کد خبر: 4259101
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷
برخط جامعه

تکاپوی پایتخت برای رسیدن به هوای پاک

اعلام زمان قطعی کردن ثبت‌نام زائران سال آتی، رونمایی از تندیس تنها شهید تهران حادثه تروریستی کرمان، افتتاح بیمارستان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، سومین نمایشگاه دستاورد‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، آغاز دور جدید فعالیت انجمن سواد رسانه‌ای ایران، برگزاری ششمین همایش سواد فضای مجازی و تداوم آلودگی هوا در تهران و بسیاری از کلانشهرهای کشور از مهمترین رویدادهای حوزه اجتماعی طی هفته گذشته است.

برخط جامعهبه گزارش ایکنا، اعلام زمان قطعی کردن ثبت‌نام زائران سال آتی، رونمایی از تندیس تنها شهید تهران حادثه تروریستی کرمان، افتتاح بیمارستان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، سومین نمایشگاه دستاورد‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، آغاز دور جدید فعالیت انجمن سواد رسانه‌ای ایران، برگزاری ششمین همایش سواد فضای مجازی و تداوم آلودگی هوا در تهران و بسیاری از کلانشهرهای کشور از مهمترین رویدادهای حوزه اجتماعی طی هفته گذشته است.
 
خبرگزاری ایکنا علاوه بر پوشش رویدادهای مهم به بررسی موضوعات و سوژه‌های روز نیز پرداخته است، از جمله گزارش از نمایشگاه دستاوردها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در حوزه صنایع فرهنگی و گفت‌وگو درباره صنعت اسباب‌بازی، فرزندپروری و چالش‌های روانشناختی نوجوانان پرداخته است. سواد سلامت نیز درس‌گفتارهایی است که در گروه اجتماعی ایکنا دنبال شده است تا مردم نسبت به سلامتی خود آگاهی بیشتری داشته باشند و در این زمینه تلاش کنند.
 
 در ادامه گزیده‌ای از رویدادها و گفت‌وگوهای منتشر شده در خبرگزاری ایکنا را مرور می‌کنیم.
 

زمان قطعی کردن ثبت‌نام زائران حج ۱۴۰۴ اعلام شد

 
پایگاه اطلاع‌رسانی حج وزیارت سازمان حج و زیارت با انتشار اطلاعیه‌ای از متقاضیان حج ۱۴۰۴ که مبادرت به پیش ثبت نام کرده‌اند، دعوت کرد تا مطابق زمانبدی تعیین شده به قطعی کردن ثبت نام خود اقدام کنند. ساعت و تاریخ شروع ثبت نام در استان‌های: خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و سیستان و بلوچستان از ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه تا ساعت ۲۳ روز دوشنبه ۲۴ دی ماه است. متقاضیان سایر استان‌های کشور نیز از ساعت ۱۰ صبح روز پنج شنبه ۲۰ دی ماه تا ساعت ۲۳ روز دوشنبه ۲۴ دی ماه می‌توانند ثبت نام کنند.  
 
برای اطلاعات بیشتر اینجا را ببینید.
 
برخط جامعه
 

پرسش توبیخی قرآن از انسان

 
حجت‌الاسلام علیرضا قبادی، جامعه‌شناس و کارشناس در ادامه یادداشت‌هایی که با محور پرسشگری در قرآن کریم برای ایکنا ارسال کرده است، طی یادداشتی به تحلیل پرسش‌های مطرح شده در سوره انفطار پرداخته است. در بخشی از این یادداشت آمده است؛ هشتاد و دومین سوره قرآن کریم (سوره انفطار) متضمن دو پرسش مهم است. پرسش نخست این سوره از مشهورترین پرسش‌های قرآن کریم است که محل تأمل و تفسیر بسیاری قرار گرفته است. پرسش چنین است: «یَا أَیُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَرِیمِ؛ اى انسان چه سبب شده است که به پروردگار کریمت (که تو را آفرید، اعتدالت بخشید و متوازنت ساخت)، مغرور شوى؟» (آیه ششم سوره انفطار).
 
به نظر همه انسان‌ها به نحوی مخاطب این پرسش قرار می‌گیرند هر چند که سیاق آیات، مخاطب اصلی آن را به نحوی به تکذیب کنندگان به قیامت محدود می‌کند و دلیل اصلی غرور و به تبع آن جسارت و نافرمانی انسان را انکار روز جزا ذکر می‌کند. اما گویا هر انسانی می‌تواند در مرتبه‌ای مخاطب آیه و مشمول ناسپاسی نسبت به کرم خداوند باشد.
 
یادداشت را اینجا بخوانید.
 

رونمایی از تندیس تنها شهید تهرانی حادثه تروریستی کرمان

 
به گزارش ایکنا، آیین گرامیداشت اولین سالگرد شهیده فائزه رحیمی تنها شهید تهرانی حمله تروریستی ۱۳ دی ماه سال گذشته در کرمان با حضور خانواده معزز این شهیده و مسئولان کشوری، ۱۶ دی ماه در پردیس نسیبه دانشگاه فرهنگیان تهران برگزار و از تندیس این شهیده والامقام رونمایی شد و همچنین از خانواده شهیده رحیمی، تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
 
شهیده فائزه رحیمی، دانشجوی دانشگاه فرهنگیان، همزمان با سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان به آرزوی دیرینه‌اش رسید و به جمع شهدا پیوست. داستان زندگی و شهادت او، روایت عمیقی از ایمان، ایثار و جاودانگی است و اکنون تندیس این شهیده بزرگوار مزین‌بخش پردیس نسبیه دانشگاه فرهنگیان تهران شد.
 
برخط جامعه
 

بیمارستان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به بهره‌برداری رسید

 
مسعود پزشکیان پیش از ظهر پنجشنبه ۲۰ دی‌ماه در آئین افتتاح بیمارستان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با قدردانی تلاش‌های صورت گرفته در راستای احداث این مرکز درمانی اظهار کرد: باور دارم اقداماتی که توسط خانواده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و دیگر عزیزانی که سال‌ها برای این پروژه تلاش کرده‌اند به نتیجه رسیده، شایسته تقدیر است. این نگاه باید در سراسر کشور شکل گیرد.
 
رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت مشارکت مردمی در حل مشکلات کشور، افزود: مشکلات کنونی تنها با مشارکت و همراهی مردم قابل‌حل است. زمانی که مردم در صحنه حضور داشته باشند، هیچ قدرتی از خارج یا داخل نمی‌تواند تهدیدی جدی برای کشور باشد. اما اگر مردم نباشند، بزرگ‌ترین قدرت‌ها نیز بی‌فایده خواهند بود. این مشارکت نه‌تنها ابزار حل بحران‌ها، بلکه تضمینی برای عبور از دشواری‌هاست.
 
برخط جامعه
 
 بیمارستان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که امروز به بهره‌برداری رسید، یکی از بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین مراکز درمانی کشور در حوزه تشخیص و درمان سرطان است. این بیمارستان با مساحتی بالغ بر ۱۶۰ هزار مترمربع شامل ۹ طبقه روی زمین و ۳ طبقه زیر زمین طراحی و ساخته شده است و ظرفیت پذیرش روزانه ۱۰۰۰ مراجعه‌کننده را دارد. خدمات ارائه‌شده در این بیمارستان شامل دارودرمانی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و جراحی است و در کنار آن امکاناتی برای مراقبت‌های پس از درمان همچون فیزیوتراپی، روان‌درمانی، تغذیه درمانی و حمایت از خانواده‌ها فراهم شده است. سازه بیمارستان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و روش پیش‌تنیده ساخته شده که آن را در برابر زلزله تا ۸ ریشتر مقاوم کرده و فضای داخلی را به گونه‌ای بهینه کرده است که تعداد ستون‌ها کاهش یافته و فضا‌های بازتری برای خدمات درمانی ایجاد شده است.
 
از ویژگی‌های متمایز این بیمارستان، سیستم عادلانه ارائه خدمات درمانی است که بر اساس آن، بیماران کم‌بضاعت می‌توانند خدمات رایگان یا با هزینه حداقلی دریافت کنند و افراد توانمندتر هزینه بیشتری پرداخت می‌کنند. این برنامه به گونه‌ای طراحی شده که دسترسی به خدمات درمانی برای تمام اقشار جامعه امکان‌پذیر باشد.
 

تأثیرات مخرب و ماندگار آلودگی هوا بر ریه کودکان

 
روز‌های نارنجی و قرمز هوای تهران مدام تکرار و سپری می‌شود و برخی روز‌ها میزان آلاینده‌های موجود در هوایی که استنشاق می‌کنیم مسئولان را وادار به تعطیلی مدارس می‌کند؛ اما در همان روز‌هایی که مدارس تعطیل می‌شود هم کودکان زیادی در کوچه‌ها و خیابان‌ها حضور پیدا می‌کنند و این مسئله امری بسیار خطرناک است چراکه کودکان در مقابل تأثیرات مخرب آلودگی هوا آسیب‌پذیرتر هستند.
 
سید احمد طباطبایی اقدائی، فوق تخصص ریه کودکان در گفت‌و‌گو با ایکنا این خطرات را از نظر علمی تشریح کرد و گفت: ریه کودکان در حال رشد است و حتی گاهی تا سن ۱۶ تا ۱۷ سالگی رشد ریه ادامه پیدا می‌کند؛ اگرچه پایه‌های اصلی رشد ریه در دوران جنینی گذاشته شده و فرزندی که به دنیا می‌آید ریه مناسبی برای تنفس دارد، اما چون باید به ظرفیت‌های بزرگسالی برسد، رشد آن ادامه پیدا می‌کند. اگر قرار باشد از همان دوران کودکی ریه در حال رشد کودک با عوامل تهدیدکننده مواجه باشد، صدمات جبران ناپذیری به کودکان وارد خواهد شد.
 
برخط جامعه
 
وی ادامه داد: تعداد تنفس کودکان نیز نسبت به افراد عادی بالاتر است، بنابراین میزان آلودگی که وارد ریه کودکان می‌شود نسبت به بزرگسالان بیشتر است. ممکن است که در ابتدا کسی به این مسائل توجه نکند، اما این مسائل در طولانی مدت می‌تواند مشکل آفرین باشد به خصوص وقتی مسئله تعطیلی‌ها پیش می‌آید خانواده‌ها تصمیم می‌گیرند به کار‌های عقب مانده خودشان برسند و بچه‌ها را همراه خود داخل ماشین می‌برند و در شهر تردد می‌کنند و فکر می‌کنند، چون کودک داخل ماشین است کمتر در معرض آلودگی قرار دارد در حالی که اینطور نیست و همین حضور در داخل ماشین در سطح شهر به کودک آسیب می‌زند.
 

سواد سلامت

 
خبرگزاری ایکنا، با هدف عمل به وظایف ذاتی خود مبنی بر ارتقای سواد سلامت، سلسله درس گفتار‌هایی با هدف عمل به آیه «فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَى طَعَامِهِ» تهیه کرده است که طی آن احمد اسماعیل‌زاده، متخصص تغذیه و رژیم درمانی به آموزش مباحث مهم مربوط به بهبود تعذیه می‌پردازد. در همین راستا، هفته گذشته درس‌گفتار‌هایی با عناوین «چگونه از پوکی استخوان جلوگیری کنیم»، «دروغ‌های فضای مجازی در خصوص شیر»، «رابطه مستقیم مصرف نمک و پوکی استخوان» و «راهکار‌های تغذیه‌ای برای جلوگیری از پوکی استخوان» منتشر شده است.
 
در بحث پیشگیری از پوکی استخوان آمده است؛ اینکه استخوان ما پوک نشود و یا دیرتر پوک شود، باید به تغذیه در دوران نوجوانی، جوانی و میانسالی دقت کنیم؛ یعنی اگر می‌خواهیم در سنین سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشویم و درد استخوانی نداشته باشیم باید قبل از ۳۰ سالگی که تراکم استخوانی در حال شکل‌گیری و تکمیل است مواردی را در تغذیه رعایت کنیم که تراکم استخوان ما به ماکسیمم مقدار خود برسد.
 

چرا علائم سرماخوردگی طولانی می‌شود

 
حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با انتشار پستی در فضای مجازی با اشاره به شکایت بیماران از طولانی شدن دوران ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا و باقی ماندن علائم این بیماری برای مدتی بیش از حد معمول،  آلودگی هوا را دلیل کم اثر شدن دارو‌ها و افزایش طول مدت بیماری‌ها اعلام کرد.
 
برخط جامعه
 
وی در این پست گفت: تأثیر آلاینده‌های هوا بر انسان درازمدت است؛ بیمارانی که سه روز پیش معاینه کرده بودم، امروز دوباره مراجعه کرده و از این مسئله شکایت می‌کردند که چرا دارو‌هایی که تجویز شده تأثیر نداشته است.  این مسئله ناشی از بی‌تأثیر بودن دارو‌ها نیست بلکه ناشی از آلاینده‌های بسیار بد در هواست که متأسفانه طول دوره بستری و درمان را بلند مدت می‌کند.
 

مراقبت‌های لازم برای گذار سلامت از دوره نوجوانی

 
نوجوانی را می‌توان پرچالش‌ترین دوره زندگی هر فرد در نظر گرفت و گذار سلامت از این دوران نیازمند شناخت است؛ هرچه والدین، نظام تعلیم و تربیت و جامعه شناخت خود را از دوره نوجوانی ارتقا دهد گذار از این دوران آسان‌تر خواهد بود و شاهد چالش‌ها، اختلالات و معضلات کمتری خواهیم بود. ایکنا برای پرداختن به موضوع «شناخت چالش‌های روانشناختی نوجوانان» گفت‌وگویی با مهسا ساداتی، دکترای روانشناسی تربیتی و متخصص روانشناسی کودک و نوجوان انجام داده است.  
 
ساداتی، دوره نوجوانی را دوره تغییر و شکل‌گیری هویت واقعی انسان دانست و گفت: سن بلوغ مانند پل معلق است، یعنی فرد را از کودکی به بزرگسالی هدایت می‌کند؛ گذار سلامت از این دوران نیاز به مراقبت‌هایی از سوی والدین و خودمراقبتی‌هایی از سوی نوجوانان دارد.
 
وی درباره نقش مدرسه در رسیدگی به مشکلات روانشناختی نوجوانان بیان کرد: مشاور روانشناسی که در مدرسه حضور دارد، باید به دانش‌آموزان اطلاعاتی درباره روابط آنها با جنس مخالف، بهداشت روانی، بهداشت جنسی و ... بدهد تا با آگاهی از این دوره عبور کنند و دچار آسیب‌های ناشی از برخی سوء رفتار‌ها نشوند و همچنین ارزش‌ها را برای آنها تبیین کنند تا بدانند این ارزش‌ها برای آنها و خانواده چقدر اهمیت دارد و چقدر می‌تواند در آینده آنها اثرگذار باشد.
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

رابطه تنگاتنگ مسئولیت‌پذیری و عزت نفس در کودکان

 
آموزش و تمرین مسئولیت‌پذیری را باید از کودکی آغاز کرد و قطعاً آموزش مسئولیت‌پذیری به کودکان و نوجوانان یکی از چالش‌های فرزندپروری است و اگر مسئولیت‌پذیری را از همان کودکی به عنوان یک «باید» مشق کرده بودیم مطمئناً روزگار کم‌چالش‌تری را شاهد بودیم.   
 
ایکنا برای پرداختن به این موضوع مهم، با رضوانه کوزه‌گران، کارشناس ارشد روانشناسی عمومی و مؤلف کتاب‌های «هیولای اتاق من» و «والدگری در عصر دیجیتال» گفت‌و‌گو کرده است. کوزه‌گران در این زمینه با بیان اینکه مسئولیت‌پذیری و عزت نفس ارتباط تنگاتنگی باهم دارند، گفت: اگر کودک مسئولیت‌پذیر نباشد، عزت نفس او نیز پایین می‌آید، چون وظایفش را به درستی انجام نمی‌دهد و طبیعتاً احساس گناه و نارضایتی از خود، در او ایجاد می‌شود؛ از طرفی داشتن عزت نفس می‌تواند باعث افزایش مسئولیت‌پذیری در کودک شود.
 
برخط جامعه
 
وی درباره چالش‌های پرورش مسئولیت‌پذیری کودکان نیز بیان کرد: عدم آموزش یا الگوی رفتاری نامناسب والدین، مربیان و همسالان، وجود والدین غیرمسئول، اجبار کودک، نداشتن انگیزه، هدف و اعتماد به نفس کافی، ترس از شکست، حتی انجام بیش از حد بازی‌های رایانه‌ای، فضای مجازی، کارتون‌ها و فیلم‌های نامناسب و بی‌محتوا، از عواملی هستند که می‌توانند در کاهش مسئولیت‌پذیری کودک مؤثر باشند. در این بین آموزش و پرورش، رسانه ملی، فرهنگسرا‌ها و مساجد، سازمان‌ها و نهاد‌های اجتماعی و فرهنگی با تکیه بر ارزش‌های اخلاقی ایرانی اسلامی و اشاعه محتوا، کتب و فیلم ها‌ی مناسب می‌توانند در ایجاد فرهنگ مسئولیت‌پذیری و عزت نفس، نقش مهمی ایفا کنند.
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

کمک به اقتصاد کشور با صنعتی شدن بخش فرهنگ

 
نشست خبری سومین نمایشگاه دستاورد‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم صنایع فرهنگی، ۱۵ دی‌ماه با حضور محمدحسین ایمانی‌خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم صنایع فرهنگی و ابراهیم نبیونی، مدیر سومین نمایشگاه دستاورد‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در دانشگاه علم و فرهنگ تهران برگزار شد.
 
محمدحسین ایمانی‌خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی طی سخنانی بیان کرد: حوزه صنایع فرهنگی از حوزه‌های مغفول کشور است و اگر زودتر به این موضوع می‌پرداختیم، بسیاری از مشکلات رفع شده بود. تنها پارک تخصصی و ملی کشور، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی است. شش سال از عمر این پارک می‌گذرد و ارزیابی وزارت علوم نشان می‌دهد که این پارک توانسته بیش از آنچه مدنظر بود، به صنایع فرهنگی بپردازد.
 
برخط جامعه
 
نبیونی، رئیس سومین نمایشگاه دستاورد‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق نیز در سخنانی گفت: با توجه به محدودیت مکانی، از بین ۱۶۰ شرکت دانش‌بنیان موجود در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی حدود ۵۰ شرکت در نمایشگاه حضور خواهند داشت. همچنین، هفت پنل تخصصی از جمله پنل‌هایی مانند نظام حکمرانی مالی در بنگاه‌های فناور، نظام حکمرانی توسعه در بنگاه‌های فناوری، انسان در عرصه هوش مصنوعی و ... در نمایشگاه برگزار خواهد شد. در کنار این هفت نشست، هفت تفاهم‌نامه نیز در مجموعه نمایشگاه و در حوزه بین‌المللی و داخلی منعقد خواهد شد.  
 
سومین نمایشگاه توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق  فرصتی برای آشنایی با جدیدترین فناوری‌ها و دستاورد‌های علمی و فناوری در ایران و ترویج همکاری‌های بین‌المللی در عرصه‌های مختلف است. این رویداد نمایشگاهی، هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۶ پذیرای مدیران، کارشناسان و فعالان کشور در حوزه‌های مختلف علمی، فناوری، صنعتی و فرهنگی و همچنین، دانشگاهیان و علاقه‌مندان به صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم است.  
 

۲۲۰ اسباب‌بازی در فرآیند داوری قرار گرفت

 
نهمین دوره جشنواره ملی اسباب‌بازی از ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ با شعار «بازی، تمرین زندگی» در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند در این روز‌ها از ساعت ۱۰ تا ۲۰ شب از نمایشگاه نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی کانون بازدید کنند.
 
این دوره از جشنواره در امتداد تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با هدف حمایت از کالا‌های تولید داخل، کمک به برقراری ارتباطی هدفمند میان طراحان، تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران و سایر فعالان حوزه بازی و اسباب‌بازی و کمک به ساماندهی صنعت اسباب‌بازی و فراهم کردن زمینه طراحی و استقرار نظام نوآوری، برگزار خواهد شد.
 
برخط جامعه
 
تعداد آثار بارگذاری شده در سایت شورای نظارت بر اسباب‌بازی ۵۷۰ محصول است که پس از غربالگری نخستین، ۲۲۰ محصول برای داوری انتخاب شدند. هیئت داوران این جشنواره شامل عادل بزدوده، احسان منشی، امیرحسن سلام‌زاده، محسن رجبی، محمدحسین فرجو، مسعود حسنلو، لیلا بابایی، مهدیه کرمی، فاطمه‌سادات موسوی‌بصیرت، ساره کاظمی، عطاالله پورعباسی و حامد تأملی، این محصولات را مورد بررسی قرار داده‌اند.
 

اثبات قدرت درآمدزایی فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در یک نمایشگاه

 
سومین نمایشگاه دستاورد‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، وابسته به جهاددانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ در حال برگزاری است.
 
در این نمایشگاه ۴۵ شرکت خلاق و دانش‌بنیان از ۱۵۰ شرکتی که در این پارک در حال فعالیت هستند، دستاورد‌های خود را به نمایش گذاشته‌اند. دستاورد‌هایی که به گفته محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس این پارک طی یک سال اخیر گردش مالی ۱۵۰ شرکت آن نزدیک به ۲۰ همت (هر همت هزار میلیارد تومان است) بوده و این شرکت‌ها در سطح بین‌المللی نیز در حال فعالیت هستند.
 
شاید هنوز هم برای بسیاری از مردم و حتی مسئولان باورپذیر نباشد که بتوان با یک ایده خلاقانه در حوزه فرهنگ و هنر به درآمد‌های دلاری و ریالی بسیار بالا دست یافت، اما وجود این نمایشگاه و آنچه در آن عرضه شده به خوبی ثابت می‌کند کافی است ایده خوبی داشته باشید، گروه خوبی تشکیل دهید و از طریق ورود به پارک‌های فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، اصول تبدیل ایده به محصول را بیاموزید.
 
تنوع ایده‌هایی که در این نمایشگاه به محصول درآمدزا تبدیل شده بسیار بالاست؛ از محصولات صنایع دستی گرفته تا کاربرد هوش مصنوعی در آموزش، پلتفرم‌های جامع داده و هوش مصنوعی، بیمه، نرم‌افزار‌های کاملاً تخصصی در زمینه پزشکی از جمله کلینیک آنلاین، شرکت‌های ویژه آموزش مهارت‌های نرم در محیط کار، کوچینگ کودک و نوجوان، شرکت‌هایی برای کمک به سازمان‌ها در جهت جذب بهترین کادر اجرایی و انواع دیگری از نرم‌افزار‌ها در حوزه سفر و گردشگری و ....
 

هنرنمایی ۴۵ شرکت خلاق و دانش‌بنیان در دانشگاه علم و فرهنگ

 
سومین نمایشگاه دستاورد‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، امروز دوشنبه ۱۷ دی‌ماه با حضور حجت‌الاسلام خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسن مسلمی‌نائینی؛ رئیس جهاددانشگاهی، فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت، رضا صالحی امیری؛ رئیس وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نادره رضایی؛ معاون وزیر ارشاد، مهدی باصولی؛ رئیس دانشگاه علم و فرهنگ و محمدحسین ایمانی‌خوشخو، رئیس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق و جمعی از مسئولان در دانشگاه علم و فرهنگ افتتاح شد.  
 
در مراسم افتتاح این نمایشگاه محمدحسین ایمانی‌خوشخو، رئیس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق با ابراز خرسندی از اینکه مسئولان عالی رتبه به حوزه فرهنگ علاقه‌مند هستند و در این مراسم حضور دارند، گفت: بین ۴۳ پارک کشور یک پارک ویژه با گستره ملی و حوزه تخصصی داریم.
 
برخط جامعه
 
 نادره رضایی، معاون وزیر ارشاد، گفت: ۴۶ صدم درصد بودجه کشور متعلق به حوزه فرهنگ و هنر است و این امر گویای وضعیت این حوزه است و با گفته‌های ما در خصوص اهمیت فرهنگ و هنر تناقض دارد. دولت به تنهایی نمی‌تواند گره‌گشایی کند و شرایط نشان می‌دهد رویکرد‌های پیشین گره‌گشا نبوده است. اگر در حوزه فرهنگ می‌خواهیم اتفاقی بیفتد باید در حوزه اقتصاد فعال شویم.
 
حسن مسلمی‌نائینی، رئیس جهاددانشگاهی نیز طی سخنانی در این مراسم تصریح کرد: جهاددانشگاهی به عنوان نهاد انقلابی و دانش‌بنیان سعی کرده به عنوان یک تکلیف دینی فعالیت و به دنبال رفع مشکلات مردم باشد. همه فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه پزشکی، کشاورزی، علوم انسانی و ... پیوست فرهنگی دارد و این موضوع از ویژگی‌های جهاددانشگاهی است. بیش از ۵۰۰ شرکت متقاضی دریافت حمایت‌های ما در پارک هستند ولی به دلیل محدودیت‌ها، فقط از ۱۲۰ شرکت حمایت می‌کنیم که اگر بیشتر حمایت شویم می‌توانیم شرکت‌های بیشتری را پوشش دهیم.
 
 حجت‌الاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: صنایع فرهنگی و نرم بخشی از دانش میان رشته‌ای است و تأکید می‌کنم مربوط به حوزه وزارت علوم است؛ وقتی از صنعت سخن به میان می‌آید یکی از بخش‌های حوزه فناوری نرم مربوط به علوم انسانی است و باید تحولی در علوم انسانی ایجاد و از نظریه‌های علوم انسانی به فناوری‌های نرم برسیم.
 
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در بخش پایانی این مراسم، با اشاره به اهمیت فرهنگ، گفت: اندازه و سبک رفتار‌های ما را فرهنگ تعیین می‌کند و کاری که فرهنگ‌سازان انجام می‌دهند این است که این گسترده را بزرگ‌تر می‌کنند. سابقه‌ای تاریخی داریم و با میراثی از فرهنگ و تمدن حرکت می‌کنیم. همه آنچه در گذشته داشته‌ایم جزئی از فرهنگ ما است و هر قدر بتوانیم آنچه را که از گذشته داشته‌ایم با آنچه امروز با آن مواجه می‌شویم بهتر ممزوج و به گونه‌ای رفتار کنیم که رفتار یک انسان اخلاق مدار و متمدن باشد، طبیعتاً وجوه رفتاری بهتری خواهیم داشت.
 

اسباب‌بازی ایرانی؛ از ضعف در شخصیت‌پردازی تا عرضه بی‌واسطه

 
لیلا بابایی، دبیر نهمین دوره جشنواره ملی اسباب‌بازی در گفت‌و‌گو با ایکنا به مسائل گوناگون اسباب‌بازی پرداخت و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه، همواره به زعم کارشناسان، شخصیت محور نبودن و نداشتن سناریو و یا پیوست فرهنگی محصول از ضعف‌های تولیدکنندگان اسباب بازی است، جشنواره امسال را از این حیث چطور ارزیابی می‌کنید، اظهار کرد: شخصیت‌سازی یا شخصیت‌پردازی یک زنجیره است که اسباب بازی حلقه آخر آن است. برای شخصیت‌پردازی ابتدا باید شخصیت با بهره‌گیری از جذابیت‌های داستانی در بستر ادبیات شکل بگیرد، در فضای پویانمایی و رسانه‌ای دیده شود و بعد در قالب اسباب‌بازی عرضه شود. به شدت نیازمند توسعه در شخصیت‌پردازی هستیم و باید شخصیت‌های کهن ایرانی و اسلامی را مطابق با ذائقه کودک و نوجوان امروز بازآفرینی کنیم و با کمک ادبیات پرورش داده و از قاب رسانه و پویانمایی در معرض دید مخاطب قرار دهیم تا محصول و سرگرمی تولید شده از این طریق مورد توجه و استقبال قرار گیرد و اثرگذار باشد.  
 
برخط جامعه
 
وی در ادامه درباره قیمت سرسام‌آور اسباب‌بازی و کمک این نمایشگاه به سبد خرید خانوار نیز بیان کرد: با توجه به عرضه مستقیم محصولات و اینکه تولیدکنندگان در کنار هم محصولات را برای فروش عرضه می‌کنند، امیدواریم با ایجاد حس رقابت و عرضه مستقیم محصولات گام موثری در این راستا برداریم.
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

آغاز دور جدید فعالیت انجمن سواد رسانه‌ای ایران

 
هفتمین نشست سراسری فعالان سواد رسانه‌ای کشور با حضور اعضای انجمن سواد رسانه‌ای ایران و برخی مدیران دستگاه‌های مسئول در حوزه فضای مجازی و رسانه در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
 
محوریت این نشست، نقش سواد رسانه‌ای در تحلیل تحولات اخیر منطقه، نقد و بررسی عملکرد آموزش و پرورش در حوزه سواد رسانه‌ای، و نیز شبکه نمایش خانگی، سواد رسانه‌ای و والدگری رسانه‌ای بود که با نمایش یک ویدیو به مناسبت بزرگداشت سالگرد شهادت سرلشکر شهید حاج‌قاسم سلیمانی همراه بود.
 
 سیدمرتضی موسویان، رئیس هیئت‌مدیره انجمن سواد رسانه‌ای ایران با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب خطاب به  رئیس سازمان صدا و سیما و همایش افق تحول رسانه ملی گفت: رهبر انقلاب در این پیام، به سه پارامتر مهم اشاره کردند؛ دقت، تلاش و ابتکار. در این راستا باید هنجار‌ها و ناهنجارها، خط قرمز‌ها و خط سفیدها، باید‌ها و نباید‌ها برای اصحاب رسانه مشخص شود.  تسلط بر حوزه و مستندات لازم در آن، برای اصحاب رسانه، حتی بیش از کارشناسان آن، ضروری است. مسئله اصلی این است که وقتی چند روز قبل هم ندانیم در سوریه چه می‌گذرد و درست یک روز بعد از تصرف دمشق تازه متوجه می‌شویم که چه اتفاقی در جریان بوده است، یعنی تحلیل دقیقی از قدرت روایت‌سازی رسانه‌ها در جهان امروز نداریم.
 
برخط جامعه
 
 لیلا وصالی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر عامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران در ادامه این نشست گفت: رهبر معظم انقلاب، دو توطئه همزمان در سوریه و عراق را با یک عبارت خنثی کردند تا جوانان این کشور‌ها با امید وارد ماجرا شوند. این یک کار رسانه‌ای تمیز است و ما به عنوان اصحاب رسانه باید به این بیانات ضریب بدهیم و تحلیل‌های مختلف از آن را ارائه کنیم.
 
در بخش دیگر این گردهمایی، پنل شبکه نمایش خانگی، سواد رسانه‌ای و والدگری رسانه‌ای با حضور لیلا وصالی، مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای، محمدصادق افراسیابی، معاون امور کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا و محمدصادق دهنادی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد.
 

قدرت دنیای فناوری؛ از گسترش اضطراب تا مرگ حریم خصوصی

 
ششمین همایش سواد فضای مجازی، دوشنبه ۱۷ دی ماه، با حضور پروفسور باقر ساروخانی، استاد برجسته ارتباطات و سایر اساتید دانشگاه‌ها و محققان در مجتمع فرهنگی باغ زیبا برگزار شد.
 
باقر ساروخانی در این همایش با اشاره به شبکه‌های اجتماعی و اصل قدرت و اضطراب گفت: با وجود اینکه شبکه‌های اجتماعی قدرت زیادی را در پیامرسانی به انسان داده، اما انسان را به شدت دچار اضطراب کرده است؛ چراکه انواع آسیب‌ها در کمین اوست. انسان در طول قرون وسطی ارزشی نداشت و همواره منتظر بود تا خداوند برای او کاری انجام دهد و دوره رنسانس، انسان را از گور تاریخ خارج کرد. انسان پی برد که اشراف مخلوقات است و باید از سرچشمه عقل و علم خود استفاده کند و این دنیا به آنها امکان داد تا از ظرفیت‌های خود استفاده کنند. اکنون وارد دنیایی شده‌ایم که هر انسانی این توانایی را دارد که خود تاریخ‌ساز باشد و به همه جهان پیام دهد و این قدرت بی‌نظیر انسان‌های شبکه‌ای امروز است و این انسان، یک انسان جدید است، پس انسانِ در واقعیت و انسانِ مجازی دو وجه متفاوت از انسان هستند که می‌توان به قدرت آنها پی برد.  
 
برخط جامعه
 
 سعید پورابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی در این همایش گفت: تغییر آرایش رسانه‌ای جهان از جریان اصلی به جریان فضای مجازی این پیام را صادر می‌کند که متعهد و مسئولیم تا فرزندان این نسل و نسل‌های آتی را از فرصت‌ها و چالش‌های حضور در جهان متاورس، شخصیت‌ها و انسان‌های آواتاری، زندگی در عصر هولوگرام، دوست یا دوستان ساخته شده توسط هوش مصنوعی، عصر اینترنت جهانی و غیر قابل فیلترینگ، پیشاپیش آگاه کنیم.  
 
سیدمحسن بنی‌هاشمی، دبیر علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی نیز طی سخنانی در این نشست گفت: مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، وظیفه هدایت فرهنگ و هنر در فضای مجازی را دارد. یکی از این اقدامات در عصر امروز، فعالیت در حوزه دانش فضای مجازی و سواد رسانه‌ای است. امسال تصمیم بر این شد که سواد فضای مجازی را به عنوان رکن اساسی در قالب همایش برگزار کنیم. از زمانی که کار این همایش شروع شد، مقالات زیادی به دستمان رسید، با وجود اینکه انتظار بیش از این بود، اما در نهایت ۱۴۰ مقاله دریافت کردیم که نزدیک به ۳۰ مقاله از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها بودند و بقیه مقالات از سوی محققان و پژوهشگران ارسال شده است.
 

نخستین جشنواره «پلیس و رسانه» برگزار می‌شود

 
 نخستین جشنواره «پلیس و رسانه» به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی فراجا و شبکه سوم سیما در محور‌های «پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و کاهش جرایم»، «افزایش منزلت اجتماعی پلیس» و «بزرگداشت شهدای پلیس» برگزار می‌شود.
 
از بخش‌های جشنواره می‌توان به فیلم شامل ۱۱۰ ثانیه‌ای، تله فیلم، مستند، سریال، نماهنگ، انیمیشن، بخش گرافیک شامل کاریکاتور، پوستر، اینفوگرافی، بیلبورد و موشن گرافیک، بخش عکس با دوربین و با تلفن همراه، بخش نویسندگی شامل داستان، فیلمنامه و نمایشنامه، شعار مفهومی و طرح و بخش بازی شامل بازی‌های رایانه‌ای، تلفن همراه، رومیزی اشاره کرد.
 
علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ از طریق سایت najihonar.ir ارسال کنند. آیین اختتامیه جشنواره نیز هفته اول اسفند ماه برگزار و آثار برتر معرفی خواهد شد.
 

ارسال ۳۱ هزار اثر از ۴۲ کشور به جایزه جهانی اربعین

 
امیرعلی جوادیان، دبیر اجرایی دهمین جایزه جهانی اربعین در گفت‌و‌گو با ایکنا، با اشاره به اینکه ۲۶ دی ماه اختتامیه این دوره از جایزه را برگزار می‌کنیم، گفت: امسال با استقبال خوب جهانی از این جایزه مواجه و بیش از ۳۱ هزار اثر در هفت رشته دریافت کرده‌ایم.
 
وی ادامه داد: آثار از ۴۲ کشور از جمله کانادا، ایتالیا، روسیه، ترکیه، عراق، پاکستان، هند و ... به دبیرخانه ارسال شده است. سال گذشته بیش از ۱۲ هزار اثر دریافت کردیم، اما در این دوره با اضافه شدن رشته نوا‌های اربعینی تعداد آثار دریافتی تقریباً دو برابر شده است.
 
برخط جامعه
 

رونمایی از یک سلول خاص در باغ موزه قصر

 
شهید محمدجواد تندگویان از جمله شهدایی است که هم زندان ساواک و هم زندان‌های حزب بعث عراق را تجربه کرده بود.
 
شهید تندگویان در ۱۳ آبان ۱۳۵۲ توسط ساواک دستگیر و به کمیته مشترک ضدخرابکاری برده شد و در آنجا تحت شکنجه قرار گرفت. ایشان حدوداً هفت ماه در زندان انفرادی بود و سپس دادگاه او را به یک سال حبس محکوم کرد که با به پایان رسیدن مدت محکومیت، در آبان ۱۳۵۳ آزاد شد. پس از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ نیز در آبان ۱۳۵۹ در مسیر بازدید از پالایشگاه آبادان و در جاده ماهشهر به آبادان به اسارت نیرو‌های ارتش عراق درآمد.
 
بر همین اساس طی مراسمی با عنوان «از سلول ساواک تا بعث» چهارشنبه ۱۹ دی ماه با حضور جمعی از مسئولان و خانواده این شهید بزرگوار از «سلول موزه شهید محمدجواد تندگویان» در مجموعه تاریخی باغ موزه قصر رونمایی شد.
انتهای پیام
captcha