عباس سلیمی؛ رئیس هیئت داوران رقابتهای آقایان در مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم (تبریز، 1403) در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: برگزاری مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه سند افتخار برای نظام اسلامی و دوستان مسئول در مرکز امور قرآنی این سازمان است و چهل و هفتمین دوره برگزاری آن نشان میدهد از نخستین سال پیروزی انقلاب اسلامی در هر وضعیت، چه جنگ و چه صلح پرچم این رقابتها بر روی زمین نمانده است.
این قاری بینالمللی ادامه داد: درباره مسابقات بینالمللی قرآن کریم که امسال شاهد برپایی چهل و یکمین دوره آن در مشهد مقدس خواهیم بود و این اختلاف شش دوره بین سطح ملی و بینالمللی باید گفت؛ در مقاطعی همچون جنگ تحمیلی امکان حضور متسابقان خارجی وجود نداشت. نظام جمهوری اسلامی ایران باید بابت اهتمام به امر مقدس قرآن به خود ببالد.
این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: قرآن صرفاً برای خواندن و تبرک نیست، معتبرترین سند بالادستی کائنات است، مافوق همه قوانین مطرح میشود. وقتی چنین مسابقه بزرگ قرآنی برگزار میشود، از آنجا که قرآن عصاره کتب آسمانی است، سایر نهادها به مساعدت نهادهای قرآنی آمده تا شاهد برگزاری باشکوهتر، منضبطتر و تأثیرگذارتر این رویداد قرآنی باشیم.
عضو هیئت بازرسان صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی گفت: امسال با تأکیدات حجتالاسلام والمسلمین خاموشی؛ رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و بر پایه برنامهریزی دقیق مسئولان امور در مرکز امور قرآنی این سازمان، ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور، ستاد مسابقات در آذربایجان شرقی و کمیته فنی هیئت داوری شاهد برگزاری هرچه باشکوه این دوره از رقابتها هستیم که ورق تکمیلکننده آن پایمردی مردم سلحشور تبریز قهرمان است و اگر کسانی بدون در نظر گرفتن این کوشش و جهدی که برگزارکنندگان این مسابقات تاکنون به خرج دادند به انتقاد از روند آن البته بدون در نظر گرفتن برخی مقتضیات و شرایط برآیند، کمال بیانصافی است.
این داور مسابقات بینالمللی درباره روند داوری این دوره گفت: خوشبختانه مسابقات با وجود فشردگی، اما در کمال آرامش، متانت و با موقعیتسنجی و تنظیم خوب زمان از سوی کمیته برگزاری و فنی و متسابقان در حال برگزاری است و این موارد به موقع برای قضاوت در اختیار هیئت داوران قرار میگیرد. طبیعی است که در برخی موارد، متسابقان تقاضای تجدیدنظر داشته باشند و این امر از سوی هیئت داوران انجام میشود، که یا نظر متسابق به حق است و اگر هم اینگونه نباشد هیئت داوران ایشان را قانع میکنند. پیشبینی میکنم این روند تا 29 آذر که پایان مسابقات است در فضای صمیمانه و کاملاً کارشناسی و فنی پیش برود.
مشاور امور قرآنی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به این پرسش که برخی خواستارند تا بخش نغمات دینی نیز همچون بخش معارفی از بخش آوایی (حفظ، قرائت و ترتیل) مجزا و زمانی دیگر برگزار شود، تأکید کرد: نظرات دوستان محترم است، اما فضای بخش معارفی که در آن عدهای از پژوهشگران و طلاب به امر تحقیق در مورد قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه میپردازند، بسیار با بخش نغمات دینی متفاوت است. این شیوه برگزاری مسابقات پس از مدتهای متمادی کار کارشناسی و مشورتی با کارشناسان و استادان صورت گرفته است.
سلیمی در پایان گفت: با این حال طرحکنندگان این موضوع میتوانند آن را با فرض همه مختصات اجرایی در قالب یک ایده به سازمان اوقاف ارائه دهند و البته در آن ضمانت اجرایی آن را نیز متذکر شوند و اینکه خودش به عنوان یک ایدهپرداز تا چه اندازه میتواند در طراحی مختصات چنین ایدهای برنامهریزی و تأمین اعتبار داشته باشد؟ چرا که به هر حال در برگزاری مسابقات به این شکل که شاهد آن هستیم، همه موارد از مسائل مالی، امنیتی و تجهیز امکانات و برخورداری از ظرفیتهای کارشناسی مورد توجه قرار میگیرد.
یادآور میشود، مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی ۱۹ تا ۲۹ آذرماه در دو بخش نغماتی و آوایی در مصلای تبریز برگزار میشود. پیش از این در همین محل شاهد رقابتهای بخش بانوان طی ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی تجلیل شدند.
رقابتها به صورت زنده از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود.
مخاطبان ایکنا میتوانند در پرونده ویژه خبری چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانالهای ایکنا در شبکههای اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.
گفتوگو از امیرسجاد دبیریان
انتهای پیام