کد خبر: ۴۲۶۱۷۸۸
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴
برای حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن

استقرار تمام مهمانان خارجی در مشهدالرضا(ع) تا پایان امشب + صوت

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با اشاره به اینکه تا پایان امشب تمام مهمانان خارجی اعم از متسابقان و داوران در مشهدالرضا(ع) مستقر خواهند شد، گفت: در مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران ۵۷ شرکت‌کننده در بخش‌ها و رشته‌های مختلف حضور دارند.

استقرار تمام مهمانان خارجی در مشهدالرضا تا پایان امشب

به گزارش ایکنا، برنامه افق رادیو قرآن امروز ششم بهمن‌ماه با موضوع چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم و حضور تلفنی مهمانان مختلف به روی امواج این شبکه رادیویی رفت.

در ابتدای این برنامه که با اجرای جواد نصیری، همراه بود، مجتبی قدبیگی، نماینده کشورمان در رشته ترتیل چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به صورت تلفنی به بیان نکاتی در مورد میزان آمادگی خود برای حضور در این مسابقات پرداخت.

وی با اشاره به اینکه نوبت تلاوت وی به عنوان آخرین نفر بخش رشته ترتیل خواهد بود، گفت: از حدود ۱۰ روز قبل کسالت جزئی پیدا کردم و آثار آن همچنان وجود دارد. خوشبختانه رو به بهبود هستم و امیدوارم تا دو روز آینده این بهبودی کامل شود. این کسالت می‌تواند برای من در تلاوت چالش ایجاد کند و لذا مجبور خواهم بود، تلاوت را با گام پایین‌تر آغاز کنم.

قدبیگی تصریح کرد: شناخت زیادی از رقبای خود در این مسابقات ندارم و تلاوت‌های رقبا را هم نشنیده‌ام. در مرحله مقدماتی نیز تلاوتی از شرکت‌کنندگان نشنیدم، به طور کلی شناختی از شرکت‌کنندگان ندارم و شاید این موضوع هم چندان حائز اهمیت نباشد، چرا که توان و نوع و چیدمان تلاوت ما مشخص است؛ ان‌شاءالله همه بتوانیم راه قرآن را برویم و نتیجه را به خواست خدا بسپاریم.

نماینده کشورمان در رشته قرائت ترتیل چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران تصریح کرد: قبل از آغاز مسابقات، در مرحله مقدماتی و غربالگری اساتید راهنما در بخش‌های لحن، تجوید و وقف و ابتدا از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف معرفی شدند و چند جلسه در محضر این اساتید بودم.

وی در پایان با اشاره به اینکه آئین‌نامه مسابقات به دو زبان فارسی و عربی در اختیار تمام شرکت‌کنندگان قرار گرفته است، گفت: از تمام هموطنان عزیز درخواست می‌کنم، نمایندگان ایران را از دعای خیر خود محروم نکنند.

بر اساس این گزارش در بخش دیگری از این برنامه حجت‌الاسلام محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی به صورت تلفنی روی خط برنامه آمد و توضیحاتی در مورد این رویداد بین‌المللی ارائه داد.

محمدزاده با اشاره به اینکه این روز‌ها حال و هوای شهر مشهد و حرم مطهر امام رضا(ع) به صورت مضاعف قرآنی شده است، گفت: رنگ و بوی شهر مشهد آکنده از عطر قرآن کریم است، از روز گذشته متسابقان و داوران به مرور وارد شهر مشهد شدند و در حال حاضر در حال رفتن به فرودگاه برای استقبال از ۲۱ نفر از متسابقان و داوران هستیم. تا پایان امشب کل کاروان متسابقان و داوران وارد شهر مشهد خواهند شد. مراسم افتتاحیه هم شامگاه یکشنبه هفتم بهمن در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد.

پخش زنده مسابقات از رسانه ملی 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی بیان کرد: مسابقات تا روز پنجشنبه در دو نوبت صبح و بعدازظهر در جریان خواهد بود که نوبت صبح به بخش بانوان و نوبت بعدازظهر نیز به بخش آقایان اختصاص دارد. همچنین این مسابقات به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن پخش خواهد شد. علاوه بر این فرکانس مسابقات از طریق اتحادیه رادیو – تلویزیون‌های اسلامی در اختیار ۱۷۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی بین‌المللی قرار خواهد گرفت تا به پخش زنده این مسابقات بپردازند.

وی به حضور ۵۷ شرکت‌کننده از ۲۷ کشور در مرحله نهایی این دوره اشاره و اظهار کرد: در مرحله مقدماتی این مسابقات که اواخر دی‌ماه به صورت مجازی برگزار شد ۴۰۰ شرکت‌کننده از ۱۰۴ کشور مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این دوره بعد از چند دوره که نمایندگان کشور مصر در مسابقات ایران حضور نداشتند، شاهد حضور سه نماینده از این کشور در مسابقات هستیم، علاوه بر سه متسابق یک داور نیز در گروه داوری حضور دارد.

محمدزاده گفت: مجموعه متسابقان، داوران و مترجمان همه در هتل مدینةالرضا که در نزدیکی حرم مطهر رضوی است مستقر خواهند شد. استقرار در این مکان باعث تسهیل ایاب و ذهاب متسابقات به سالن مسابقات خواهد شد.

رونمایی از مصحف امام رضا(ع)

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی به برنامه‌های جنبی این دوره از مسابقات اشاره کرد و افزود: همزمان با مسابقات و به مناسبت چهل و یکمین دوره آن، ۴۱ محفل انس با قرآن کریم در مساجد و بقاع متبرکه شاخص استان پیش‌بینی شده است. یکی دیگر از رویداد‌های قابل توجه رونمایی از مصحفی با دست خط مبارک امام رضا(ع) است که در موزه قرآن حرم مطهر وجود دارد، خواهد بود.

وی در پایان در مورد حضور عموم مردم در سالن محل برگزاری مسابقات اظهار کرد: با توجه به اینکه فضای سالن نسبت به حجم تقاضا محدودیت خواهد داشت، از قبل از طریق زیرنویس تلویزیونی اعلام کرده‌ایم کسانی که تمایلی به حضور در سالن مسابقات داشته باشند به صورت پیامکی ثبت‌نام خود را به عمل بیاورند تا در ادامه برای حضور در سالن دعوت شوند.

حضور قاری ایرانی با استادراهنما  

بر اساس این گزارش در بخش پایانی این برنامه سیدمحمد حسینی‌پور، نماینده کشورمان در رشته قرائت تحقیق این دوره نیز به صورت تلفنی به بیان نکاتی پرداخت.

وی با اشاره به اینکه تمرینات و تمهیدات و تلاش‌ها هم از طرف متسابقان و هم اساتید صورت گرفته و از این به بعد موفقیت در اراده پروردگار قرار دارد، گفت: امیدوارم همه شرکت‌کنندگان که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند، نمایندگان شایسته‌ای باشند.

حسینی‌پور با اشاره به اینکه معمولاً در مسابقات چندان درگیر جزئیات نمی‌شوم و بیشتر بر روی کار خودم تمرکز دارم، گفت: بر اساس آنچه از دوستان در مرکز امور قرآنی اوقاف شنیده‌ام، سطح مسابقات امسال خیلی بالا و خوب است و این جای خوشحالی دارد، چرا که انگیزه مضاعفی برای نمایندگان ایران خواهد بود تا حضور پرقدرتی داشته باشند.

وی در پایان اظهار کرد: استاد اصلی من مرحوم پدرم بود که از سال ۱۴۰۰ از فیض وجود ایشان محروم شدم. پس از اینکه [از دامغان] به تهران آمدم در جلسات متعددی حضور یافتم که جلسه استادان محسن یاراحمدی و امین پویا بارزترین آنها بود. ضمن اینکه استاد پویا در ایام برگزاری مسابقات به عنوان استادراهنما در کنار من خواهند بود.

Video Player is loading.
Current Time ۰:۰۰
/
Duration ۰:۰۰
Loaded: ۰%
۰:۰۰
Progress: ۰%
Stream Type LIVE
Remaining Time -۰:۰۰
 
۱x
کد
انتهای پیام
captcha