
به گزارش خبرنگار ایکنا، چهارمین نشست علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی با موضوع «فرهنگ در عصر فضای مجازی و هوش مصنوعی» امروز، ۳۰ مهر ماه در محل دانشگاه سوره برگزار شد.
سیدمحسن بنیهاشمی، دبیر نشست و عضو هیئت علمی دانشگاه سوره سخنران پایانی این نشست طی سخنانی با موضوع «زبان، گویش و لهجههای ایران زمین؛ سرمایه پر قدرت در عصر فضای مجازی» بیان کرد: جهان آفرینش براساس ارتباطات آفریده شده است و زبان جلوهای از آن است. قرار بود درباره آینده هوش مصنوعی و سواد فضای مجازی و زبان و گویشهای ایرانی صحبت کنم که چه ظرفیتهایی دارند. ما گمان میکنیم که همه ما باید یکدست شویم در صورتی که این یک خطر در عرصه فرهنگ است.
وی ادامه داد: کشور ما ایران از دیرباز سرزمینی چند زبانی، چند فرهنگی، چند قومیتی و چند مذهبی بوده است که ظرفیت محسوب میشود؛ اگر به هر کشوری که دارای هویت تاریخی است مراجعه کنیم از ابتدا تا انتهای آن کشورها، با یک زبان مواجه هستیم اما در ایران در هر منطقه با یک زبان، گویش و لهجه خاص مواجه هستیم. زبانها و گویشها سرمایه هستند و باید در فضای مجازی به این موضوع توجه کرد.
بنیهاشمی اظهار کرد: مسئولان حوزه فرهنگی وظیفه دارند از زبان، گویش و لهجه ایرانی حفاظت و نگهداری کنند. اگر در فضای مجازی نسبت به زبان اهانتی صورت میگیرد باید مقابل آن ایستاد. زیبایی ایران این است که اقوام متعدد در کنار هم زندگی میکنند و انس، آموزش و ترویج زبان باید مورد توجه واقع شود. ادبیات ایرانی فقط شعر و داستان نیست بلکه حکمت، دانش، علم و سبک زندگی است که از طریق زبان به ما منتقل شده است.
انتهای پیام