حوزه گردشگری فعالیت‌های جدید سازمان در سال گذشته اجرا شد و امسال نیز بیستمین دوره طرح «ایران؛ مرز پرگهر» برگزار می‌شود.
 
برخط
 
وی بیان کرد: در حوزه مناظرات دانشجویی نیز مناظرات میان اساتید نیز امسال برای دومین دوره برگزار می‌شود. همچنین، کار ارزشمندی که فراخوان آن از امروز اعلام می‌شود، برگزاری اولین دوره مسابقات بین‌المللی مناظرات دانشجویان است که طی آذرماه امسال برگزار خواهد شد. این برنامه خلأ‌هایی که در جهان اسلام برای بیان آرمان‌های انقلاب اسلامی وجود دارد را برطرف می‌کند.
 

فراخوان جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر منتشر شد

 
بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، بزرگترین جشن سالانه این صنعت، هنر و رسانه با عنوان «جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر» را در طلیعه چهل و ششمین فجر شکوهمند انقلاب اسلامی ایران برگزار خواهد کرد. دبیرخانه دهمین دوره این رویداد، از فعالان این زیست‌بوم دعوت کرده است تا با بازآرایی و تجدید طراحی و ارائه آثار خود در این جشنواره شرکت کنند.
 
این رویداد در سه بخش اصلی رقابتی جایزه غزال زرین، جایزه بازی جدی(SEGAP) و رویداد سرمایه‌گذاری صنعت بازی(سکوی پرش غزال) برگزار می‌شود. همچنین رویداد تخصصی توسعه کسب و کار شامل کنفرانس‌های علمی آموزشی، جلسات کسب و کار B ۲ B و نمایشگاه بازی‌سازان خواهد بود.
 
مهلت ارسال آثار از ۲۸ مهر تا ۳۰ آبان است و اختتامیه مراسم و معرفی برگزیدگان نیز دی ماه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
captcha