به گزارش ایکنا؛ هفته سپریشده آذر در کنار پوشیدن رخت و قبای زمستان به تن آخرین ماه پاییز و گذشتنش از نیمه؛ در حوزه فرهنگ و هنر با وجود اتفاقات و رویدادهایی چون همدلی کودکان و نوجوانان ایران با همتایان خود در غزه و لبنان و نمایش فیلم در بخش ویژه «سینما حقیقت» در حوزه روایت ددمنشیهای رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم نوار غزه و لبنان و خبر خوشحالکننده صدور سند کاخ گلستان بعد از 89 سال این روزهای سرد را برای اهالی فرهنگ و هنر به ایامی خوشخبر و گرم بدل کرده است.
عدم حضور موضوعات قرآنی در تولیدات مستند سوره؛ فریاد کودکان ایرانی برای همدلی با کودکان غزه و لبنان؛ تاکید شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر بر جوانگرایی؛ صدور مجوز ساخت شش فیلمنامه سینمایی؛ انتشار فراخوان کارتون و کاریکاتور «شکست ترمیمناپذیر»؛ جلوگیری از سودجویی با اعطای مجوز گویندگی و دوبله؛ «عروسی در برف» در فیلم فجر؛ «تنها گریه نکن» حاصل همکاری صداوسیما و سکوهای نمایش خانگی؛ آغوش باز شبکه دوم به روی برنامهسازان؛ تمدید مهلت شرکت در جشنواره «نوجوونیم»؛ ارومیه ایستگاه آخر تئاتر بسیج و «سودای عشق»؛ حکم جدید رئیس رسانه ملی برای دبیر جشنواره فیلم کودک؛ تمدید مهلت ارسال آثار مستمر به جشنواره پژواک؛ صدور سند مالکیت کاخ گلستان پس از 89 سال؛ فاصله گرفتن گوش مردم از موسیقی فاخر؛ بهبودی حال کیانوش عیاری و نمایش ۲۳ مستند ایرانی و خارجی با موضوع غزه در «سینما حقیقت» از جمله مهمترین اخبار فرهنگ و هنر هفته سوم پاییز به شمار میرود.
در ادامه گزیدهای از این رخدادها و رویدادهای خبری ایکنا در هفته جاری از خاطرتان میگذرد.
نشست خبری فعالیتهای مرکز مستند سوره با حضور محمدرضا امامقلی؛ مدیر مرکز مستند سوره، ۱۷ آذر برگزار شد.
امامقلی در این نشست گفت: مرکز مستند سوره در دوره جدید اصلیترین توجه خود را به «فعالیتهای فراتهرانی» متمرکز کرده است زیرا معتقدیم فیلمسازان بسیار بااستعدادی در شهرستانها وجود دارند که متأسفانه کمتر شرایط برای دیده شدنشان فراهم است.
وی در پاسخ به ایکنا مبنی بر اینکه در دوره جدید تا چه حد روی موضوعات قرآنی توجه میشود؟ گفت: تلاش میکنیم تا روح قرآن در تمامی آثار این مرکز وجود داشته باشد اما در دوره جدید به صورت اختصاصی طرحی در زمینه موضوعات قرآنی به دستمان نرسیده است.
مشروح کامل نشست خبری و اطلاعرسانی مرکز مستند سوره مهر حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در زمینه فعالیتهای این نهاد در اینجا قابل رصد است.
مراسم و رویداد هنری «حمایت کودکان ایرانی از کودکان بیپناه غزه و لبنان با شعار ما تمام نمیشویم»، ۱۸ آذر در سالن غدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
مونا رحمانی؛ دبیر اجرایی همایش «حمایت کودکان ایرانی از کودکان بی پناه غزه و لبنان» در این مراسم با اشاره به آنکه تمام تلاش خود را با محور این رویداد به کار بستیم تا اینبار با موضوع کودکان و بهره بردن از صدای آنها بهعنوان مظلومترین آسیبدیدگان جنگ در نوار غزه و لبنان با نمای «درنا» که معرف صلح در جهان به شمار میرود استفاده کنیم گفت: البته نماد دیگر را که برآمده از فرهنگ ایرانی یعنی «هندوانه» بود نیز انتخاب کردیم. چرا که توییتر هر توییت حمایتی از لبنان را حذف میکرد؛ اما نماد هندوانه که رنگهای پرچم کشورهای فلسطین، لبنان و ایران عزیز نیز در آن بود توسط توییتر قابلیت حذف شدن نداشت و میتوانست نشاندهنده صدای اعتراض ما باشد.
متن کامل این گزارش و مرور بیانیههای مختلف قرائت شده در این رویداد در اینجا قابل رصد و مطالعه است.
با حضور معاون امور هنری و اعضای شورای سیاستگذاری و دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر، نخستین شورای سیاستگذاری این رویداد برگزار شد.
نخستین شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر با حضور نادره رضایی، معاون امور هنری، اعضای شورای سیاستگذاری و دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر برگزار شد.
رضایی در این نشست گفت: اگر به جشنواره موسیقی فجر، تنها منوط به نتیجه نگاه کنیم میتوانیم از فرصتها به خوبی بهره بگیریم و در مسیر همراهی هنرمندان گام برداریم. اما همه اینها در صورتی است که بتوانیم احترامزداییهای پیشین را جبران کنیم و با احترام به بزرگان، به سراغشان برویم تا ما را همراهی کنند.
رضا مهدوی، دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر نیز این جلسه گفت: جوانگرایی یکی از اهداف مهم ما به شمار میرود و جوانهایی که به دنبال صحنه هستند در جشنواره میتوانند خودشان را نشان دهند. همچنین حضور بانوان در جشنواره نقطه امید است و ما میتوانیم با گسترش فضای جشنواره برای جوانان و بانوان فرصت مناسبی را در جشنواره موسیقی خلق کنیم.
فیلمنامههای «سطرهای خط خورده» به کارگردانی محمدرضا خاکی؛ «ولگرد» به کارگردانی محمد حمزهئی؛ «در امتداد پل» به کارگردانی محمدعلی عسگری؛«زنی به نام نبات» به کارگردانی و نویسندگی عبدالرحمن رضائی؛ انیمیشنهای «افسانه سپهر» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابیگرگری و «خوان هفتم» به کارگردانی و نویسندگی سیدمحمدعلی وزیری موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی را اخذ کردند.
باشگاه طنز و کاریکاتور انقلاب اسلامی، دومین فراخوان سراسری کارتون و کاریکاتور «شکست ترمیمناپذیر» را با محوریت سخنان و کلیدواژههای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد حرکت مجاهدان فلسطینی در عملیات «طوفانالاقصی» منتشر کرد.
علاقهمندان میتوانند تا روز اول دی برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال آثار با شناسه @farakhan_cartoon در پیامرسانهای بله، ایتا و تلگرام در ارتباط باشند.
همچنین بخش ویژه این فراخوان با موضوع «حقوق بِشَر» خواهد بود و مازیار بیژنی و محمدعلی رجبی داوران این جشنواره هستند که پس از پایان فراخوان به داوری آثار میپردازند.
بیستوهشتمین قسمت از برنامه «صمیمانه» با حضور حامد تقیزاده بهجتی؛ مدیر سکوی «هنر صدا»، امین خرمی؛ کارشناس رسانه، گوینده و روزنامهنگار، جعفر صادقی؛ مدیر ارزیابی و رتبهبندی ساترا برگزار شد.
امین خرمی، کارشناس، گوینده رسانه و روزنامهنگار در این برنامه با بیان آنکه «دوبله» و به ویژه «گویندگی» میان عموم مردم فارغ از شناختی که نسبت به این دو هنر تخصصی دارند؛ دو بستر برای رسیدن به شهرت است تصریح کرد: همین مؤلفه باعث شده تا بسیاری از افراد فارغ از آنکه تخصصی در این حوزه داشته یا به استناد تنها یکی، دو نام از نامهای شناختهشده عرصه گویندگی و دوبله کشورمان وارد میدان شوند و با یا بدون مجوز دست به تأسیس دفاتری بزنند و این دفاتر را بدل به دکانهای اقتصادی برای سودجویی از آن علاقه عموم مخاطب به این دو هنر جهت رسیدن به مطامع خود کنند.
وی با بیان آنکه حضور اساتید برجسته حوزه گویندگی و دوبله در سکوی ارائهدهنده خدمات حوزه «گویندگی» و «دوبله» سبب اعتماد مخاطب میشود یادآور شد: اعطای مجوز به سکوهای گویندگی و دوبله مانع از سودجویی میشود.
مشروح کامل این برنامه و نشست تخصصی درحوزه سکوهای ارائهدهنده خدمات «گویندگی» و «دوبله» را میتوانید در اینجا مطالعه کنید.
فیلم سینمایی «عروسی در برف» به کارگردانی محمدرضا رحمانی كه فیلمبرداری آن به پایان رسیده است برای اولین بار در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر به نمایش در خواهد آمد. این فیلم اجتماعی، موضوعی خانوادهمحور دارد و در آن به آموزههای دینی و سبک زندگی در لایههای پنهان قصه توجه میشود.
لعیا زنگنه، سیامک صفری، نسرین مرادی، عبدالله روا، کاظم نوربخش و محمد اسدنیا بازیگران این فیلم سینمایی هستند و شهرام شكوهی خواننده پاپ نیز در اولين تجربه بازيگری خود مقابل دوربین این فیلم رفته است.
سریال تلویزیونی «تنها گریه کن» به تهیهکنندگی میلاد حاجی پروانه و کارگردانی علی درخشنده به زودی روی آنتن شبکه افق پلتفرم روبیکا و نماوا خواهد رفت. این مجموعه اولین همکاری میان صداوسیما با پلتفرمهای روبیکا و نماوا در تولید سریال است.
این سریال بر اساس کتاب «تنها گریه کن» ساخته شده که مقام معظم رهبری آن را تقریظ کرده است. این کتاب روایتگر زندگی مادر شهید محمد معماریان است و علی درخشنده و پیام کردستانی نگارش فیلمنامه آن را انجام دادهاند.
افسانه کمالی، رابعه مدنی، خاطره حاتمی، رها ربانینیا، پیام احمدینیا، سیاوش چراغیپور، مرجان قمری، احمد کاوری، هادی شیخ الاسلامی، رحیم نوروزی، حسن رضایی، یوسف صفری بختیاری و... از جمله بازیگرانی هستند که در این سریال نقشآفرینی میکنند.
حامد بامروتنژاد، مدیر شبکه دو سیما درباره رویکرد مخاطبان نسبت به این شبکه و تجربه دریافت توامان واکنشهای مثبت و منفی به تولیدات شبکه دو سیما، گفت: شاید حاصل یکی از اصلیترین تلاشهای ما همین باشد که با حسوحال مخاطب همراه شویم. درواقع، سعی میکنیم با آنتن شبکه دو در سالهای قبل، تفاوتهایی داشته باشیم.
وی درباره همکاری با هنرمندانی که برنامههای شاخصی را در شبکه دو سیما روی آنتن بردهاند نیز اظهار کرد: تقریباً با همه کسانی که با شبکه دو کار میکنند، ارتباط برقرار کردهایم و آغوش شبکه به روی همه افراد گشوده است تا برنامهسازان به شبکه برگردند و باز هم برنامه تولید کنند. روندی عادی در همکاریها برقرار است و منعی برای روی آنتن بردن هیچ برنامهای نداریم.
همزمان با اعلام و عبور سه ماه از فرخوان سومین جشنواره «نوجوونیم» که سال 1403 با تمرکز بر ایدهپردازی نوجوانان در سه محور «چالشهای حل مسائل فرهنگی»، «طراحی کسب و کار فرهنگی» و «طراحی رویدادهای فرهنگی» برپا میشود تاکنون بیش از ۱۳۰۰۰ نفر از نوجوانان در مقاطع سنی اول و دوم متوسطه، ایدههای خود را در سایت جشنواره به نشانی nojavoonim.farhangsara.ir ثبت و در جشنواره شرکت کردهاند.
با توجه به استقبال گسترده نوجوانان، با تمدید مهلت فراخوان شرکت در جشنواره، علاقهمندان میتوانند تا ۲۳ آذر، ایدههای خود را در محورهای سه گانه جشنواره ثبت کنند.
پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج «سودای عشق» به همت سازمان بسیج هنرمندان کشور با حضور گروههای برگزیده و منتخب از سراسر کشور برگزار میشود.
این جشنواره از تیر امسال با توزیع و انتشار فراخوان کار خود را آغاز و در دو مرحله استانی و کشوری برگزار میشود.
جشنواره سراسری ۲۵ آذر با پذیرش گروهها در ارومیه آغاز خواهد شد و ۲۹ آذر در مراسم اختتامیه برگزیدگان معرفی و تجلیل خواهند شد.
پیمان جبلی با صدور حکمی مجید زینالعابدین را به سمت مشاور خود منصوب کرد.
پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما با صدور حکمی مجید زینالعابدین، دبیر پیشین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان همدان را به سمت مشاور رئیس سازمان صداوسیما منصوب کرد.
در راستای نمایش آثار بدیع هنری و همچنین حمایت از هنرمندان جوان و متعهد، بنیاد ایرانشناسی اقدام به برگزاری نمایشگاهی تحت عنوان «دارورچین» میکند.
در این نمایشگاه آثار هنری استاد مهران میرزا رسولزاده در نگارخانه هنر بنیاد ایرانشناسی از روز ۲۴ آذر ماه تا ۵ دی ماه (به استثناء ایام تعطیل) و از ساعت ۱۰ لغایت ۱۶ به نمایش در خواهد آمد.
«دارورچین» یا «لتهسر» گونهای از سازهها در معماری ایرانی است. اینگونه ابنیه در اکثر نقاطی که دسترسی به چوب زیادتر است مانند جنگلها و نواحی کوهستانی بنا میشوند. دارورچین از سه لغت دار یعنی درخت، ور به معنی پهلو و چین به معنی چیدن تشکیل شده است.
حمیدرضا افتخاری در نشست هماندیشی چهارمین جشنواره پژواک ضمن اعلام خبر تمدید مهلت ارسال آثار مستمر به جشنواره، درباره شرایط ارسال آثار توضیحاتی ارائه کرد.
حمیدرضا افتخاری، دبیر چهارمین جشنواره بینالمللی پژواک گفت: جشنواره در دو بخش مسابقه و مستمر برپا میشود که بخش مسابقه در پنج محور و بخش مستمر در سه محور برگزار خواهد شد. بخش مسابقه با محورهای بینالملل، ساختاری، موضوعی، نوآوری و ابتکار و پژوهش برگزار میشود. بخش مستمر نیز در سه محور با هدف ارزیابی برنامههای تولید و پخش شده و تاثیر جشنواره بر قسمتی از جدول پخش شبکهها، بنا شده است که در بخش مستمر آثار تولید و پخش شده شبکههای مختلف رادیویی در طول یک سال مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت اما بخش مستمر مختص شبکههای رادیویی معاونت صداست که در سه محور ساختاری، مشاغل و فضای مجازی است و جوایز آن در مراسمی جداگانه اهدا خواهد شد.
سند مالکیت کاخ گلستان به مساحت ۵۰ هزار مترمربع توسط اداره ثبت اسناد و املاک مولوی پس از گذشت ۸۹ سال به نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صادر شد.
کاخ گلستان نام بخشی از یک محوطه تاریخی در تهران است که بعدها با عنوان «ارگ سلطنتی تهران» شناخته میشد.
کاخ گلستان در تیر ۱۳۹۲ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
آیین نکوداشت منصوره ثابتزاده، پژوهشگر آیین و موسیقی نواحی ایران و ملل؛ ۱۷ آذر در تماشاخانه مهر برگزار شد.
حمیدرضا نوربخش؛ مدیرعامل خانه موسیقی نیز در این مراسم گفت: متاسفانه گوش مردم به ویژه نسل جوان با موسیقی ریشهای، تمدنی و سنتی فاصله گرفته است.
نظامالدین زاهدی سفیر تاجیکستان طی سخنانی گفت: بزرگان، موسیقی را زبان جهانی بشر نامیدهاند که عامل پیوند ملتهای جهان است. هنرمندانی هستند که به یمن نبوغ و استعداد خود در موسیقی، در ایجاد روابط فرهنگی کاری را انجام میدهند که وزارتخانهها با هدف و رسالتشان در تقویت روابط فرهنگی، از عهده آن به این شکل برنمیآیند.
نیکنام حسینیپور، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیدمجید پوراحمدی؛ مدیرعامل صندوق اعتباری هنر؛ 19 آذر به نمایندگی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عیادت کیانوش عیاری، کارگردان سینما و تلویزیون رفتند.
کیانوش عیاری، کارگردان نامآشنای سینمای ایران، به دلیل عارضه مغزی ناشی از زمین خوردن در چند روز گذشته در بیمارستان بستری بوده است و به گفته پزشکان حال او رو به بهبود است.
حسینیپور در این بازدید گفت: تکریم اهالی فرهنگ و هنر به ویژه پیشکسوتان این عرصه، یکی از مهمترین سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم است.
هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدی مقدم تا ۲۵ آذر در پردیس چارسو برگزار میشود و در این رویداد ۲۳ مستند ایرانی و خارجی با موضوع غزه با هم رقابت میکنند.
گزارش از امین خرمی
انتهای پیام