
به گزارش ایکنا،
عبدالوهاب فراتی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، 20 آذرماه در نشست «
سه دهه مجاهدت علمی در حوزه اندیشه سیاسی اسلام» که از سوی این پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه روحانیت بخواهد یا نخواهد مورد کنکاش و مطالعه قرار میگیرد ولی چرا دانشگاهیان متولی این مطالعه شوند و خود ما نباشیم، گفت: به خاطر دارم یکی از روزنامهنگاران معروف ایران میگفت بعد از کارهایی که فلان فرد در پژوهشگاه انجام داد مطالعات دانشگاهی حوزه قم از جمله سیاست در ادبیات ایران هم شکل گرفت.
وی افزود: بعدا هم حوزه نجف اضافه شد که به نظر بنده حوزه نجف هم پدیده ناشناخته برای ما بود و ما تحولات آن را از نزدیک به درستی نمیفهمیدیم و البته گامهای خوبی در این عرصه برداشته شد.
فراتی افزود: کتابی مختصر در مورد جریانات نجف نوشته بودم و حجتالاسلام علی راد؛ استاد دانشگاه تهران به بنده گفت من در پیادهروی اربعین عکسهای مقتدی صدر و دیگران را زیاد میدیدم و اگر این کتاب را نخوانده بودم متوجه جریانشناسی این مسئله نمیشدم. به هر حال بنده معتقدم حوزه سیاست جای شناخت و تحلیل عمیق دارد.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گامهایی در این عرصه برداشته است و تمایل زیادی هم به ادامه دارد ولی این کارها هزینهبر هستند، اظهار کرد: مثلا ما امسال بنا به ضرورت گروه سیاست، حوزه کربلا را به پروژههای جاری اضافه کردیم ولی این نیازمند حضور میدانی در کربلاست زیرا هم جریان شیرازیها و ولایتیها به کربلا بازگشتند و هم جریانات انقلابی مجددا در حال فعالشدن هستند.
فراتی با بیان اینکه ما اطلاعات درستی از زمانی که شیرازیها را از کربلا اخراج کردند نداریم، تصریح کرد: اگر بخواهیم این مطالعات را شروع کنیم نیازمند حضور ناپیوسته هستیم ولی این نگرانی وجود دارد که پژوهشگاه به دلیل مشکلات مالی زیر بار این مسئله نرود.
وی تاکید کرد: برای ما که دنبال تقویت شیعه هستیم این نوع جریانشناسیها مهم است و باید در این مسیر قدم جدی برداریم.
پرداختن به فقه مقاومت
همچنین حجتالاسلام سیدسجاد ایزدهی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سخنانی با بیان اینکه برخی میگویند امام خمینی(ره) انقلاب را بر مبنای حکمت صدرایی بنا نهاد، گفت: معتقدم مرحوم امام(ره) اندیشهای را مبتنی بر تفکر خودشان و البته متاثر از حکمت متعالیه بنا نهادند ولی مقولاتی چون فلسفه سیاسی از جمله کارهایی جدیدی است که وجود نداشته و الان هم به آن شکل وجود ندارد و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این عرصه پیشتاز است.
وی با اشاره به پرداختن به بحث مقاومت در گروه سیاست پژوهشگاه، افزود: از تابستان در ذهنم بود که بحث فقه مقاومت رواجی ندارد و کسی این کار را شروع نکرده است لذا سراغ این بحث رفتم؛ البته کتابهایی در این عرصه در چند سال اخیر نوشته شده است به خصوص در بحث مبانی و ... و برخی کارها هم عمدتا در موضوع جهاد است نه مقاومت لذا در فقه الثوره کار جدی نشده است.
ایزدهی با بیان اینکه بنده 40 جلسه در این زمینه برگزار کردهام ولی همچنان اندر خم یک کوچهایم، گفت: حضور اعضای گروه سیاست در مراکز مختلف و پذیرفتن مسئولیت برخی انجمنها یا کار تحقیقی در برخی مراکز دیگر نشانه اخلاص اعضاست و فراتر از موظفی علمی خود این کارها را انجام میدهند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه اندیشه انقلاب و امام و رهبری در دسترس است ولی ما نتوانستهایم آن را به محصول قابل استفاده برای کسانی که در فضای یوتیوب و .... هستند، تبدیل کنیم، تاکید کرد: محصولات ما تبدیل به متون انگلیسی و عربی نشده است و در فضاهای مجازی مورد استفاده نیست و کتب ما عمدتا در شمارگان مشخصی منتشر میشود ولی اگر آن را در قالب جلسات کوتاه در یوتیوب و دیگر فضاها منتشر کنیم قطعا هم فروش کتب بالا خواهد رفت و هم اندیشه ما توسعه زیادی پیدا خواهد کرد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان تصریح کرد: پژوهشهای ما باید به اهدافی مانند دروس دانشگاهی و نوشتن قانون و ... نزدیکتر شود که البته چشمانداز آینده ما همین مسئله است.
انتهای پیام