منطق بسیج مقاومسازی حداکثری کشور در مقابل تهدیدها و خطرها است؛ منطق بسیج این است. امام خمینی(ره) با دوراندیشی تشخیص داد که برای آسیبناپذیر شدن کشور و ملت و انقلاب، نیاز مبرمی وجود دارد به یک نیروی گستردهی عظیم مردمی، چون انقلاب مال مردم است، کشور مال مردم است؛ بهتر از هر عامل دیگری و هر عنصر دیگری، این مردمند که میتوانند از کشورشان و از انقلابشان دفاع کنند، مشروط بر اینکه راه در مقابل آنها گذاشته بشود؛ این راه را امام مشخص کرد: بسیج. این منطق بسیج است.(مقام معظم رهبری)
امروز ۴۵ سال از فعالیت بسیج در کشورمان میگذرد و دایره فعالیتها و خدمترسانی نیروهای بسیجی تنوع و تعدد بیشتری به خود گرفته است. سازمان بسیج مستضعفین از جمله نهادهای برگرفته از انقلاب اسلامی است که طی 45 سال از آغاز فعالیتهای خود توانسته تا خدمات فراوانی را در حوزههای مختلفی همچون دفاع مقدس، محرومیتزدایی، مبارزه با بلایای طبیعی و ... به مردم ارائه کند.
ایکنا همزمان با هفته بسیج در رابطه با مهمترین شاخصههای تفکر بسیجی و تأثیرگذاری این فعالیتها در جامعه برای ایجاد امید بیشتر در میان مردم به گفتوگو با سردار حجتالاسلام کریم سرافراز، جانشین نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین پرداخته است که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
بسیج یک فرهنگ و تفکر و به معنی حضور بهترین و بانشاطترین و با ایمانترین نیروهای عظیم ملت عزیز ایران است که در میدانهایی که برای منافع ملی و اهداف بالای کشور ایجاد شده، حضور مؤثر داشته و دارد. بسیج مجموعهای است که پاکترین انسانها، فداکارترین، مؤمنترین و آمادهترین جوانان کشور در آن برای کار در راه اهداف عالی این ملت و سعادت و خوشبختی ملت گرد هم جمع شدهاند.
بسیج مجموعهای است که باعث خشم و ناراحتی دشمن و امیدواری و خاطرجمعی دوستان است. یکی از برکات انقلاب اسلامی و از معجزات شگفتانگیز و ویژه انقلاب اسلامی همین بسیج است که از یادگارهای امام راحل عظیمالشأن و معمار کبیر انقلاب اسلامی است و ایشان این شجره طیبه را با اخلاص، دید الهی و حکمت برای ملت و کشور به یادگار گذاشتند.
مقام معظم رهبری میفرمایند که بسیاری از پیشرفت و موفقیتهای کشور مرهون تفکر بسیجی است. فرهنگ بسیج به معنای مردمی بودن و متعهد بودن است. فرهنگ بسیج، فرهنگ ترحم به ضعیف و شدت مقابله و مواجهه با ظلم و ظالم است. فرهنگ بسیجی نیز خدمت به همه مردم و حضور در همه صحنههایی است که جامعه و کشور به آن احتیاج و نیاز دارد.
لذا با این نگاه، بسیجی یک انسان تکلیفگرا بوده و به دنبال انجام وظیفه و ادای تکلیف است. اینکه حضرت امام(ره) به بسیجی بودن خود افتخار کرده و فرمودند که من افتخار میکنم که خود یک بسیجی هستم، حاکی از اوج عزت و اقتدار بسیج است. نکته دیگر اینکه بسیج، منحصر به کشور ما نیست، بلکه بسیج فراملی و فرامرزی است. اینکه حضرت امام(ره) فرمودند که هستههای مقاومت جهانی شکلی میگیرد، به تعبیر مقام معظم رهبری، این هستههای مقاومت جهانی همان بسیج است. این مجموعه، بسیج ما نیست، بلکه بسیج، بسیج کشورهای محور مقاومت است اما این مجموعهها همان فرهنگ بسیج ایران اسلامی را به همراه دارند.
این هستههای مقاومت جهانی امروز به توفیق الهی تحقق پیدا کرده و همان هستههای مقاومتی که امام راحل(ره) خبر و بشارت آن را داده بودند، امروز در منطقه در حال تعیین سرنوشت ملتها بوده و سرنوشت منطقه را همین هستههای مقاومت تعیین میکنند. یک نمونه از این هستههای مقاومت و تفکر بسیجی در طوفانالاقصی مشاهده شد که یک حادثه تاریخساز بود و توانست جدول سیاستهای آمریکا در منطقه را به هم بزند.
لذا بسیج، امیدبخش بوده و توکل بسیج و بسیجی نیز باید به خدا باشد که «وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ؛ و هر کس بر خدا توکل کند، پس او برایش کافی است». بسیج درخت تناور انقلاب اسلامی است که امام رحل(ره) آن را غرس کرده و مقام معظم رهبری به آن قوا بخشیدند. لذا تفکر بسیجی هر کجا که باشد، مایه خیر و برکت ملتها و جامعه اسلامی خواهد بود.
امروز بسیج با تمامی حرکتهای خود در بخش سازندگی، مقابله با طوفانها، سیلها و حوادث طبیعی و نیز با خدمترسانی همهجانبه به جامعه میتواند امید و نشاط را در جامعه و بهویژه در میان نسل امروز بیشتر کند و باعث امیدآفرینی در میان جوانانی باشد که دشمنان تمامی هجمه خود را معطوف به منحرف کردن آنها کردهاند. امروز همه این حرکتها و اقدامات امیدبخش، امیدآفرین و نشاطآفرین بسیج است که به جامعه سرایت کرده و امید جامعه را نسبت به آینده این نظام و انقلاب بیشتر میکند.
فعالیتهای بسیج در میان مردم که برگرفته از خود مردم است، باعث میشود تا روز به روز این شجره طیبه تنومندتر شده و بذر امید را در میان جامعه بپاشد. بسیج با اقدامات خود که در میدان انجام میشود و بدون هیچگونه چشمداشتی به خدمترسانی و محرومیتزدایی در میان محرومان میپردازد، باعث میشود تا مردم و به ویژه مستضعفان و محرومان روز به روز امیدوارتر شده و خود برای رفع نیازهای یکدیگر وارد میدان شوند.
بسیج همواره در حوادث مختلف از بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله و ... به عنوان اولین نیروهای مردمی وارد جریان میشود و با کمک مردم به رفع نیازهای جامعه میپردازد. در حوادث مختلف دیگر همچون شیوع ویروس منحوس کرونا نیز بسیج از ابتدای شیوع این بیماری پای کار بوده و بسیجیان به انحای مختلف از تهیه ماسک و دارو گرفته تا ضد عفونی کردن معابر و تغسیل اموات و ... تلاش کردند تا در حد توان خود از تأٍثیر بیشتر این ویروس در میان مردم بکاهند.
بسیجی به معنای یک انسان بیکار و معطل نیست، بلکه بسیجی انسانی است که در همه عرصهها و با تفکر و عمل بسیجی توانسته است تا شتاب زیادی به حرکتهای اجتماعی، حرکتهای سازنده و فعالیتهای اقتصادی در جامعه دهد.
سازمان بسیج مستضعفین امروز پس از 45 سال از انقلاب اسلامی، گامهای بسیار مؤثری در زمینههای مختلف علمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برداشته است و توانسته تا با ایجاد اقشار تخصصی بسیج در عرصههای مختلف نسبت به جذب نخبگان و دانشمندان اقدام کند. این نخبگان بسیجی امروز در قالب گروههای جهادی بسیجی و اقشار مختلف بسیج نسبت به خدمترسانی به مردم و محرومان اقدام میکنند.
در این زمینه شاهد هستیم که گروههای جهادی اعم از گروههای تخصصی پزشکی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... در مناطق محروم کشور حاضر شده و به محرومیتزادیی از محرومان کشور میپردازند. این همان تفکر بسیجی است که بدون هیچ ادعایی و در گمنامی کامل هر کجا که جامعه نیاز داشته باشد و با اذن رهبر معظم انقلاب اسلامی وارد گود شده و با تمامی وجود به خدمترسانی به مردم میپردازد.
انتهای پیام