کد خبر: 4251612
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰

۳۵ برگزیده پویش «سوغات اربعین» تجلیل شدند

مراسم اختتامیه دومین پویش سوغات اربعین، از ۳۵ برگزیده این پویش تقدیر به عمل آمد.

۳۵ برنده پویش سوغات اربعین معرفی و تقدیر شدندبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه دومین پویش سوغات اربعین امروز ۱۱ آذرماه با حضور حجت‌الاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ حسن مسلمی‌نائینی، رئیس جهاددانشگاهی و جمعی از فعالان و برگزیدگان این پویش در سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف برگزار شد. 
 
قبل از آغاز مراسم رسمی اختتامیه، حجت‌الاسلام خسروپناه و مسلمی‌نائینی از نمایشگاه آثار هنری و محصولات اربعین از جمله کوچک‌ترین قرآن جهان که با حکاکی بر روی سنگ عقیق با فناوری نانوتکنولوژی کتابت شده است بازدید کردند و در جریان روند برگزاری این پویش و محصولات تولید شده قرار گرفتند.
 
در این پویش که با هدف جمع‌آوری تجارب و خاطرات زائران اربعین برگزار می‌شود، سال گذشته ۳۲۰ اثر به بخش داوری راه‌ یافت و در دومین دوره امسال ۷۰۰ اثر داوری شد که نشان دهنده استقبال بیشتر مردم از این پویش است. 
 
در ابتدای این مراسم محسن مردانی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف که بانی و برگزارکننده این پویش است، گفت: از دو هفته پیش از اربعین تا یک ماه پس از اربعین پویش سوغات اربعین در سراسر کشور اجرا می‌شود و آثار شامل اشعار، دلنوشته‌ها و ... از سراسر کشور دریافت می‌شود.
 
وی ضمن تقدیر از نهادهای مختلفی که در برگزاری این پویش مشارکت کردند، گفت: سال گذشته این پویش در پنج قالب عکس، شعر، دلنوشته، فیلم و کلیپ برگزار شد اما امسال بخش‌های نقاشی، خاطره و نقاشی کودک به آن اضافه شد و بخش ایده‌های علم و فناورانه نیز به عنوان بخش ویژه به این پویش افزوده و ایده‌های خوبی نیز دریافت شد. 
 
مردانی با اشاره به اینکه امسال ۳۵ برگزیده داریم، گفت: چون طرح ملی بود و بسیاری از شهرستان‌ها و استان‌های دیگر شرکت کرده بودند در واحدهای استانی از آنها تقدیر خواهد شد. 
 
وی اعلام کرد: امیدواریم سال آینده به حوزه علمی و فناوری غنای بیشتری دهیم و بر روی این بخش تمرکز کنیم.
 
در ادامه حسن مسلمی‌نائینی، رئیس جهاددانشگاهی، از جهاددانشگاهی صنعتی شریف تشکر کرد و گفت: به دنبال این بودیم که کاری بزرگ و ماندگار در جهاددانشگاهی برای پیاده‌روی اربعین انجام دهیم؛ به ویژه اینکه کار فرهنگی کمی در این خصوص انجام شده است.
 

پیوست فرهنگی برای فعالیت‌های علمی جهاددانشگاهی

 
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی به عنوان نهاد انقلابی دانش‌بنیان براساس کار فرهنگی شکل گرفت و حتی کارهای علمی جهاد نیز با پیوست فرهنگی انجام می‌شود. جهاددانشگاهی شریف یک نهاد صنعتی است اما چنین کارهای فرهنگی ارزشمندی در آن انجام می‌شود.
 
مسلمی‌نائینی افزود: دفتر جهادگران جهاددانشگاهی هم در جهت اعزام و حضور اعضا در اربعین و هم در برگزاری پویش‌های مربوط به این مراسم در حال فعالیت است.
 
حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی مولود انقلاب فرهنگی است اما درخت تنومندی شده که در حوزه‌های مختلف کارهای ارزشمندی انجام داده است، گفت: اخیراً از رویان بازدید داشتم، که البته نتوانستم همه بخش‌های آن را ببینم اما شاهد بودم که چقدر دانشمندان جوان در این مجموعه فعال و چه درصد قابل توجهی از بانوان دانشمند در حال فعالیت هستند و دانش را به دانش‌بنیان و دانش‌بنیان را به محصول تبدیل می‌کنند. 
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: جهاددانشگاهی الگوی حکمرانی صنعت و فرهنگ است و کارهای ارزشمندی در این حوزه‌ها انجام داده است و سوغات اربعین نیز از جمله این کارهاست. اربعین الگوی حکمرانی مردمی است و مردم ایران و عراق بیش از یک ماه در خدمت مردم هستند و دولتی‌ها نقشی ندارند، بلکه تسهیل‌گر هستند.
 
در ادامه کتاب آثار مکتوب پویش سوغات اربعین رونمایی شد. حجت‌الاسلام حمید احمدی، دبیر کمیته آموزشی فرهنگی ستاد مرکزی اربعین نیز در جمع حاضران مراسم اختتامیه پویش سوغات اربعین، ضمن تشکر از رئیس جهاددانشگاهی برای برپایی این پویش، گفت: امیدواریم این پویش در سال‌های آینده قوی‌تر و پربارتر برگزار شود. ورود نهادهای عمومی، فرهنگی و دانشگاهیان به موضوع اربعین به شکل‌گیری تمدن جدید اسلامی منجر می‌شود و اکنون کارهای خوبی در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد.
 

بررسی علمی پدیده اربعین

 
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ام.ای.تی امریکا سال ۲۰۱۵ اولین پژوهش اربعین را انجام داده است، خواستار ورود جدی‌تر دانشگاهیان به بررسی علمی این پدیده شد و گفت: تاکنون ۳۰۰ رساله با موضوع اربعین تصویب شده که ۱۰۵ رساله دفاع شده است. ۳۰۰ مقاله نیز در مجلات داخلی منتشر شده اما نیازمندیم اساتید به سایر زبان‌ها مقالاتی را تهیه کنند.
 
حجت‌الاسلام احمدی افزود: در گزارشی که در خصوص اربعین تقدیم مقام معظم رهبری شد ایشان دو بار فرمودند با کمک اساتید دانشگاه‌ها ظرفیت اربعین بیشتر شناخته شود. اربعین ظرفیت دیپلماسی عمومی، فرهنگی، هنری و‌ ... دارد که باید شناسایی شود. چهارمین همایش بین‌المللی اربعین نیز با موضوع الهیات اربعین در فروردین ماه برگزار می‌شود.
 
در ادامه این مراسم از برگزیدگان این همایش با اهدای لوح، تقدیر شد.
انتهای پیام
captcha