به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری دومین همایش علمی بینالمللی امام حسین(ع) با عنوان «حماسه حسینی؛ راه روشن دینداری و آزادگی» امروز سهشنبه دوم بهمن با حضور حجتالاسلام داود مهدویزادگان، رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در محل این سازمان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام مهدویزادگان درخصوص همایش بینالمللی امام حسین(ع) گفت: طی دهه گذشته پیشنهادهایی برای همکاری بین دو وزارتخانه علوم ایران و عراق مطرح شد تا این همایش به نوبت در دو کشور برگزار شود که اولین همایش بینالمللی امام حسین(ع) در سال ۹۵ به میزبانی وزارت علوم عراق در کربلا برگزار شد.
وی با اشاره به تاخیر ایجاد شده برای برگزاری دومین همایش بینالمللی امام حسین(ع) ادامه داد: در گفتوگوهایی که با مسئولان وزارت علوم عراق داشتیم، موضوع برگزاری دومین دوره این همایش مطرح و مسئولان عراقی و ایرانی نسبت به برگزاری آن اظهار تمایل کردند.
مهدویزادگان افزود: این همایش میتواند زمینه همکاریهای مشترک علمی و معنوی میان ایران و عراق را تقویت کند. لذا به توفیق الهی مقدمات برگزاری دومین دوره همایش بینالمللی امام حسین(ع) انجام شد و روز سوم ماه شعبان مصادف با میلاد امام حسین(ع) به عنوان زمان برگزاری دومین همایش انتخاب شد.
وی بیان کرد: هشت محور برای این همایش انتخاب شده است که شامل «حماسه حسینی، راه روشن سعادت و تعالی انسان و جامعه»، «حماسه حسینی، راه روشن دانشگاه در دینداری و آزادگی»، «حماسه حسینی، راه روشن پیروزی محور مقاومت اسلامی»، «حماسه حسینی، اساس پیروزی ارزشهای الهی – اخلاقی»، «حماسه حسینی، رمز مقاومت مردم غزه و لبنان»، «حماسه حسینی، راه روشن دفاع از مستضعفان و مظلومان جهان»،«حماسه حسینی، راه روشن نهضتهای آزادیبخش جهان» و «حماسه حسینی، راه روشن تحولگرایی با رویکرد راهبردی» است.
مهدویزادگان ادامه داد: اگرچه فرصت کمی برای تدارک همایش وجود داشت، اساتیدی که برای همکاری اعلام آمادگی کردهاند، مقالات خوبی را به همایش ارائه دادهاند. در این همایش میزبان تعدادی از اساتید دانشگاههای عراق هستیم و امیدواریم که تعدادی از مدیران وزارت علوم عراق نیز حضور داشته باشند. همچنین، اساتیدی از مراکز علمی و فرهنگی کشورمان نیز در این همایش حضور دارند.
رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی بیان کرد: در این همایش اساتیدی از چندین دانشگاه کشور عراق چون دانشگاههای دیالی، مستنصریه و بغداد حضور خواهند داشت که امیدواریم همکاریهای مشترکی با هم داشته باشیم. نکته مهمی که وجود دارد، آمادگی طرف عراقی در رابطه با همکاریهای مشترک با جمهوری اسلامی ایران است.
وی تصریح کرد: در راستای ماموریت سازمان سمت در تولید کتب دانشگاهی نیز طرف عراقی آماده همکاری با مسئولان ایرانی است. برگزاری چنین همایشی که متبرک به نام و راه امام حسین(ع) است، در تقویت و توسعه این نوع همکاریهای مشترک کمک شایانی خواهد کرد. جهان امروز شاهد دردها و رنجهای فراوانی است که منبع معرفت قدسی مانند امام حسین(ع) الهامبخش جهانیان برای عبور از بحرانها است. حماسه حسینی منبعی عمیق معنوی است که الگویی بسیار مهم برای مقاومت در برابر ظلم ظالمان است. این همایش ظرفیتی برای این است که دانشگاهیان از حماسه حسینی الهام گرفته و بتوانند براساس این الگوی نظری و عملی قدسی در راه آزادگی و دفاع از مظلومان نقش داشته باشند.
در ادامه فتحاللهی، دبیر علمی همایش نیز گفت: ویژگی این همایش این است که برگزارکننده آن منحصر به یک کشور نیست و دو کشور ایران و عراق در برگزاری همایش با یکدیگر همکاری دارند. جایگاه حضرت امام حسین(ع) به گونهای است که به راحتی میتواند کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی را گرد هم آورد و فضای فراملیتی را فراهم کند.
وی افزود: یکی از محورهای اصلی همایش، مقاومت و بیداری اسلامی است که میتواند جایگاه و شخصیت امام حسین(ع) را به عنوان الهامبخش مقاومت اسلامی به خوبی برای مسلمانان و جهانیان مشخص کند. در این همایش مقالاتی از کشورهای ایران، پاکستان، عراق، هند و مصر ارائه شده است. چکیده مقالات همایش در اختيار شرکتکنندگان قرار گرفته و پس از پایان همایش نیز مقالات به زبانهای عربی و فارسی منتشر خواهد شد.
فتحاللهی تصریح کرد: امیدواریم این همایش جادهای را باز کند تا فعالیتهای بینالمللی در علوم انسانی با منبع عظیمی همچون امام حسین(ع) توسعه یافته و تداوم داشته باشد. نتایج همایش نیز پس از برگزاری آن اعلام خواهد شد، همچنین، ملاقاتهایی بین اساتید حاضر در همایش صورت گرفته که حتما منجر به ارائه ایدههای جدید خواهد شد.
وی گفت: همه ما با جایگاه راهپیمایی اربعین آشنا هستیم که این رخداد بزرگ توانسته است تا در جهان ملل مختلف را در کنار یکدیگر جمع کرده و تجربه زیست مشترکی بین جهانیان فراهم کند و همایش بینالمللی امام حسین(ع) امیداور است که بتواند به گسترش فرهنگ حسینی در جوامع مختلف کمک کند.
در ادامه، حجتالاسلام مهدویزادگان طی سخنانی عنوان کرد: طبق تفاهمنامه همکاری بین ایران و عراق، قرار بر این است تا تعداد ۶۰ کتاب از سوی سازمان سمت تالیف شود که تاکنون نیز ۳۵ عنوان کتاب تالیف و ۱۰ مورد از این کتابها نیز در میان دانشگاهیان عراق توزیع شده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم این همایش سنگ بنایی باشد تا بتوانیم آن را با مشارکت دیگر کشورهای اسلامی نیز برگزار کنیم و انشاالله دانشگاههای دیگر کشورهای مسلمان نیز وارد این فعالیت پربرکت شده و برگزاری این رویداد بتواند تاثیرات شگرفی در دانشگاههای مختلف اسلامی داشته باشد.
رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی در پایان با اشاره به اینکه دومین همایش علمی بینالمللی امام حسین(ع) به صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود، گفت: این همایش به صورت حضوری در محل سالن اجتماعات سازمان سمت برگزار میشود.
انتهای پیام