به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در مجمع فعالان حوزه خانواده اظهار کرد: در تمام برنامههای توسعه و سیاستگذاریها، تعیین بودجه چه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، همواره خانواده جایگاه ویژهای داشته که البته این نگاه در واقع نگاه از بالا به پایین بوده که خانواده را عنصری آسیبپذیر، منفعل و در معرض آسیب برشمرده است.
وی با بیان اینکه در مدل مدیریت شهری به ویژه در ساختار ادارهکل امور زنان و خانواده، این نگاه به سمت کنشگری و تعامل خانوادهها در اداره شهر و حل مسائل و مشکلات تغییر یافته، اظهار کرد: ما در رویکرد «شهر خانواده» تلاش کردیم که برای کشف مسائل و ارائه راه حل از سوی خانوادهها فضایی گشوده شود؛ اینکه خانوادهها، مسائل را کشف واولویتبندی کنند، برای آن راه حل ارائه دهند و برای آن راه حل ارائه شده هم ظرفیت و بستر اجرایی پیدا کنند .حتی بعد از اجرا، ارزیابی و بررسی کنند.
اردبیلی تصریح کرد: در واقع در این نگاه مدیریتی، خانواده آغازگر حلقه سیاستگذاری است.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با اشاره به این نکته که خانواده محور بودن در شهر به معنای این نیست که شهر ما تبدیل به شهر دوستدار خانواده شده است، بیان کرد: در رویداد ایده پردازی تهران خانواده که سال گذشته برگزار شد دو هزار و 300 گروه برای اداره بهتر شهر به ما ایده دادند که چگونه خانواده میتواند قابلیت کنش و رسمیت داشته باشد؛ این ایدهها در حیطههای مختلف، ناظر به کنشگری بود.
وی ادامه داد: بیش از 700 ایده در بانک اطلاعاتی ذخیره شده که ایدههای بکر و قابل اجرایی هستند. باید تاکید کنم که نگاه ما به خانواده محوری در شهر تهران، فقط در عرصههای فرهنگی و اجتماعی نیست؛ بلکه سایر حوزهها مثل شهرسازی و عمران ، خدمات شهری و ... دربرمیگیرد. باید تلاش کنیم ایدههای تهران خانواده حداقل در بخشی از سیاستگذاریمان لحاظ شود.
اردبیلی به رویداد ریحانشهر اشاره و بیان کرد: تلاش کردیم در این رویداد از ظرفیت زنان در محلات برای حل مسایل محله و خودشان بهره ببریم.
به گفته مشاور شهردار تهران در امور زنان وخانواده، مدیریت شهری به دو و نیم میلیون خانواده ساکن در پایتخت، نه به عنوان مسئله، بلکه به عنوان واحد حل مسئله نگاه میکند.
اردبیلی در ادامه به ظرفیت دختران شهر اشاره کرد و افزود: ما به دنبال آن هستیم تا همه دختران نوجوان با هر عقیده و اعتقادی، صرفا با رویکرد کنشگری بتوانند تجربه همافزایی زیست خانوادگی را با زیست اجتماعیشان در یک رویداد و یا فرآیند تجربه کنند. برگزاری رویدادها «تهراندخت» در همین راستا اجرایی شد.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنانش به امور فراغتی، تفریحی و نوآفرینی زنان و دختران هم پرداخت و اظهار کرد: ما یک میلیون و ششصد هزار مترمربع فضای ویزه بانوان در شهر تهران فقط ذیل ادارهکل امور زنان و خانواده داریم که البته فضاهای ویژه بانوان از ابتدای دهه90 با تشکیل بوستان بهشت مادران رقم خورد که به مرور زمان، تکثر پیدا کرد و شهربانوها نیز به آنها اضافه شد. این فضاها در واقع یک مزیت ویژه برای شهر تهران است که الگویی برای سایر شهرها، کلانشهرها و حتی سایر کشورها شده است.
به گفته وی، مطابق آمار هفت میلیون نفر روز از امکانات ۹ بوستان بزرگ ویژه بانوان در سطح پایتخت و برنامههای خاص و فضاهای ورزشی آن بهرهمند شدهاند. همچنین، به غیر از بوستانهای بانوان دو شهربانو نیز فعال است و در دوره جدید مدیریت شهری به تنها شهردخت پایلوت که فضای ویژه دختران بوده، شش مرکز دیگر افزوده شده که قرار است تا روز دختر هم شش مرکز دیگر فعال و در نهایت 12 شهردخت به عنوان مراکز نوآوری ویژه دختران خدمات ارائه دهند.
اردبیلی تصریح کرد: امسال نیم همت صرف بهسازی، به روز کردن و متناسبسازی این فضاهای ویژه بانوان شده که به زعم ما هنوز کم است.
انتهای پیام