به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی صبح یکشنبه، 20 آبان با حضور علی رمضانی، دبیر «هفته کتاب» و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد.
رمضانی در ابتدای این نشست ضمن گرامیداشت یاد تمامی شهدا به ویژه «شهدای امنیت» گفت: آنچه که امروز در ساحت جاری بودن امنیت در حوزه عمومی و فرهنگی کشور شاهد هستیم مدیون شهدایی است که با ایثار جان خود، آرامش و امنیت را بر این سرزمین حاکم کردهاند.
وی با بیان آنکه دو رویداد کتابی بزرگ که در طول سال در کشورمان برگزار میشود، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و هفته کتاب هستند خاطرنشان کرد: نمایشگاه کتاب به شکل متمرکز در تهران با امکان خرید و دستیابی به کتاب سراسر کشور و هفته کتاب؛ رویدادی منتشر و پراکنده در سراسر کشور است که شاهد برنامههای مختلف و متعددی با محوریت یار مهربان در سراسر ایران در این هفته خواهیم بود.
دبیر سیودومین هفته کتاب با اشاره به آنکه انتخاب شعار «خواندن برای همدلی» در راستای رویکرد ترویجی با محوریت کتاب بهعنوان سیاست کلان برگزاری هفته کتاب در جمهوری اسلامی ایران است تصریح کرد: دسترسی هرچه سهلتر و سادهتر مردم به کتاب؛ ارتقای سطح مطالعه؛ ترویج کتابخوانی و همچنین تلاش برای ارتقای دغدغه دستگاهها در حوزه امر ترویجی با محوریت کتاب از مهمترین رویکردهای هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران است که این هفته در سطح ملی؛ استانی؛ سازمانها و نهادها و ستاد هفته کتاب در چهار بخش متفاوت برگزار خواهد شد.
رمضانی با اشاره به آنکه دلیل نامگذاری این هفته بزرگداشت مفسر زندهنام علامه طباطبایی است خاطرنشان کرد: از جمله برنامههای ملی میتوان به انتشار گزارش تحلیلی بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مانند ادوار قبل، همچنین تجربه برگزاری نخستین جایزه ملی و بینالمللی کتاب کودک و نوجوان که از آن بهعنوان «کتاب سال کودک» در کشور یاد میشود و امیدوار به استمرار آن خواهیم بود اشاره کرد.
دبیر هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در گام سیودوم در تشریح کلانترین برنامههای این هفته در سطح ملی و استانی با بیان آنکه به شکل رسمی 23 آبان مطابق سنت همیشه با حضور در مرقد مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و تجدید بیعت با آرمانهای او از سوی مدیران، متولیان امر فرهنگ و نمایندگان بدنه نشر شاهد آغاز رسمی هفته کتاب خواهیم بود یادآور شد: برپایی ضیافت قلم و نشر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ تلاش برای برگزاری نشست با حضور رؤسای قوا با حضور مجموعه نشر و نویسندگان از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: برپایی اولین رویداد ملی «قهرمان» در 30 آبان که در تقویم فرهنگی بهنام «روز قهرمان» نامگذاری شده و رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر سه کتاب شهدای مدافع حرم و تجلیل از خانواده شهدا و رونمایی از آثار استانی در این حوزه به شکل سراسری در کشور برگزار خواهد شد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به آنکه تا به این لحظه 600 برنامه از استانهای مختلف به دست ما رسیده که اغلب این برنامهها در حوزه ترویج، تجلیل از فعالان نشر و برپایی نشستهای تخصصی مربوط به کتاب نیز بر پایه پویشها و مسابقات است یادآور شد: به عنوان نمونه در قالب مهمترین این رویدادهای استانی میتوان به استان یزد، برپایی اختتامیه جشنواره ادبی مهدی آذریزدی؛ استان همدان، اختتامیه جایزه «کتاب قلم»؛ استان زنجان، برپایی جشنواره «مشق کتاب»؛ استان ایلام، تجلیل از نویسندگان نوقلم؛ استان خوزستان، برپایی جشنواره «کتاب مدرسه»؛ استان چهارمحالوبختیاری، برپایی رویدادی با محوریت فلسطین و تبیین مقاومت و افتتاح اولین «خیابان کتابخوانی» در کشور در استان سمنان اشاره کرد.
دبیر سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در تشریح برنامه سازمانها و نهادها با اشاره به آنکه 81 دستگاه اعم از دستگاههای سازمانی، نهادی، انجمنها، تشکلها، دانشگاهها و مراکز علمی، وزارتخانهها، نهادهای ملی پژوهش و شهرداری در این دسته قرار میگیرند گفت: برپایی نشست «کتاب اکو» و رونمایی از هفت کتاب اهل قلم منطقه اکو؛ افزایش اعتبار مجدد یارانه خرید کتاب برای هر کد ملی به مبلغ 250هزار تومان در ازای خرید یک میلیون تومان کتاب؛ همچنین اتصال درگاه «بازار کتاب» برای کتابفروشان و تمامی علاقهمندان در حوزه خرید کتاب با بیشاز 180هزار عنوان کتاب که تا این لحظه از پایان نمایشگاه بینالمللی کتاب امسال بیشاز 120هزار نفر از این بازار به شکل برخط کتاب خریداری کردهاند و احیای مجدد برنامه «کتابگردی» بعد از 9 سال وقفه با همکاری اتحادیه ناشران از جمله اقدامات سازمانی و نهادی در هفته کتاب جمهوری اسلامی در گام سیودوم آن به شمار میرود.
در ادامه این نشست نوبت پرسش خبرنگاران رسید که خبرنگار ایکنا سه پرسش را از دبیر سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران مطرح کرد.
1) با توجه به سیاستهای ترویجی هفته کتاب که در سخنان شما نیز بارها بر آن تأکید شد، طی ادوار پیش شاهد بودیم که حداقل یکی دو هفته قبل از برگزاری «هفته کتاب» در حوزه نماهای عمومی شهری، سازمان زیباسازی شهرداری اقدام به نصب پوسترها و بنرهای نویسندگان نامآشنا و کتابهای مطرح کشور میکرد. اما امسال خبری از این اتفاق نیست! چنین اقدامی قرار است رخ دهد یا خیر؟
2) با توجه به تمرکز برنامهها با محوریت کتاب طی هفته کتاب جمهوری اسلامی و عدم استمرار آن در طول سال چگونه میتوان اطمینان و امیدی به جریانسازی در حوزه رویکرد کلان ترویجی و ارتقای فرهنگ کتابخوانی میان عموم مردم در طی سال داشت؟
3) اگر ایران را کشوری با 80 یا قریب به 90 میلیون نفر جمعیت در نظر بگیریم و برنامه بیش از یکسال کار تبلیغی در حوزه معرفی «بازار کتاب» را رصد کنیم؛ شنیدن خرید کتاب تنها توسط 120هزار نفر از این بازار برای کشور ایران آیا جای سوال در حوزه عدم توفیق سیاستهای ترویجی خانه کتاب و ادبیات ایران ایجاد نمیکند؟
رمضانی در پاسخ به پرسش نخست ایکنا با اشاره به آنکه از امروز و فردا بهتدریج کار نصب پوسترها در نماهای شهری و بیلبردها با رویکرد کتابهای مطرح و نویسندگان آغاز میشود گفت: غلبه این رخداد از نیمه هفته کتاب خواهد بود و طی صحبتها و سازمان زیباسازی شهرداری توافق بر این صورت گرفته که این تصاویر تا مدتی بر نماهای عمومی شهری باقی بماند.
رمضانی در پاسخ به پرسش دوم ایکنا با بیان آنکه برنامههای ارائهشده ازسوی دستگاهها، سازمانها و نهادهای متولی امر فرهنگ و یا مرتبط با حوزه فعالیتهای فرهنگی و کتاب تنها 15درصد آنها به برنامههای عمومی با محوریت مردم اختصاص دارد بیان کرد: این دست از نگرشهای با محوریت جامعیت مردم در قالب رویکرد مطالبهگر به سازمانها و نهادها ارائه شده و امیدواریم در سال آینده و برگزاری هفته کتاب شاهد افزایش برنامههای مردمی ازسوی سازمانها و نهادها باشیم.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در پاسخ به سومین پرسش ایکنا مربوط به «بازار کتاب» با اشاره به آنکه باید نسبت به این مسئله اذعان داشت که با وجود کارهای تبلیغی «بازار کتاب» همچنان میان مردم ناشناخته است گفت: در حالی که امکانات آن در حوزه بهرهبرداری آسانتر از سوی مخاطبان افزایش پیدا کرده است. همچنین با افزایش اعتبار هر کد ملی ایرانی، امکان تهیه کتاب آسانتر شده است اما نباید فقط بازار کتاب را به عنوان تنها درگاه تهیه کتاب در نظر گرفت و آمار ارائه شده فقط مربوط به این بازار است. بیتردید شکل خرید و تهیه کتاب توسط علاقهمندان به این حوزه از راههای مختلف صورت میگیرد که عدد و آمار را بسیار بیش از 120هزار کتاب خریداری شده بازنمایی خواهد کرد.
سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران زا 23 تا 30 آبان در سراسر کشور برگزار میشود.
انتهای پیام