به گزارش ایکنا، حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی تسخیری؛ معاون ارتباطات و بینالملل دانشگاه ادیان و مذاهب، شامگاه 15 آبانماه در مراسم بزرگداشت حجتالاسلام و المسلمین عبدالکریم بیآزار شیرازی که از سوی انجمن ادیان و مذاهب حوزه در ساختمان انجمنهای علمی حوزه در قم برگزار شد با بیان اینکه تکریم عالم تکریم علم است، گفت: بنده با آقای جرج جرداق ملاقات و صحبتی داشتم؛ ایشان میگفت در شرق چیزی که ارزش ندارد علم است، کتابهای من در شرق خریدار ندارد ولی اگر به غرب ببرم برای هر صفحه آن ده دلار میدهند.
تسخیری با بیان اینکه در روایت داریم کسی که عالمی را خانهنشین و مردم را از آثار او محروم کند از رحمت خدا دور خواهد شد، اظهار کرد: در جامعه قدر علما و اندیشمندان به خوبی دانسته نمیشود و البته امیدوارم در آینده شخصیتهای بینالمللی را مورد تکریم قرار دهیم.
استاد دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه متاسفانه میراث فرهنگی و علمی در کشور کمتر مورد توجه است، افزود: ترامپ گفته بود که ما هفت تریلیون دلار در منطقه هزینه کردیم و به اهدافمان نرسیدم و بنده میگویم ای کاش یک هفتم آن را برای پیشرفت علمی در منطقه خرج میکردند که هم به نفع خودشان بود و هم به نفع مردم منطقه و به نفع علم.
استاد دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه بنده هر وقت آقای بیآزار شیرازی را میبینم به یاد آیتالله تسخیری میافتم زیرا در تلاش علمی و بینالمللی ویژگیهای مشترکی با آن مرحوم دارند، اظهار کرد: مهمترین بعد علمی ایشان فعالیت در عرصه قرآن است و در آثاری که نوشته است نشان داده که با قرآن مانوس است و عطر قرآن در آثار و بیانیات ایشان وجود دارد.
تسخیری بیان کرد: ما کمتر عالمانی داریم که بتوانند با نسل جدید صحبت بکنند با اینکه ممکن است افراد باسواد و اهل تقوا باشند اما باید راه آن را هم بدانند؛ امروز متاسفانه هر بلایی که در جامعه هست به خاطر کمتوجهی به نسل جدید است ولی ایشان زمانی اقدمات خود را انجام دادند که کسی کمتر به این مسائل میاندیشید.
وی افزود: شاخصه دیگر حجتالاسلام و المسلمین بیآزار شیرازی، گفتوگوی بین ادیان و مذاهب است؛ وقتی در ایران و جهان اسلام سخن از گفتوگو هست نام ایشان تداعی میشود؛ در جهان اهل سنت، قرضاوی به عنوان اسوه اهل سنت جهان معاصر معروف بود و بنده دیدم که قرضاوی بعد از نشستهایی که با آیتالله بیآزار داشتند از ایشان تاثیر پذیرفته و مدافع شیعه در جلسات مختلف بود و این نشانه قدرت گفتوگو و اثرگذاری ایشان است.
استاد دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه شخصیتهای بزرگی راه تقریب را پیمودند ولی در دوره معاصر بدون تردید ایشان در این زمینه پیشگام است، گفت: ایشان زمانی وارد این بحث شدند که کسی جرئت این کار را نداشت و به محض اینکه کسی حرف از تقریب میزد او را تکفیر میکردند و به او اتهام میزدند.
وی افزود: مشکل بزرگ امروز در جهان اسلام تفرقه است؛ ما دائما از سازمانهای بینالمللی انتقاد داریم که چرا به داد غزه و لبنان نمیرسند ولی این انتقاد را از خودمان بکنیم که چرا ما به دنبال وحدت نرویم و چرا انسجام را بین خود مسلمین ایجاد نکنیم.
تسخیری تصریح کرد: به تعبیر رهبری باید دنبال تمدنسازی اسلامی باشیم که تقریب پیش مقدمه آن است.
استاد دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به خلق نیکوی حجتالاسلام و المسلمین بیآزار شیرازی، بیان کرد: بنده از آقای بیآزار جز تبسم ندیدم در حالی که برخی علما به خصوص در مواضع مخالفت با دیگران ممکن است رفتار تندی داشته باشند.
انتهای پیام