به گزارش ایکنا، مراسم نکوداشت آیتالله سیداحمد خوانساری، عارف و عالم برجسته، ظهر امروز یکشنبه ۳۰ دی در مسجد سیدعزیزالله بازار تهران با حضور جمع کثیری از علاقهمندان، روحانیون و شخصیتهای مذهبی برگزار شد.
این مراسم با سخنرانی حجتالاسلام سیدعباس موسوی مطلق آغاز شد که در آن به بیان فضائل و اندیشههای والای آیتالله خوانساری پرداخته شد.
این استاد حوزه در سخنرانی خود با مروری بر احوالات آیتالله سیداحمد خوانساری، توضیح داد که ایشان چگونه به درخواست بازاریان توسط آیتالله بروجردی به تهران آمد و در مسجد سید عزیزالله مستقر شد.
وی افزود: آیتالله خوانساری به رتق و فتق امور معنوی و مذهبی مردم پرداخت و درس مکاسبی در بازار برقرار کرد و نقش بسیار مهمی در مبارزه با نظام ستمشاهی و کمک به نهضت امام خمینی(ره) ایفا کرد.
حجتالاسلام موسوی مطلق تاکید کرد که مهمترین ویژگی آیتالله خوانساری تقوا بود تا جایی که امام خمینی(ره) در مورد ایشان گفته است؛ ما صحبتمان در مورد عصمت ایشان است و شما از عدالت ایشان میپرسید.
بخشهای دیگری از این مراسم با مداحی ذاکر اهل بیت(ع)، مهدی پورآصفی و قرائت قرآن توسط محمدرضا پورزرگری همراه بود.
در ادامه مراسم از نقاشی تمثال آیتالله سیداحمد خوانساری توسط آیتالله عالمی، نماینده مجلس خبرگان، به همراه آیتالله رضوانیزاده و آیتالله خسروشاهی رونمایی شد. این نقاشی پرتره توسط عباس گودرزی خلق شده است که مورد تحسین حاضرین قرار گرفت.
همچنین، در حاشیه این رویداد و در حیاط مسجد سیدعزیزالله، نمایشگاهی از تصاویر و نمایی از تاریخ زندگی آیتالله سیداحمد خوانساری برپا شد. عکسهای تاریخی و لحظات مهمی از زندگی آن مرحوم از محتویات این نمایشگاه بود.
یادآوری میشود؛ سیداحمد خوانساری از مراجع تقلید شیعه در قرن چهاردهم قمری بود. وی از شاگردان آخوند خراسانی، سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی، میرزای نائینی و آقا ضیا عراقی و از معدود مراجعی بود که در دوران مرجعیت خود در حوزههای علمیه معروف نبود و قبل از مرجعیت ساکن تهران شده بود. مرجعیت او بعد از درگذشت آیت الله بروجردی آغاز شد.
تاجران و بازاریان از آیت الله بروجردی خواستند که شخص باکفایتی را به عنوان امام جماعت مسجد معرفی کند. به این ترتیب آیتالله خوانساری به توصیه آیتالله بروجردی و به اصرار فراوان مردم به تهران رفت و امام جماعت مسجد سیدعزیزالله شد. ایشان از همان سال تا پایان عمر در این مسجد به اقامه نماز، تدریس فقه و اداره امور دینی پرداخت. آیتالله خوانساری در مدت اقامت در تهران، این مسجد را به محلی برای اقدامات سیاسی و اجتماعی تبدیل نمود.
انتهای پیام