کد خبر: ۴۲۵۳۶۷۹
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱
دعاخوان شرکت‌کننده در بخش نغمات دینی:

برگزارکنندگان مسابقات قرآن به تقویت ظرفیت‌های رشته دعاخوانی اهتمام ورزند

حجت‌الاسلام شهاب امانتچی که در رشته دعاخوانی مسابقات سراسری قرآن شرکت کرده است، گفت: نظام حمایتی از دعاخوانان منتخب و شرکت‌کننده در مسابقات باید گسترده‌تر شود و مسئولان برگزاری از این ظرفیت به وجود آمده نهایت استفاده را در محافل و مجالس رسمی ببرند.

برگزارکنندگان مسابقات قرآن به تقویت ظرفیت‌های رشته دعاخوانی اهتمام ورزندحجت‌الاسلام‌و‌المسلمین شهاب امانتچی، دعاخوان متسابق چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم است که در روز دوم این رقابت‌ها، قرعه نهم از دعای ابوحمزه ثمالی را قرائت کرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به اینکه در این عرصه رقابتی شاهد بروز استعدادهای خوب و مطلوبی در حوزه دعاخوانی هستیم، گفت: آن گونه که باید و شاید از این ظرفیت و قابلیت در محافل و مجامعی غیر از عرصه رقابتی استفاده نمی‌شود، در حالی که سازمان اوقاف و امور خیریه همچنان پس از برگزاری مسابقات و اتمام هر دوره از آن‌ها باید پیگیر اوضاع و احوال افرادی باشد که جزء برترین‌های عرصه دعاخوانی در کشور هستند.

امانتچی که از استان قم در رشته دعاخوانی این دوره از مسابقات شرکت کرده است، نسبت به این امر که نه تنها رسانه ملی بلکه شبکه‌های استانی صدا و سیما نیز از هنری که آن‌ها در اختیار دارند استفاده نمی‌کند، معترض بود و این درخواست را داشت که امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، واصل میان دعاخوانان با نهادهایی باشد که نتیجه آن نشر حداکثری اجرای آن‌ها باشد تا به این وسیله استعدادهای جدید در این حوزه شکوفا شود.

این متسابق دعاخوان بر این امر تصریح کرد: در شرایطی که پایان این مسابقات، پایان ارتباط متسابقان با ستاد برگزاری مسابقات است و آن‌ها به حال خود رها می‌شوند تا مگر در سال بعد مجدد در آن شرکت کنند، به این نکته تأکید کرد تا زمانی که اوضاع بر  این منوال است همچنان سلیقه شنیداری مخاطبان با نغمات و نواهای قدیمی انس پیدا خواهد کرد و ذائقه آن‌ها به سمت شنیدن آواها و نغماتی که در آن نوآوری و خلاقیت وجود دارد، متمایل نخواهد شد.

وی توجه به ظرفیت‌های جوان در عرصه دعاخوانی را موجب پویایی و استقبال بیشتر مخاطبان به این واسطه که نسبت به شنیدن نغماتی در ساختارهای جدید عرضه ترغیب می‌شوند، دانست و نظام حمایتی را تنها بر این اصل که سازمانی همچون اوقاف حلقه واصل دعاخوان با محافل رسمی و رسانه‌ای شود ندانست بلکه امور قرآنی این سازمان با توجه به شناختی که به جهت برگزاری مسابقات نسبت به افراد پیدا می‌کند می‌تواند بانی کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی به جهت ارتقای کیفی اجرای دعاخوانان شود.

امانتچی به این نکته اشاره کرد که یک بار در زمان شیوع کرونا شورای عالی قرآن با برگزاری دوره‌هایی غیر حضوری و آنلاین به این امر مبادرت ورزید و هفته‌ای یک بار به شکل برخط با برخی از دعاخوانان شناخته شده ارتباط می‌گرفت و در جهت پیشرفت آن‌ها کوشش و اهتمام داشت چه بهتر که این امر اتفاقاً به شکل حضوری مجدد از سوی یکی از نهادهای ذی‌ربط از سر گرفته شود و شاهد بروز استعدادهای جدید و شکوفایی بیشتر دعاخوانان منتخب و جوان باشیم.

یادآور می‌شود، مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی ۱۹ تا ۲۹ آذرماه در دو بخش نغماتی و آوایی در مصلای تبریز برگزار می‌شود. پیش از این در همین محل شاهد رقابت‌های بخش بانوان طی ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی تجلیل شدند.

رقابت‌ها به صورت زنده از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

مخاطبان ایکنا می‌توانند در پرونده ویژه خبری چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانال‌های ایکنا در شبکه‌های اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.

انتهای پیام
captcha