حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن دینپرور، داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفتوگو با ایکنا گفت: از مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به دلیل اجرای این بخش و پراکنده کردن عطر و ریحان توأمان معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در فضای مسابقات قدردانی میکنم.
مدیر بنیاد نهجالبلاغه با اشاره به اینکه شرکتکنندگان مسابقات از سطح بالایی برخوردارند، افزود: حتی برخی را در حد مدرس و سخنرانان سطح بالا دیدم که در بیان و تبیین زیبای معارف ناب قرآن و عترت تبحر داشتند.
داور بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن تصریح کرد: یکی از ویژگیهای بخش معارفی حضور اقشار مختلف بود، کسانی که تخصص و تحصیلاتشان نه تنها در حوزه علوم اسلامی، بلکه در حوزه علوم انسانی هم نبود، اما در سطح عالی و با بیان شیوا به تبیین معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه پرداختند. در این دوره از مسابقات شرکتکنندگانی با تخصص گیاهشناسی، متالوژی، دندانپزشکی، ریاضی و ... حضور داشتند.
وی اظهار کرد: این افراد به حدی مطالب را زیبا بیان میکردند که غبطهبرانگیز بود و چنین آرزو میکردیم که کاش بتوان تعداد این افراد را بیشتر کرد، لذا از کارکردهای این مسابقات شناسایی همین افراد است.
دینپرور درباره اهمیت برگزاری مسابقات معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه بیان کرد: این معارف در لحظه تحولآفرین هستند، انسان با مطالعه و دقت در یکی از پیامهای قرآنی، یا یکی از جملات قصار نهجالبلاغه و دعاهای صحیفه سجادیه امکان تحول دارد. مسابقات، یکی از روشهای بیان این معارف است، در این روش پیامهای قرآنی نه از طریق مفسران و مدرسان که از طریق خود مردم به مردم ارائه میشود.
مدیر بنیاد نهجالبلاغه با اشاره به اینکه تاکنون درباره این معارف غفلت کردهایم، اظهار کرد: باید دستاندرکاران کمک کنند تا معارف ناب قرآن و اهل بیت(ع) در کشور ساری و جاری شود تا به خوبی از آن بهرهمند شویم. یکی از راههای تسری این معارف برگزاری مسابقات بین اقشار مختلف از جمله دانشآموزان است. اگر دانشآموزان در این مسابقات شرکت کنند و استمرار داشته باشد، قطعاً اثرگذار خواهد بود.
دینپرور با تأکید بر اینکه برگزاری مسابقات معارفی به صورت عمومی و تخصصی بسیار ارزشمند است، گفت: نباید به اجرای این مسابقات به صورت یک بار در طول سال اکتفا کرد، باید در طول سال چندین نوبت این مسابقات در ادارات، ارگانها و نهادها و به ویژه مدارس برگزار شود تا به دلیل این استمرار، آشنایی با معارف الهی محقق شود.
مدیر بنیاد نهجالبلاغه بیان کرد: اگر دوستان در سازمان اوقاف و امور خیریه همکاری لازم را داشته باشند، میتوانیم حداقل برای افرادی که امسال و سال گذشته در بخش نهجالبلاغه حضور یافتهاند، جلساتی برپا کنیم تا بتوانیم به وسیله این افراد بقیه مردم را نیز از معارف قرآن و اهل بیت بهرهمند کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در بحث بیان معارف قرآن و اهل بیت(ع) آموزش و پرورش میتواند پیشتاز و پیشگام باشد، اظهار کرد: البته ارگانهای دیگر باید به کمک آموزش و پرورش و سازمان اوقاف بیایند تا بتوانند معارف قرآن و نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه را عمومیت دهند. این کار یک شخص یا یک ارگان خاص نیست، لذا اگر سازمانهای دیگر در این زمینه همکاری کنند و رشتههای مربوط به این بخش را برای کارکنان و مخاطبان خود بومیسازی کنند، بهترین زمینه و بهترین بهانه برای تسری بخشیدن این موضوع به متن جامعه خواهد بود.
آزاده حاجیغلامی
انتهای پیام