سیده زهره برقعی، مدیر جامعه الزهرا(س) در گفتوگو با خبرنگار ایکنا با اعلام این خبر اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران زمینه رشد و پیشرفت علمی بانوان را در عرصههای مختلف ایجاد کرده و کتاب سال بانوان فرصت مناسبی برای نقش آفرینی علمی و پژوهشی بانوان است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: کتاب صرفاً یک منبع انتقال اطلاعات نیست بلکه ابزاری برای شکل دهی به تفکر استراتژی آیندهپژوهی است.
وی ادامه داد: نگاه اسلام به حقوق زن و خانواده یک نگاه تمدنی و قابل ارائه در زمان حاضر است بنابراین شکلگیری و توسعه این تمدن اسلامی به این بستگی دارد که چه اندازه به پژوهشهای بانوان اهمیت بدهیم و برای آن سرمایهگذاری کنیم.
برقعی با بیان اینکه حمایت از آثار پژوهشی بانوان، شناسایی ظرفیت پژوهشی بانوان، تقویت توان پژوهشی بانوان از اهداف همایش کتاب سال بانوان است، گفت: امیدواریم که بتوانیم در این همایش با گردهمایی پژوهشگران، نقش تمدنسازی بانوان را در تولید علم و اشتراکگذاری پژوهشهایشان یک گام مؤثر برداریم.
وی تصریح کرد: بدون تردید هیچ مکتبی مانند اسلام نسبت به علم فراگیری دانش اهمیت قائل نشده است. اسلام تنها مکتبی است که به قلم سوگند یاد میکند و در اولین آیاتش بحث علم و تعلیم را به خداوند نسبت میدهد.
مدیر جامعه الزهرا(س) به روایتی از پیامبراکرم(ص) اشاره کرد و گفت: حضرت(ص) میفرماید؛ «المؤمنُ إذا ماتَ و تَرَکَ وَرَقةً واحِدَةً علَیها عِلمٌ تَکونُ تِلکَ الوَرَقةُ یَومَ القِیامَةِ سِترا فیما بَینَهُ و بَینَ النّارِ، و أعطاهُ اللّه ُ تبارکَ و تعالی بکُلِّ حَرفٍ مَکتوبٍ علَیها مَدینَةً أوسَعَ مِن الدُّنیا سَبعَ مَرّاتٍ؛ هر گاه مؤمن بمیرد و یک برگه که روی آن علمی نوشته شده باشد از خود بر جای گذارد، روز قیامت آن برگه پرده میان او و آتش میشود و خداوند به ازای هر حرفی که روی آن نوشته شده، باغی هفت برابر پهناورتر از دنیا به او میدهد.»
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود افزود: با توجه به در پیش بودن چهارمین همایش کتاب سال بانوان باید بگویم که کل آثار دریافتی ۸۶۶ اثر میباشد که ۸۳۵ اثر در سامانه جشنواره ثبت شد که از این تعداد ۳۵۶ اثر، مقاله علمی پژوهشی بوده است؛ ۳۴۸ نفر از افراد حقیقی آثار خود را به دبیرخانه ارسال کرده و ۲۲ اثر نیز از طرف شخصیتهای حقوقی و نهادها ارسال شده است. از تعداد آثار ارسالی، ۲۰ اثر مربوط به آقایان و مابقی متعلق به بانوان است.
برقعی با بیان اینکه در این دوره شاهد افزایش کمی و کیفی آثار هستیم، تصریح کرد: ۱۱۳ نویسنده حوزوی در حال تحصیل و ۱۲۹ فارغالتحصیل حوزوی آثار خود را به دبیرخانه فرستادند که ۵۸ نفر از سطح دو و بیش از صد نفر از سطح بودهاند.
وی تأکید کرد: مراسم اختتامیه چهارمین کتاب سال بانوان ۶ آذر در سالن بیداری اسلامی جامعه الزهرا(س) برگزار میشود.
اکبر پوستچیان
انتهای پیام