کد خبر: 4246792
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
حسینی نیشابوری در گفت‌وگو با ایکنا تشریح کرد

ابعاد شخصیتی مجاهد نستوه شهید سیدحسن نصرالله

رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ با اشاره به ویژگی‌های شهید نصرالله تصریح کرد: او در شرایط بسیار سخت، شرح صدر بسیار زیادی داشت و این میسر نمی‌شود مگر اینکه انسان به واقع مسلمان باشد و این شرح صدر که نشان‌دهنده صبوری و توسعه وجودی انسان است، می‌تواند در صحنه‌های بسیار سختی که در این سال‌ها در مبارزه با دشمن برای ایشان رخ داد خودش را نشان دهد.

ابعاد شخصیتی مجاهد نستوه شهید سید حسن نصرالله

حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی نیشابوری، رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عضو ستاد برگزاری همایش بین‌المللی مکتب نصرالله که به مناسبت چهلمین روز شهادت دبیرکل‌ فقید جنبش مقاومت اسلامی لبنان(حزب‌الله) صبح امروز، 19 آبان در تهران برگزار می‌شود در گفت‌وگو با ایکنا درباره ابعاد شخصیتی شهید سیدحسن نصرالله گفت: یکی از ویژگی‌های شهید سید حسن نصرالله این بود که در شرایط بسیار سخت، شرح صدر بسیار زیادی داشت و این میسر نمی‌شود مگر اینکه انسان به واقع تسلیم و مسلمان واقعی باشد. همچنانکه خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «أَفَمَن شَرَحَ ٱللَّهُ صَدۡرَهُۥ لِلإِسلَٰمِ فَهُوَ عَلَىٰ نُورࣲ مِّن رَّبِّهِ: پس آيا كسى كه خدا سينه‌اش را براى [پذيرش] اسلام گشوده و او از جانب پروردگارش بر نورى [از هدايت استوار] است»(22/ زمر) به واقع این شرح صدر که نشان‌دهنده صبوری و توسعه وجودی انسان است، می‌تواند در سختی‌هایی مثل صحنه‌های بسیار سختی که در این سال‌ها در مبارزه با دشمن برای ایشان رخ داد خودش را نشان دهد.

وی دومین ویژگی شخصیت قرآنی سید مقاومت را عقلانیت و حکمت دانست و تصریح کرد: عقلانیت و حکمتی که ایشان دارد خیلی کمک کرد به اینکه ایشان منشاء اثر باشد و بسیاری از موفقیت‌ها و پیروزی‌ها در جبهه مقاومت و جبهه اسلام مربوط به این ویژگی می‌شد که ایشان در رهبری حزب الله داشت. در واقع ایشان آیه شریفه «يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ: (خدا) به هر كس كه بخواهد حكمت مى‌بخشد، و به هر كس حكمت داده شود، به يقين‏، خيرى فراوان داده شده است‏؛ و جز خردمندان‏، كسى پند نمى‏‌گيرد»(269/ بقره) را ترجمه عملی کردند و در بسیاری از تصمیماتی که ایشان بر اساس حکمت و عقلانیت در شرایط سخت اتخاذ کردند مصداق خیر کثیر شدند.

حسینی نیشابوری افزود: سومین بعد شخصیتی که می‌شود ویژگی قرآنی این شهید بزرگوار دانست این است که ایشان در حوزه مدیریت راهبردی بسیار قوی بودند. مدیریت یک کار مهم و بسیار سخت است آن هم در شرایطی که بحران وجود دارد و مدیریت بحران مورد نیاز است که با شرایط عادی کاملاً متفاوت است. ایشان واقعاً نگهبان بزرگی هم برای محدوده‌های جغرافیایی و سرزمینی لبنان و هم برای محافظت از حدود اسلامی بودند؛ چه به شکل سخت‌افزاری و به چه شکل معنوی، شهید نصرالله نگهبان قوی و دانایی بود.

وی در ادامه گفت: ویژگی دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد این که ایشان در نهادسازی و کادرسازی بسیار قوی عمل کرد و توانست بنیانی را پی‌ریزی و افرادی را پرورش داده و سازماندهی کند که لشکریان اسلام باشند و به خوبی و با دقت و شجاعت در زمان مورد نیاز وارد عمل شوند. 

رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: یکی دیگر از ویژگی بسیار مهمی که در وجود ایشان به عنوان یک ویژگی قرآنی می‌توان نام برد مجاهدت و شجاعت او است. موضوعی که در جای جای قرآن به آن اشاره شده است. خصوصاً اینکه این ویژگی برای محافظت از دین خدا به عنوان یک مؤلفه بسیار مهم شمرده شده است. خداوند در قرآن می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ: اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد هر كس از شما از دين خود برگردد به‌زودى خدا گروهى [ديگر] را مى‌آورد كه آنان را دوست مى‌دارد و آنان [نيز] او را دوست دارند [اينان] با مؤمنان فروتن [و] بر كافران سرفرازند در راه خدا جهاد مى‌كنند و از سرزنش هيچ ملامتگرى نمى‏‌ترسند اين فضل خداست آن را به هر كه بخواهد مى‏‌دهد و خدا گشايشگر داناست» (54/ المائده) یا در جای دیگری می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوصٌ: خدا کسانی را دوست دارد که صف زده در راه او جهاد می‌کنند [و از ثابت قدمی] گویی بنایی پولادین و استوارند» (4/ الصف). در مورد پیامبر نیز این موضوع آمده است: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ: محمد(ص) فرستاده خداست و یاران و همراهانش بر کافران بسیار قویدل و سخت و با یکدیگر بسیار مشفق و مهربانند.

حجت‌الاسلام نیشابوری در پایان گفت: یکی دیگر از ویژگی‌هایی که می‌شود برای شخصیت قرآنی شهید سید سن نصرالله برشمرد؛ انس با قرآن، دعا، عبودیت و بندگی است. ایشان حقیقتاً تمام زندگی را ـ بر ساس خاطراتی که از نزدیکان و همکاران ایشان بیان شده و بسیار هم برجسته شده ـ بنده‌ای واقعی برای خداوند متعال بود و بسیار به انس با قرآن، دعا، مناجات و خلوت با خداوند متعال اهتمام داشت؛ امری که بسیار به ایشان کمک می‌کرد بتواند در راه خدا ثابت‌قدم مانده و مجاهدت و تلاش کند.

همچنین، همایش مکتب نصرالله با حضور میهمان داخلی و خارجی و مدیران ارشد نظام از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ امروز، 19 آبان در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار می‌شود. برنامه صبح ویژه سخنرانی‌های عمومی و برنامه بعدازظهر شامل نشست‌های تخصصی است.

در این همایش محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنران ویژه حضور دارد. دیگر سخنرانان داخلی همایش مکتب نصرالله، آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس عراقچی وزیر امورخارجه، حجت‌الاسلام و المسلمین اختری رئیس کمیته حمایت از مردم فلسطین و حجت‌الاسلام و المسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هستند.

محورهای اصلی برگزاری این همایش به بررسی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شخصیت سیدحسن نصرالله با هدف الگوسازی و تبیین نقش رهبران آینده مقاومت اختصاص دارد. 

انتهای پیام
captcha