کد خبر: 4243208
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۲
سیاستمدار مالزیایی‌ در گفت‌وگو با ایکنا:

عملیات زمینی علیه اسرائیل در جنوب لبنان به حزب الله دست برتر را می‌دهد

سیدابراهیم سیدنوح معتقد است؛ حزب الله از جنگ 2006 سیستم دفاعی پیچیده‌ای ایجاد کرده است و عملیات زمینی در جنوب لبنان به این حزب دست برتر را می‌دهد، همچنین هزینه‌های انسانی و سیاسی تهاجم زمینی برای رژیم صهیونیستی بسیار زیاد بوده و خواهد بود.

 با گذشت 395 روز از آغاز تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، جنایات این رژیم همچنان ادامه دارد. این حملات تا کنون بیش از 43 هزار شهید و ده‌ها هزار مجروح و صدها هزار بی‌خانمان در غزه برجای گذاشته است.

از سوی دیگر رژیم صهیونیستی با حمله به جنوب لبنان، جبهه دیگری را در منطقه گشوده است و در درگیری ارتش این رژیم با حزب الله لبنان تا کنون صدها نفر از مردم لبنان به شهادت رسیده‌اند. حزب الله نیز خسارات گسترده‌ای به رژیم صهیونیستی وارد کرده است.

در این مدت، ایران در پاسخ به ترور شهید هنیه در تهران و دیگر جنایات اسرائیل با دو عملیات وعده صادق 1 و 2 به تجاوز صهیونیست‌ها پاسخ داده است. ایران همچنین اعلام کرده است در پاسخ به تجاوز اخیر این رژیم به خاک خود عملیات گسترده‌تری را علیه سرزمین‌های اشغالی انجام خواهد داد. همه این تحولات باعث شده است که منطقه در آستانه تحولاتی بی‌سابقه قرار بگیرد. 

ایکنا برای بررسی تحولات و چشم‌انداز سیاسی منطقه با سید ابراهیم سید نوح (Syed Ibrahim Syed Noh) گفت‌وگویی انجام داده است.

سید ابراهیم سید نوح، یک سیاستمدار مالزیایی است که از سال 2018 به عنوان نماینده پارلمان منطقه لدانگ خدمت کرده است. او عضو حزب عدالت خلق (PKR)، یکی از احزاب ائتلاف پاکاتان هاراپان (PH) است و از ماه می 2024 به عنوان رئیس ایالتی شاخه ایالت جوهور این حزب خدمت کرده است.

 

شکل‌گیری ائتلاف بین‌المللی علیه اسرائیل پس از طوفان الاقصی

 
این سیاستمدار مالزیایی درباره دستاوردهای یک‌ساله طوفان الاقصی گفت: در این یک‌ سال اخیر، جنبش‌های مقاومت فلسطین، پایداری و سازگاری قابل توجهی را نشان داده‌اند. عملیات طوفان الاقصی با نشان دادن ظرفیت گروه‌های فلسطینی به ویژه حماس برای انجام اقدامات هماهنگ، نقطه عطفی را نشان داد و باعث ایجاد اختلال جدی در سیستم‌های نظامی و امنیتی اسرائیل شد.
 
وی ادامه داد: دستاوردها شامل افزایش آگاهی جهانی در مورد اشغالگری صهیونیست‌ها، افزایش همبستگی بین‌المللی و وادار کردن رژیم اسرائیل به اعتراف درباره عمق حمایت از فلسطین است. با این حال، از نظر فجایع انسانی و تخریب زیرساخت‌ها، خسارات سنگینی به بار آمده است. جنبش‌های مقاومت باید با حملات انتقام‌جویانه نظامی سنگین صهیونیست‌ها مقابله کنند. از سوی دیگر آنها باید پیروزی‌های نمادین خود را به دستاوردهای سیاسی بلند مدت تبدیل کنند.

 

بازنگری غرب در سیاست حمایت از رژیم صهیونیستی

 
سید نوح درباره چشم‌انداز حمایت کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی گفت: آینده حمایت غربی‌ها از اسرائیل به طور فزاینده‌ای به یک موضوع مورد مشاجره تبدیل می‌شود. در حالی که ایالات متحده و سایر دولت‌های غربی به دلیل اتحادهای تاریخی، نگرانی‌های امنیتی و گروه‌های لابی داخلی در حمایت از اسرائیل ثابت‌قدم بوده‌اند، افکار عمومی در حال تغییر است.
 
وی افزود: در یک سال گذشته جنبش‌ها و همبستگی‌های مردمی با فلسطین به‌ویژه در اروپا و ایالات متحده فعال شده است زیرا تعداد بیشتری از مردم از بحران انسانی و جنایات جنگی اسرائیل باخبر می‌شوند. با گذشت زمان، این تغییرات اجتماعی ممکن است بر تصمیم‌گیری‌های سیاسی تأثیر بگذارد؛ به خصوص که رهبران جوان‌تر و مترقی‌تر به قدرت می‌رسند. در حالی که ممکن است سیاست‌های رسمی به سرعت تغییر نکند اما عدم پذیرش بین‌المللی اقدامات اسرائیل می‌تواند باعث ارزیابی مجدد حمایت بی‌قید و شرط غرب از این رژیم شود.
 

نقش نخبگان در دفاع از آرمان فلسطین

 
سید نوح درباره نقش نخبگان در تقویت همبستگی و وحدت در جهان اسلام برای دفاع از فلسطین گفت: نخبگان در جهان اسلام نقش مهمی در شکل دادن به افکار و سیاست‌های عمومی دارند. روشنفکران، رهبران مذهبی و چهره‌های سیاسی می‌توانند به عنوان مدافعان قدرتمند حقوق فلسطینیان عمل کنند. تأثیر آنها در رسانه‌ها، نهادهای دانشگاهی و دیپلماسی بین‌المللی می‌تواند حمایت گسترده‌تری را جلب کند.
 
وی ادامه داد: هنگامی که این نخبگان متحد می‌شوند و تلاش خود را برای اولویت‌بندی فلسطین در برنامه‌های سیاسی انجام می‌دهند می‌توانند اقدامات هماهنگ مانند تحریم و فشار دیپلماتیک را تسهیل کنند. علاوه بر این، آنها می‌توانند وحدت را در بین گروه‌ها و کشورهای مسلمان تقویت و اطمینان حاصل کنند که آرمان فلسطین به جای اینکه موضوع شکاف‌های ژئوپلیتیکی باشد، یک مسئله وحدت‌آفرین است. مالزی همچنان نقش محوری خود را در این مورد بازی خواهد کرد.
 
سید نوح درباره ارزیابی حمایت جهان اسلام از فلسطین در یک سال گذشته گفت: حمایت جهان اسلام مؤثر اما پراکنده بوده است. در سطح مردمی، همدردی و همبستگی گسترده‌‌ای با فلسطین وجود دارد که از طریق اعتراضات، کمپین‌های رسانه‌های اجتماعی و کمک‌های بشردوستانه دیده می‌شود. با این حال در سطح دولتی، واکنش‌ها متناقض بوده است؛ این امر تا حد زیادی به دلیل منافع سیاسی و اقتصادی است.
 
وی ادامه داد: برخی از کشورها مانند ایران و ترکیه در حمایت از فلسطین فعال‌تر بوده‌اند در حالی که برخی دیگر  به‌ویژه کشورهای محور عادی‌سازی با اسرائیل موضع محتاطانه‌تری گرفته‌اند. این امر در مسیر تبدیل این حمایت مردمی به اقدامات سیاسی یکپارچه و مؤثر در مقیاس بین‌المللی یک چالش مهم است.
 

شکاف در جامعه اسرائیل، پیامد طوفان الاقصی

 
این تحلیلگر مالزیایی درباره اوضاع داخلی فلسطین اشغالی پس از جنگ غزه گفت: این رژیم در داخل با چالش‌های مهمی مواجه است. جنگ با تشدید اختلافات بین گروه‌های مختلف سیاسی، قومی و مذهبی در داخل این رژیم، تنش‌های اجتماعی موجود را تشدید کرده است. جناح‌های راست افراطی نفوذ قابل توجهی به دست آورده‌اند و برای سیاست‌های تهاجمی‌تر علیه فلسطینی‌ها فشار آورده‌اند که تنها به نارضایتی داخلی دامن زده است.
سیاستمدار مالزیایی: ایجاد ائتلاف بین‌المللی مردمی علیه جنایات اسرائیل مهمترین دستاورد طوفان الاقصی بود / اماده
 
 وی در ادامه گفت: بی‌ثباتی اقتصادی ناشی از هزینه‌های نظامی و فشار بین‌المللی نیز بر جامعه اسرائیل فشار وارد کرده است. علاوه بر این، محکومیت فزاینده جهانی و افزایش درخواست‌ها برای پاسخگویی، جایگاه بین‌المللی اسرائیل را در معرض خطر قرار داده است که منجر به نگرانی‌ مقامات درباره انزوای طولانی‌مدت این رژیم شده است.
 

احتمال رویارویی تمام‌عیار ایران و رژیم صهیونیستی

 
این تحلیلگر مالزیایی درباره اینکه ایران تاکنون دو بار به تجاوزات رژیم صهیونیستی پاسخ داده و هشدار داده است که در صورت تحریک بیشتر این رژیم با نیروی قوی‌تری پاسخ خواهد داد درباره اینکه آیا منطقه برای جنگ مستقیم ایران و اسرائیل آماده می‌شود گفت: وضعیت بسیار متزلزل است. هشدارهای ایران منعکس کننده محاسبات راهبردی آن، ایجاد تعادل بین بازدارندگی و اجتناب از درگیری تمام‌عیار است. هم ایران و هم اسرائیل عواقب شدید یک جنگ مستقیم را درک می‌کنند که می‌تواند کل منطقه را در بر گیرد. با این حال، احتمال یک اشتباه محاسباتی یا تشدید ناخواسته همچنان وجود دارد.
 
وی تأکید کرد: نفوذ فزاینده ایران از طریق هم‌پیمانانش در لبنان، سوریه و عراق، در صورت ادامه تشدید خصومت‌ها، احتمال درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر را افزایش می‌دهد. در حالی که جنگ مستقیم اجتناب‌ناپذیر نیست، منطقه مطمئناً به یک رویارویی مهم نزدیک‌تر است و احتمال درگیری‌های محدود بین نیروهای مورد حمایت ایران و اسرائیل در کوتاه‌مدت بالاست.
 

دست برتر حزب الله در عملیات زمینی

 
وی در مورد حمله زمینی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و چشم‌انداز این تهاجم در شرایطی که برخی تحلیلگران معتقدند حزب الله لبنان در  عملیات زمینی  دست برتر را دارد گفت: تهاجم زمینی به لبنان یک عملیات پرخطر برای اسرائیل خواهد بود. حزب الله به‌خوبی ریشه دوانده است و از جنگ سال 2006 سیستم دفاعی پیچیده‌ای از جمله تونل‌ها، موشک‌ها و تاکتیک‌های چریکی ایجاد کرده است. عملیات زمینی در جنوب لبنان به حزب الله دست برتر را می‌دهد. با اینکه توانایی‌های نظامی اسرائیل بسیار زیاد است، هزینه‌های انسانی و سیاسی تهاجم زمینی برای این رژیم بسیار زیاد بوده و خواهد بود.
 
وی ادامه داد: توانایی حزب‌الله برای عملیات انتقام‌جویانه در عمق اسرائیل، همراه با پایگاه پشتیبانی مردمی قوی آن در لبنان، باعث می‌شود که جنگ زمینی طولانی‌مدت نتیجه‌ای دلخواه برای اسرائیل به همراه نداشته باشد. به این ترتیب، با آنکه درگیری‌ها تشدید می‌شود، این رژیم از تهاجم زمینی تمام‌عیار اجتناب می‌کند مگر اینکه احساس کند گزینه استراتژیک دیگری ندارد.
 
گفت‌وگو از محمدعلی حق‌شناس 
ترجمه و تنظیم از محسن حدادی 
انتهای پیام
captcha